Matchdag – Oskarshamn borta

Efter den rogivande segern mot Södertälje har Björklöven begett sig till sydöstra småland och Oskarshamn för ett besök i Be-Ge Center, Björklövens mardrömsarena.

Björklöven vinner bara inte i Oskarshamn. Det är verkligen bara så. Raden av matcher utan seger i kärnkraftstaden är nu uppe i tio. Båda lagen har bytts ut flera gånger, tränare, styrelser, arenanamn och vintrar har passerat, men Björklöven fortsätter att förlora i Oskarshamn.

Den här gången kommer Oskarshamn till den här matchen med en 2-4-förlust mot Pantern på bortais i bagaget. Före det Västerås efter förlängning med 2-1 på bortais och Södertälje med 5-3 hemma i premiären.

Kul sidostory. Niklas Pavel som numera spelar för Pantern blev utvisad efter 12 sekunder mot Oksrshamn. Pavel är nu uppe på 29 utvisningsminuter på tre matcher och leder utvisningligan.

Det är ett nytt Oskarshamn som inte bara bytt tränare från Björn Hellqvist till Håkan Åhlund utan som bytt ut mer än halva laget. De spelar också Åhlund-hockey som är väldigt fysisk och som helt klart kan lämna blottor.

Och lite så ser jag match. Kan Björklöven vara smarta, ta vara på Oskarshamns misstag, våga spela bortahockey även om de är favoriter i matchen egentligen så tror jag på seger. Bjuder Löven på spelvändningar, fastnar i Oskarshamns forechek, ja då blir det tufft.

Laget: 

Så här ser laget ut: (Preliminärt)

30 Mattias Pettersson (31 Oscar Masiello)

7 Alexander Hellström – 49 Simon Backman
37 Jacob Andersson – 28 Simon Åkerström
8 Mikko Pukka – 26 Jacob Stenqvist
Hardy Häman-Aktell

48 Filip Cruseman – 19 Kristoffer Söder – 29 Alexander Wiklund
14 Cody Murphy – 22 Jacob Petersson – 71 Oskar Stål Lyrenäs
79 Emil Lundberg – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
21 Erik Rainersson – 20 Mattias Granlund – 33 Marcus Jonsson
10 Emil Norberg

Lukas Ericsson och Jonas Emmerdahl saknas skadade. Kevin Goumas har inget arbetstillstånd än.Tornberg bänkas, William Eriksson spelar med Teg.

Bloggens nycklar:

¤ Spelvändningarna – Björklöven måste undvika att dra på sig spelvändningar på fel ställen, klara backcheckingen strukturerat och vara disciplinerade i de faserna.

¤ Special Teams – Börklövens owerplay såg bra ut senast. I en förväntat tät match blir det mycket viktigt.

¤ Trafik – Björklöven har i två av tre matcher varit lite bekväma. Den här gången måste de få in trafik framför kassen på riktigt.

Sagt från Lövenhåll: 

– Det är dags att ändra på statistiken mot Oskarshamn nu. De spelar frejdigt och friskt och vlll röra på pucken. Det är lätt att vaggas in i det sättet, men det gäller att frysa situationer och spela med tålamod. Vi gjorde en stabil match senast och hade tålamod. Vi malde på i 60 minuter och det var det bästa med matchen, säger Jesper Jäger till klubbens vk.se.

Noterbart om Oskarshamn:

¤ Joakim Thelin har fått en strålande inledning på säsongen. Forwarden som i fjol gjorde xx (xx+xx) poäng för AIK har gjort två mål i både första och andra matchen och ståtar på fyra mål som ledare av seriens skytteliga.

¤ Victor Öhman värvades från Västervik och det var ett av mina fem tips på vilka som kan vinna poängligan. Han har startat suveränt med 4 (1+3) poäng och är nyckeln att stoppa när Oksarshamn får powerplay.

¤ Oskarshamn har inlett med att låta både Christoffer Rifalk och Adam Åhman stå i målet. Adam Åkesson har finast statistik med 96.80 i räddningsprocent och 0.96 insläppta mål per match.

¤ Oskarshamn har gjort mål på 4 av  15 lägen i powerplay, 26.67 procent vilket är mycket bra, men ändå bara sexa av alla lag i serien. I boxplay har IKO släppt in ett mål på sju boxplay, alltså 85.71 procent.

¤ Exlövet Alex Hutchings har stått för en assist så här långt under de tre inledande matcherna för Oskarshamn.

¤ Oskarshamn har alla spelare tillgängliga till matchen.

Läs mer om Oskarshamn i mitt inlägg om dem inför säsongen här.

Sagt från Oskarshamns-håll:

– Inspirerande och kul. Det kommer ännu ett topprankat lag till Oskarshamn. Det känns kul att få en riktig värdemätare, säger Håkan Åhlund till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Jakob Arrvidsson sköter eller via Cmore. Matchstart 18.00. Jakob levererar sedan intervjuer och texter efter matchen.

3 kommentarer

  1. kaLLeaNKa

    Oskarshamns spöket försvinner i dag, Det som talar för löven är just att man inte vunnit på tio matcher, nu kommer man väl förberedd till Oskarshamn.

    Det blir lite som MoDo mot Björklöven, då var det MoDo som inte vunnit på länge. MoDo visste det och gick in i matchen med bara en tanke och det var att vinna. Löven såg ut som att man trodde att man inte kunde förlora mot MoDo längre, att de var bara att knyta skriskorna och glida ut och plocka tre nya poäng.

    Sen ska vi inte snacka om hur man ger bort ett mål i första perioden och sedan tar en idiot utvisning för en puckout i slutet av andra perioden. Efter att man ligger under med 3-0 inför den sista perioden så kommer man sällan att kunna vinna mot lag som modo, då ska det till ett mirakel.

    Tillbaka till matchen mot Oskarshamn, Det kommer att bli en svår match att vinna för Löven, men om man får första målet eller kan ha med sig ett oavgjort resultat in i andra perioden så har man definitivt chansen att vinna. Sen kan man inte ge bort fler mål nu!

    Jag tror man vinner med udda målet 3-2 eller 4-3 kanske 5-4, det är inte säkert det blir tre poäng men man vinner och spöket är som bort blåst! 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.