Björklöven har en scout

Det händer grejer i Björklöven. Jakob Stenqvist är inte sjuk, Alex Hucthings vet Björklöven inte vad det är för fel på och föreningen har anställt en scout.

Jag lyssnade på intervjun med Jesper Jäger i dagens nedsläpp på vk.se och folkbladet.nu. Där framkom ett par intressanta saker:

Så här sa Jesper Jäger:

”Stenqvist är inne i hjärntrappan. Ser det bra ut nu så tar han nästa steg till på fredag”.

Jaha, Stenqvist som rapporterats som sjuk är inte det utan han har en hjärnskakning. Det förklarar varför han varit borta så länge och varför det är osäkert när han är tillbaka. Märkligt att detta har kommunicerats som det gjort, Jag har aldrig förstått det.

”Hutchings är day-to-day tills vi fått reda på exakt vad som är fel”

Okej, det ger också en bild av extrem osäkerhet om Björklöven efter så pass många veckor fortfarande inte vet vad som är fel på målkungen.

Jag måste säga att det här blivit till rena parodin med Björklöven och skador den här säsongen. Det är sanningar, halvsanningar, mörkningar och lögner så blandat att man aldrig vet vad som stämmer.

Sedan den tredje bomben,

Barometern skriver idag om Björklövens heltidsanställda scout Jay Dow.

Ja, ni hör. Björklöven har alltså en enligt artikeln heltidsscout boende i Oskarshamn som arbetar för Björklöven. Jay Dow från Edmonton som har två barn i Umeå och ett i Örebro. Hans fru Elisabeth är från Umeå och via arbetsförmedlingen och hennes kontakter fick han jobb för Björklöven. Dow ser 4-5 matcher live i veckan åt Björklöven.

Det här var verkligen spännande nyheter som vi på VK/Folkbladet definitivt ska göra något mer på. Bara lite oväntat att det kommer så här från en tidningsartikel i en tidning från Oskarshamn och inte från Björklöven själva.

Sedan i sak är det ju positivt att Björklöven har en scout, att de arbetar så seriöst, sedan är det väldigt ovanligt att ett allsvenskt lag har scout, sportchef, tränare, ass-tränare, psykolog, fystränare, Team Manager och målvaktstränare. Det är typ knappt i SHL som har allt detta. Det måste vara dyrt och äta en del av möjliga spelartruppen.

4 kommentarer

  1. Per

    Lögner gällande skador är bara patetiskt. Speciellt en hjärnskakning med tanke på att man ändå inte chansspelar någon som ännu inte är fullt frisk från en hjärnskakning. Gällande Hutch, Hage mfl så är det inget nytt. Jag får dock mer känslan att man mörkar för att slippa press på att värva ersättare snarare än att man mörkar för motståndare. Supportrarna är på något sätt ett nödvändigt ont och något man bara försöker hålla på avstånd.

    Gällande scouten så har man tidigare nämnt detta. Dock aldrig vid namn. Kollar vi på vad vi värvat i år så har denne gissningsvis hjälpt med Lukas E som har en stark koppling till Oskarshamn. Annars så har nog detta bara varit något för att avlasta Fagge. Något som jag gissar försvinner med Grönberg som ändå är baserad i Stockholm och som därför kan se det mesta på egen hand. Artikeln i Barometern känns mest som en förtäckt jobbsökarannons. Garanterat scouten som kontaktat Barometern än tvärt om.

    Inget förvånar mig längre gällande Löven. Hoppas att vi vinner ikväll.

  2. Dan the man/nr 13

    Fattar inte vad löven håller på med i sin kommunikation gällande skador? Hutch har sagts vara day to day i tre veckor nu? Vad är det för skada som man inte kan få någon riktigt prognos på under så lång tid? Sen Stenqvist som man säger är sjuk men visar sig ha en hjärnskakning. Mkt märklig och frusterande.

  3. Jocke76

    En scout via arbetsförmedlingen lär inte kosta många kronor. Tar knappast några pengar från spelarbudgeten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.