Grönberg: ”Hoppas på en lösning den här veckan”

Brock Trotter är fortsatt inte spelklar. Det har nu gått 10 dagar sedan Björklöven släppte informationen om den spärr som stoppar Trotter från spel. Så frågan är. Vad händer?

Björklöven reste till Uppsala redan igår och de gjorde det utan Brock Trotter som missade söndagens första slutspelsmatch, men som har fortsatt att träna med laget, fast i en femte formation, efter att beskedet kom om den spärr för arbete i Schengenländerna som Norska migrationsverket satt. Någon bekräftelse har aldrig kommit om varför den spärren finns. Trotters agent hänvisar till att han skyddar sin klient och uttalar sig inte. Fredrik Grönberg hänvsiar till Trotters representanter.

Så här sa Trotters agent nyligen till VK/Folkbladet: ”Jag kommer inte att uttala mig i den här frågan. Det vore inte just mot Brock Trotter, säger spelaragenten Brett Callighen”

Så till mitt snack med Grönberg.

Hur är situationen just nu med Brock Trotter?

– Han är inte spelklar just nu. Vi har en dialog med Trotters representanter som arbetar på en lösning på den här spärren. Vi hoppas att de ska lösas den här veckan och vi är redo att sätta Trotter i spel om de hittar en lösning. Vi har gjort allt vi har kunnat från Björklövens sida och ärendet ligger helt i Brocks representanters händer.

Hur länge ska han fortsätta träna med laget om ni inte hittar någon lösning?

– Vi vill hitta en lösning den här veckan, annars känner vi att tiden rinner ut,

Men ska han träna med laget hela vägen tills ni åkt ut eller nått SHL, eller hur tänker du?

– Som sagt, vi vill hitta en lösning den här veckan, sedan får vi kika på om Brock ska åka hem eller hur vi ska göra ifall hans representanter inte lyckas hitta någon lösning den här veckan. .

Hur känns det för dig att Trotter värvades, men att den här spärren fanns som gör att han inte blivit spelklar?

– Vi har haft ganska många spelare in och ut i truppen och kände att vi började hitta rätt med truppen. Därför ville vi inte plocka in vem som helst och då var Trotter med sin historik i klubben och en spelare vi känner bra enda alternativet. Det är dessutom en väldigt bra spelare. Sedan fick vi veta om den här spärren som stoppar honom från spel och det känns naturligtvis tråkigt både för Björklöven och för Trotter, men vi trodde att han var tillgänglig för spel på den svenska arbetsmarknaden. Det var därför vi tog honom hit. Sedan har vi just nu en väldigt positiv känsla i truppen med spelare som kommit tillbaka. Jonas (Emmerdah) ser bättre och bättre ut. Cody (Murphy) var riktigt bra senast och (Alex) Hutchings kommer mer och mer in i matchform. Vi försöker att inte sätta något fokus på Trotter i truppen utan fokuserar på de som är spelklara och som gör det bra just nu. Sedan hoppas vi att en lösning blir klar med Trotter så snart som möjligt.

Ni presenterade en förlängning med Cody Murphy på matchen senast. För du samtal med spelare just nu om förlängningar eller vill du låta truppen vara ostörd under slutspelet gällande sådana frågor?

– Truppen får fokusera på slutspelet nu, men är det en spelare som vill prata om framtiden och kommer till mig så självklart gör jag det. Då känner spelaren att den vi ha en sådan dialog.

¤ ¤ ¤

Så vad kan vi uttyda ur detta?

Är Trotter med ikväll? Troligen inte. Skulle det lösa sig under dagen går det ju att flyga ned honom till Uppsala. Så 100 procent omöjligt är det ju inte.

Blir Trotter klar i veckan? Av det jag fått höra, alltså inte från Grönberg, utan från annat håll ska en lösning vara på gång inom kort, men det läcker väldigt lite säker info om vad som faktiskt händer med det här ärendet.

Mitt tips, ett vagt tips är att Trotter är spelklar till på onsdag. Som sagt, mitt vaga spekulativa tips kopplat till att jag fått höra att en lösning ska vara på gång.

