Helt rätt av Löven

Björklöven har gått in i den här säsongen med för många backar, men nu har de börjat agera. Möjlighet att låna ut Häman-Aktell, Niklas Pavel bort (check)

I går meddelade Björklöven att de skriver William Eriksson och Hardy Häman-Aktell som lånespelare för Vännäs så att de kan plockas fram och tillbaka. Ett mycket vettigt beslut då båda har åldern inne för det och då Vännäs känns som det vassare av de två ettanlagen. Framförallt för William Eriksson är det positivt. Han tar inte plats i topplinorna i Löven och han passar inte i en gnuggarlina. Jag tror att han kommer att ösa in poäng i Vännäs och när skador sedan kommer hoppas jag att han får chansen i Löven i en producerande lina.

När det gäller Hardy Häman-Aktell har han ju åldern för att ligga på ett sånt låneavtal så det är kanon. Dock tror jag att han kommer att få en del speltid sett till hur Fagervall pratat om honom så här långt, men skulle han inte gå in på sju backar då och då så är det ju kanon att kunna ge honom speltid.

Idag meddelade så Björklöven att de bryter med Niklas Pavel.

– Niklas har en tydlig identitet i sitt sätt att spela men där utvecklingen av lagbygget nu inte ger tillräckligt nog utrymme för den speltid han önskar, säger Fredrik Grönberg till klubbens hemsida.

Detta kändes rätt solklart. han var i mina ögon tionde back och han är för gammal för att låna ut till lokala lagen, har inte den utvecklingen i sig för att kunna slå sig in i Lövens oerhört starka backuppsättning och då var det här det enda rätta. Härligt att se att Grönberg tar ett sånt lite obekvämt beslut när det behövs.

Nu ska bara en center in så känns det här riktigt bra.

 

9 kommentarer

  1. Stefan ' Kil '

    Pavel är en stämningshöjare och en skön person, ingen tvekan om det. Dock så håller han inte riktigt spelmässigt. Bra beslut av Björklöven. Nu hoppas vi precis som du skriver att vi snart får in en toppcenter, det är ett måste.

  2. Fredrik

    Ett logiskt beslut men jag kommer ändå saknas Pavel.
    Jag gillar att stod upp för sitt lag och sina lagkamrater.
    Han visade helt enkelt vart skåpet skulle stå. En egenskap som fler borde ta till sig men kanske i en lite mer finslipad, taktisk stil.

    Lycka till i framtiden Pavel!

  3. Hockeycoach

    Pavel är en stark personlighet, han har hela tiden jobbat för laget och kollektivet .
    Sedan har han inte kommit till sin rätt, jag tror att han kommer ta ytterligare steg i ny klubb
    Tycker man kan vara storsint och önska lycka till i framtiden och tacka för den tid som varit – det ör trots allt en människa vi pratar om.

  4. Leffe

    Jag tycker Pavel varit värdefull för oss under sin tid här. Absolut en stor saknad som spelare och karaktär!

  5. KungsholmsLövet

    Pavel har ju gjort det man kunde förvänta sig, stå upp och vara stor och alltid kämpa, men helt klart är det inte en spelare som räcker om Löven ska nå sitt mål om att komma närmre SHL. Vill man spela där måste man ha SHL-klass på spelarna, så bra beslut av Löven där.

  6. Coachen

    All heder till Pavel som har karaktär, alltid varit lojal och stått upp när andra (motståndarna) faller. Lite väl många utvisningsminuter för att det ska vara bra för laget i över tid tyvärr. Men nu när vi fått in en mer rutinerad och meriterad backbjässe i Hellström och därtill har den bästa backbesättningen på länge så finns det inte plats och speltid hör Pavel längre. Hoppas han lyckas bra i sin nästa klubb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.