En riktigt bra lösning

Björklöven har verkligen behövt få in en playmaker till laget och nu återvänder alltså David Lindqvist till klubben. Som jag ser det en perfekt lösning för Björklöven.

Aftonbladet var på nyheten tidigare idag, men 14.00 så släppte Björklöven att David Lindqvist som fått skralt med speltid i Luleå nu återvänder till Björklöven och är redo för spel till nästa match.

Det handlar alltså inte om något lån från Luleå utan Björklöven skriver kontrakt över 2019-20 med David Lindqvist.

Som jag ser det en perfekt lösning för Björklöven och för Lindqvist. Naturligtvis måste det vara tufft att ha tagit sig till SHL, inse att man inte kommer att få någon speltid och ta det här beslutet, men jag tror faktiskt att Lindqvist med sin spelstil mår klart bättre som spelare av att vara en viktig spelare i ett allsvenskt lag än att bänka i SHL. Samtidigt får Björklöven in en kreativ spelare, en spelare som kan sätta upp andra, som kan vara en nyckel i powerplay och som kan låsa upp låsta matcher. Visst Björklöven behöver en målskytt också egentligen, men just en kreativ spelare kändes faktiskt som nummer ett.

Därför så är det hatten av till Grönberg och Fagervall som högg på den här möjligheten.

Nu är frågan var han hamnar. Vi får ju se redan nu på träningarna som kommer var han placeras in, men jag tror att han hamnar i en centerroll och att Lukas Ericsson flyttas ut på en kant så som han gjorde i fjol. Jag tror att Lindqvist hamnar med just Ericsson och Messy för att lyfta den linan. Sedan kommer han ju att spela i powerplay också, men där lutar det mot ett specialdesignat PP1 där han är med.

Det roligaste vore ju att se Lindqvist med Lyranäs och Peterson, men jag tror inte att han hamnar där. Vi får se helt enkelt.

18 kommentarer

  1. Per

    Som jag sa i onsdags; oddsen på detta var 1.01. Jag hoppas verkligen att mer är på ingång. Även om Linkan tillför i dagens Löven så är han inte en spelare som ersätter det man hoppades få med Goumas.

  2. Filip Pettersson

    Gurra.., Hur bra är verkligen detta? Beror helt och hållet på vad kontraktet kostar och vad tanken med detta kontrakt. IM björklöven tar detta istället för spetts så understryker jag ordet uselt. Om björklöven får i. Spetts + supporterspelare så är det bra.

  3. Filip Pettersson

    Tidigare kommentar kom aldrig fram..

    Gurra hur bra är verklige detta?avgörs på två punkter enligt mig kontraktets värde och tanken med kontraktet. Är detta istället för spetts så understryker jag ordet uselt. Är detta exklusiv spetts och supporterspelare så kan detta falla väl ut. Kan inte påstå att han var så 17/18 med tanke på att han spelade med Otto och farley..

  4. Hannes

    Varför ”hatten av till Grönberg och Fagervall”??????????
    Du har skrivit i din mycket negativa kritik om Grönberg att det är enbart han som är ansvarig för värvningar men nu när du ser en positiv värvning blandar du in Fagervall i den. Du är inkonsekvent i det du skriver.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Fagervall har tränat Lindqvist, han har varit tränare i Luleå. Jag utgår ifrån att han är inblandad i den värvningen. Men jag kan a fel.

        • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

          Jag har ju hyllat Grönberg att stort antal gånger. Jag tycker att du läser in för mycket i två blogginlägg under alla tid som Grönberg varit i klubben där jag varit kritisk.

  5. Löve

    Att sätta linkan mellan Lukas E och messy är ju totalt bortkastat. Då är det väl bättre att sätta söder där och använda linkan till försöka få igång Cruse och viklund? Eller varför inte till att kunna utnytja freppes skott.

    Ja finns många olika konsultationer.
    Men som sagt bortkastat att sätta honom i en defensiv gnuggarlina.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag skriver bara vad jag tror händer. Inte vad som är bäst. Själv skulle jag vilja se honom med Freddan och Lundberg eller med Lyran och Peterson. Cruse spelar så dåligt just nu att jag inte är säker på att jag vill ha Linkan där.

      • KungsholmsLövet

        Japp, håller helt med, han borde spela i en spets-lina, men det verkar inte vara Fagges melodi att ha den uppställningen.

  6. kalle

    när får hoppas att in JAG ÄR EN SEKELLEFTÅ AIK HATARE SÅ MAN HOPPAS ATT JAG FÅR SE DOM I BJÖRKLÖVEN SHL NÄR KOMMER TILLBAKA TILL UMEÅ HEJ LÖVEN LYCKA TILL I ALLSVENSKAN

  7. linus

    Lindqvist är spelskicklig men utan fart och eftersom ”Pulisvall&Grönberg” lagbygget inte har någon kreativ forward så kan han ju passa till sig själv mot sargen för att få tillbaks pucken.

    Gott att vi i alla fall har en kreativ forward.

  8. Tracker

    Vi får ju definitivt ingen målskytt i Linkan så jag förstår inte direkt det positiva med ytterligare en i mängden. Måste få en riktig målskytt/ poänggörare. Hoppas verkligen det inte var en dyr affär. Då är det ytterligare en dålig värvning baserat på vad han presterade förra säsongen då man bet sig i tungan otaliga gånger då han inte gjorde mål på sina chanser. De spelarna har vi ju överflöd av i dagens Björklöven.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.