Väntade spelare får lämna

Sex spelare meddelades det idag att de får lämna Björklöven. Väntade besked.

Så här skriver Björklöven på sin hemsida.

Det är nu klart att ett antal spelare inte kommer att fortsätta i Björklöven nästa säsong.

De som inte kommer att fortsätta i Björklöven är backarna Adam Berglin och Stefan Andersson samt anfallsspelarna Andreas Vikström, Isak Stenlund Ädelgran, Nicklas Johansson och Tobias Hage.

Vi tackar spelarna för deras insatser i Björklöven!

För mig idel väntade namn. Jag hade alla på min lista över de som inte skulle bli klar förutom Berglin som jag gömt bort att han haft kontrakt, vilket i sig jag aldrig fattade varför när det skrevs, men nu är alltså dessa sex spelare borta från klubben. Den enda som det var minsta frågetecken kring var väl Tobias Hage, men hans 23,34 och 31 matcher de senaste säsongerna säger något om skadekänsligheten. Den av dessa som ska ha det största tacket från Björklövens sida är Stefan Andersson och Nicklas Johansson som båda var med och tog upp Björklöven tillbaka till allsvenskan och som varit med länge i klubben i kaptensroller båda två.

Nu har vi så här långt fått veta att Simon Backman förlänger, Oscar Masiello är en av två målvakter nästa år och strax före att säsongen var över så presenterades förlängningen med Cody Murphy.

Sedan har vi nu de här sex spelarna som fått lämna laget.

I en intervju på Björklövens hemsida med Fredrik Grönberg pratar han mer om arbetet med truppen.

Det jag tar med mig från den intervjun är följande citat:

Roope Talaja och Filip Riska tillkom under säsongen. Är det spelare som kan dyka upp i en Björklöventröja även nästa säsong? 

– Nej, det tror jag inte.

– Spelare med utgående kontrakt har varit prioriterade där min ambition varit att snabbt lämna och få besked kring förutsättningarna för kommande säsong. Dessa samtal är nu avslutade och jag har de förutsättningar jag behöver för att gå vidare med lagbygget för nästa säsong.

Då kan vi alltså räkna bort Riska och Talaja. Av de som inte har kontrakt och som inte det inte kommunicerats ut besked om de blir kvar eller ej kvarstår Axel Ottosson (som vara borta inom kort) Alex Hutchings, Mattias Granlund och Austin Farley, David Lindqvist. Annars är det tre lån från Färjestad vi pratar om. Med tanke på vad Grönberg säger i intervjun lär vi få besked om Hutchings och Lindqivst Granlund och Farley inom kort.

9 kommentarer

 1. Jiggen

  Vi kan väl räkna bort Otto, Linkan, Farley och Hutch också? Grönberg säger ju att han inte räknar med någon forward som har utgående kontrakt.

  • KungsholmsLövet

   Jag läser det som att han lämnat kontraktsförslag till dem han vill behålla, därmed inte sagt att de kommer att krita på redan idag.

 2. Ville Meskinen

  Känns lite märkligt att så många spelare redan är avsågade. Fick ju känslan av att Grönberg kunde snacka till sig lite kontrakt.

  Ska man verkligen ge upp så lätt på alla spelare?

  Nu menade jag dom som varit tongivande denna säsong. Nu var det nytt vitt blad inför nästa säsong och Grönberg kan inte skylla på någon. Om det nu är han som har storstädat. Det positiva är ju att dom olåsta spelarbudget är större än någonsin, utan att bytt serie?

  Hade DJ fortfarande styrt nyförvärven tillsammans med TT hade jag varit redo för kvalet tillbaka till Hockeyallsvenskan.

  Får jag gissa lite tror jag att det kommer landas lite spelare från lagen i kvalserien.
  Eller så har Grönberg mer is i magen än dom flesta.

  Ska jag vara helt ärlig gillar jag inte alls att man byter bort så här stora delar av laget och verkar börjar om som alla själlösa klubbar i Hockeyallsvenskan och för den delen i SHL. Most-bang-per-buck-or-leave-stuket. För mycket av den dåliga sidan i NHL för min smak.

  Känns som det finns en risk att Björklöven går från en slagsida på babord till dito på styrbord. Dvs samma problem men tvärtom.

  • Stefan Andersson

   Kan ju mycket väl vara så att det är förhandlingstaktik från Grönbergs sida. Att visa att vi inte står och faller med dom spelarna som tittar på andra alternativ, och att vi därmed inte tänker betala vad som helst. Allt är ju en förhandling och hade han gått ut och sagt att ”vi ska göra allt i vår makt att behålla stommen i laget” så hade han ju satt sig själv i ett taskigt förhandlingsläge. Blir spännande att se vad som händer framöver. Tror själv på kontinuitet så hoppas han kan förlänga med några spelare tillf från föregående säsong.

 3. Mangan

  Äntligen slipper vi Stefan A!
  Detta firas med tårta till kaffet. Förvisso 2 år efter bäst före datum men ändå.
  Maxim Matushkin ersätter väl?

 4. Locket

  Skopor salt på mycket av det han säger. Viktiga förhandlingslägen går man inte ut i media och berättar precis hur man tänker.

 5. Ronny Edvardsson

  Nästa säsong, blir det nästan ett nytt lag?
  Större budget i föreningen?
  Denna säsongen spelare, för dyra Eller för dåliga, vem vet? Lycka till. Ser redan i fram emot nästa säsong – kval till SHL?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.