Skickas Trotter hem om detta inte är löst på fredag? Jag tror faktiskt inte att Trotter skickas hem förrän Björklöven är helt utslagna eller klara för SHL. Det vore idiotiskt med tanke på vilken kvalitet han håller oavsett gruppdynamik och annat. Skulle Löven skicka hem honom om det finns minsta chans att han ska bli spelklar vore det riktigt dumt enligt mig. Visst, han kostar en slant, men pengar har Löven redan lagt på att ta hit honom, betala licenser, boende och säkert någon grundpeng (spekulation). .

Så i slutändan svävar vi fortfarande i ovisshet.

Vad vi vet är:

15 Februari värvades Brock Trotter av Björklöven från Norska Stavanger där han inte fått något arbetstillstånd i Norge.

2 Mars fick Björklöven veta att det finns en spärr från Norska migrationsverket mot arbete i schengen, men att Björklövens ansökan var fullständig.

Den 28 juli i somras i tyska Ingolstadt stod det i en tidning om en rattfylla rörande Trotter och han fick sedan lämna sin tyska klubb. Vi vet inte om det har något med denna spärr att göra eller inte.

10 kommentarer

 1. John

  Löven ska väl inte behöva ett skvatt för honom just nu eftersom han ej får tjäna pengar i Sverige, om de betalar honom så bryter de ju mot lagen!

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Flygbiljett, boende och licens til IHF betalar du ju oavsett om han spelar eller ej.

 2. Tyko

  Bra! Håller med. Han ska fan vara kvar tills löven spelat klart. Blir tokig annars. Kan vara avgörande även om han bara hinner lira 2-3 matcher.

 3. Per

  Tack för updaten. Uppskattas!

  Det enda som gäller i detta fall är att Trotter själv löser det med norska UDI. Att hans agent, advokat, Löven eller någon annan ska lösa något är inte rimligt att tro. Ombud tar tid och tid finns inte. Trotter borde antingen sitta med norrmännen i tel 24/7 eller rent av sitta i ett väntrum hos myndigheten i fråga och kräva att norrmännen avslutar hans norska ansökan iom han inte ens vill arbeta i Norge längre.

  Att bara vänta lär inte räcka med tanke på att det är ett myndighetsärende. Då är det med lite tur klart i sommar. Om ens det..

  #freebrock

 4. Börje

  Jobbat i Norge. …de äter macka till lunch..slutar exakt klockan 4…Går på tur…Sen så har de ett ordspråk för att inte rationalisera bort sig själva….”Ting tar tid” …..suck….som svensk blir man förslappad där

  • Anton

   Om du frågar mig låter det som att Norge lever som man ska leva. Har också bott där och ett land med det välmåendet är inte någonting att försöka nedvärdera

 5. Mogge

  Personligen tycker jag att det är lite märkligt att Norska Migrationsverket satt en spärr. Borde det inte vara landet där han begått brottet enligt rykten som sätter den spärren? Men jag antar att det är rörelsefriheten inom Shengen som gör att det funkar på det här sättet.

 6. Söderlöv

  Det är nog rätt kört detta. Det norska Migrationsverket har ju spärrat Brock Trotter, innebärande att han är förhindrad att arbete inom Schengen. Det torde vara smått orealistiskt att spärren helt plötsligt skulle hävas nu; spärren kommer ju inte hävas för att Brock åkt till ett annat Schengenland, tvärtom är det ju just detta spärren syftar till. Om det är så att Brock misstänks för ett brott så är han ju spärrad tills det han inte längre är misstänkt alternativt dömts eller friats från brottsmisstanken. Syftet med sådana här spärrar är väl att förhindra personer att resa fritt mellan Schengen under tiden som denne ex. är misstänkt för något då sådant torde kunna försvåra utredningen? Tycker detta verkar ganska logiskt ändå. Dock klantigt av Löven.

 7. Lars09

  Det vore ju katastrof att skicka hem honom nu innan shl kvalet är klart.

  Ska löven klara shl så behövs han i powerplay där han är grym!

  Vi kommer dessutom få skador om vi går hela vägen!

  Nä ha inte panik och skicka hem honom utan lös detta nu! Så länge det ev löser sig innan best of 7 mot Mora finns det verkligen ingen anledning att bryta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.