Eriksson: ”Spelar normalt ytterforward”

Lukas Ericsson har spelat center hela försäsongen och med nuvarande truppläge ser han ut att få göra det även under säsongen. Bloggen tog ett snack med honom på torsdagens träning.

Björklöven har lagt mycket fokus på fysbiten sista två säsongerna och pratar en del om det. Du har varit i många klubbar. Vad säger du om försäsongen så här långt?

– Vi tränar helt klart hårt och ganska mycket mängd. Det är inget exceptionellt, men det är genomtänkt och vi kommer att gå på med styrketräningen in i säsongen när vi matchar. Jag gillar det. Det bygger grunden för att vara stark senare under säsongen när man lättar lite på träningen.

Det sägs att du varit etta på alla löptester. Stämmer det?

– Det är väl lite av min grej så visst jag har varit ganska långt fram i just löpningen som när vi körde Cooper-test.

Jag har också hört att Lyrenäs (Oscar) hängde på dig på första testet och fick ångra sig lite. Stämmer det?

– Det vet jag inte, men första varvet på coopertestet var det många som hängde på och jag försökte hänga av dem vilket gjorde att det blev kanske det snabbaste varvet jag sprungit på ett sånt test.

Du har spelat center på försäsongen och du spelade ytterforward förra säsongen när du kom till Löven. Vet du vad tanken är den här säsongen?

– Vi får se vad som händer när Freddan kommer tillbaka, men jag eller ”Grana” måste ju spela center även då och jag vet inte vad som är tanken, men jag är ganska bekväm med att spela center. Jag är i grunden forward och hade spelat det hela karriären innan jag kom till Leksand. Där testade de mig som center. Jag var inte helt bekväm i det då, men nu är jag ganska van och bekväm även med att spela center. Jag spelar där Jocke vill ha mig.

Men när du producerat som mest offensivt (40 poäng 17+23 2010/11). Då har du spelat forward. Har du bättre möjligheter att producera som forward än som center?

– I Oskarshamn så spelade jag forward, men det är ju inte bara det som avgör vad du producerar. Det handlar om vilken roll du har i laget, spel i powerplay och vilken form man har.

Nu väntar två matcher mot SHL-motstånd i helgen. Hur känner du inför de matcherna?

– Det ska bli kul att spela match igen efter en veckas träning. Jag gillar att vi möter mestadels SHL-motstånd under försäsongen. Då blottas dina brister på ett annat sätt än om du möter sämre motstånd. Det är ju ändå inte resultatet som räknas på försäsongen utan hur du sätter spelet.

Vad fokuserar nu mest på just nu i spelet?

Ja, nu körde vi ju powerplay idag, men annars är det försvarsspelet, spelvändningar och hur vi ska sätta vårt presspel och jag tycker att det blir bättre och bättre. Det blir intressant nu att se på match hur vi tagit steg framåt.

Vad vill du få med dig från matcherna nu i helgen förutom att man alltid vill vinna?

– Att vi vågar spela, att vi våga skapa chanser och verkligen tar chansen. Det är inga poäng på spel, det är bra motstånd och en möjlighet att göra oss redo inför serien. Då gäller det att inte fega utan att våga testa. Så det är väl det jag vill se att vi går för det vi sagt att vi ska göra spelmässigt  utan att tveka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.