Andersson om detaljerna i BP

Björklöven avslutade sista tiden innan jul poängmässigt bra och en av förklaringarna är enligt Fredric Andersson spelet i boxplay.

Jag gjorde ett förhandsknäck inför onsdagens match med Fredric Andersson om hans handskada och Lövens spel på slutet. Ni hittar det här.

Kaptenen: ”Jag kunde knappt skjuta”  (OBS Plus)

Intressant när jag surrade med Fredric var att han pekade på spelet i boxplay senaste tiden som en av anledningarna till att laget avslutat innan jul med 4-0 mot Leksand, 5-1 mot Oskarshamn och 2-3 efter straffar mot Karlskoga. Poängmässigt 7 av 9 poäng.

Björklövens boxplay har statistiskt varit sämst i allsvenskan i stort sett hela säsongen. Just nu ståtar de på 75.00 procent, men över de tre senaste matcherna har Björklöven hundraprocentiga med noll insläppta mål på 17.32 minuters boxplay.

– Vi har gjort ett par förändringar i boxplay. Det är backarna som klivit ut bredare på deras forward och att forwarden på samma sida skär av deras point-back och försöker låsa pucken på den sidan. Om du inte ska gå ut hårt och sätta press på anfallande laget så måste du istället låsa pucken på en sida och det har vi lyckats med bättre på slutet. Jag skulle säga att det är ändringen av backarnas spel som tagit bort tid och givit mest, men i slutändan handlar det om att vi måste ta bort alternativ av vad motståndarna vill göra. De har fått göra för mycket av vad de tränat på innan, säger Fredric Andersson.

I försvarsspelet pekar Fredric Andersson specifikt på lagets förstagubbe som blivit mer aktiv.

– Vi har blivit bättre på att störa deras uppspel. Vår förstagubbe har kommit upp i press och stört förstapassen för motståndarna på slutet och det har gett mycket. Både spelvändningar för oss och tagit ned motståndarnas fart, säger Andersson.

¤ ¤ ¤

När vi ändå är inne på lite extradetaljer. Så här sa Fagervall om det faktum att Björklöven haft längsta speluppehållet av alla lag i serien, nio dagar. Vad har de då gjort av det?

– Vi har arbetat på försvarsspelet och på vårt boxplay. Det är det som varit för dåligt tidigare när vi släppt in för många mål. Visst, det har varit bättre på slutet, men då handlar det om att jobba på det som varit bra på slutet. Sedan har vi lagt in en del kondition för att se till att bygga kondition även nu under säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.