Den slarviga insatsen

Det blev förlust 3-6 mot Karlskoga och efter ett antal systematiskt disciplinerade insatser klarade inte Björklöven att stå emot borta mot Karlskoga utan drogs med i en vild match

Bloggen såg matchen hemma i soffan med sonen i famnen. Därför svårt att minut för minut tar er genom matchen. Istället ett par notiser som jag tar med mig från matchen.

¤  Björklöven har spelar väldigt disciplinerat på slutet, styrt motståndarna, stängt mittzonen och hållit på utsidan i egen zon. Sedan har Löven spelat sig ur ganska enkelt med vissa undantag. Den här gången var de svåra individuellt betingade uppspelen tillbaka. Det jagades puck i egen zon och det var allmänt som att hela matchen var en enda lång jakt. Det passade Karlskoga mycket bättre. Det är så de spelar. Det är inte så här Björklöven vill spela. Jag kan inte tänka mig att Fagervall är särskilt nöjd med den här insatsen kopplat till systemet.

¤ Aktionen på Carl Berglunds 4-3-mål sammanfattar hur Björklöven individuellt gick bort sig idag. Berglund kommer en mot fyra, slänger pucken mot mål, tar sin egen retur och lyfter in pucken. Ja, det var ett desperat avslut, men någon måste vara tillräckligt bestämd för att lyfta bort honom när han kommer en mot fyra.

¤ Filip Cruseman som varit in och ut ur laget gör visserligen mål i matchen, men han måste sätta dit den passningen han får från David Lindqvist i andra perioden där han bara ska klappa in pucken, men träffar Henrik Lundberg. Crusemans tid i Löven hänger nog på en skör tråd. Han måste leverera när han får chansen. Annars ser jag honom i Norge eller så efter jul. Sedan Lindqvist är fortfarande poänglös och det funkar inte. Han måste börja leverera offensivt. Fagervall måste hitta spelare som han passar med som sätter dit hans passningar. Nu ser det lite flashigt ut till och från, men inget kommer upp på tavlan.

¤ Oscar Masiello hade en mycket jobbig match senast. Nu var det Mattias Pettersson som släppte returer till höger och vänster i andra perioden och som inte alls gav samma trygga intryck som för en vecka sedan. Här har Björklöven en lite jobbig situation om ingen av killarna hittar formen igen snabbt.

¤ William Eriksson gör två kassar, visst, den andra får han ju bara på sig, men oavsett. Det är sensationellt med en kille som har spelat åtta av 23 matcher den här säsongen som delad femma i lagets skytteliga, som har sju poäng på åtta matcher. Det är verkligen ett rejält genombrott som sker med Eriksson. Även om man kan tycka att han borde fått chansen tidigare så ska de som tog beslutet att värva honom ha credd för Modo var aldrig intresserad av att släppa fram Eriksson. Jag håller kvar min åsikt. Han vinner poängligan i Löven nästa säsong och spelar i SHL säsongen efter.

¤ Angående poäng så efter Simon Åkerströms assist är en back etta och en back tvåa i Björklövens poängliga. Det säger något om spetsen på forwardssidan. Björklövens spel i powerplay ser helt okej ut, men det blir ju inte mål. Det känns som att det saknas den eller de där som kliver fram och tar vara på det fina spelet. Det har ju med det första att göra, men spetsen på forwardssidan.

¤ Inför förra matchen hade Fredric Anderssons lina haft ett snack om att de måste ta mer ansvar, skapa mer, vara mer kreativa och jag tycker att de klev fram och var mer kreativa i den här matchen. Sedan fick det inte effekt på tavlan, men det lovar lite mer allafall.

¤ Fagervall envisas om att spela fjärdelinan när Löven jagar mål i slutet på matcher. Jag förstår det bara inte. Den kommer inte att göra mål. Så är det bara.

¤ Modo härnäst och på ett sätt är det skönt för Löven. Den matchen har inte så mycket med nuvarande form, hur den här matchen mot Karlskoga var eller något sådant. Derbyna lever sitt eget liv och det kan vara rätt skönt att gå in i en sån urladdning.

11 kommentarer

 1. Per

  Det blev 3-6. Inte 3-5.

  Det som stör mig mest är Kristofer Söder. Han har ett dyrt treårskontrakt där han förutom sin defensivkompetens ska göra lite poäng framåt. Sedan ett par månader så är han Lövens sämsta spelare defensivt och ståtar nu med lagets sämsta +/- fastän han knappt får spela. Han har on-top av det helt sänkt den redan dåliga fjärdelinan med Messy och Granlund. Hjälp mig förstå hur vi tänker här. Det finns liksom varken offensiv, defensiv, pp, boxplay, tekningsskicklighet, speed, brunk, grit eller något. Han är bara för dålig på denna nivå. Och vi ska alltså matcha honom vecka efter vecka i TRE år.

  • Christer

   Håller fullständigt med, förra säsongen hade en med nr 11 på ryggen (center ? spelar visst med Teg denna säsongen ) som inte vann en tekning inte en närkamp passningssvag men ändå spelade Fagervall honom i alla lägen, varför ???

   De hämmar hela laget med sååå svaga spelare, de ser alla ??

 2. Josef

  Per… jag tycker Gustav skrev ganska klart i första meningen att det blev förlust med 3-6.

  Tyvärr måste löven visa mer despiration, vilja och hjärta. 3-4 målet är ju bara så slappt av löven att man blir alldeles matt!

  Mer vilja, mer despiration och hjärta så kommer de o vinna fler matcher.

  Jag tycker löven hänger med bra spelmässigt men tappar matchen på grund av inställningen eller vad man nu ska sätta för namn på det.

 3. Ricky

  Det som oroar mest är försvaret och backarnas spel. Vi bjöd på 2 frilägen helt oprovocerat och redan där kunde BIK ha stängt matchen. Jag är otroligt missnöjd med vårt försvarsspel och våra backar som jag anser är grunden till våra problem och vårt tabelläge. I min värld börjar man ett lagbygge bakifrån, när gjorde löven det senast? En stabil beprövad målvakt, stabila spelskickliga backar, när hade löven det senast? Jag säger det igen, bra backar skapar bra forwards. Usla backar skapar usla forwards. Det är detta vi ser prov på i dagens löven.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Den här säsongen har man väl byggt bakifrån utan minsta tvekan genom att lägga pengar på Acke, Pukka, Backman, tre i grunden defensiva backar som ska hålla hög allsvensk klass. Sedan forwardssidan är ju i grunden baserat på defensivt starka forwards så bortsett från en oprövad målvaktsduo så är ju laget byggt bakifrån. Det syns ju också på spelet. När Löven haft framgång är det ju när defensiven suttit.

   • Christer

    Du Gustav :

    Var är backarna som kan slå ett Säkert första pass byte efter byte efter byte, ingen av dom tre som du namnger klarar det …..nr 37 klarar oftast det men sen ???

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

     Simon Backman gör ju det. Han är dock skadad. Jacob Andersson gör det, Jonas Emmerdahl tycker jag gör det. Acke Hellström har inte den rollen. Han ska spela med en annan back som klarar det. Fr mig är det mer problem att inte Pukka klarar det för han spelar med Stenqvist och ihop har de varit en uppspelsfara. Där har Pukka och Stenqvist i mina ögon underpreseterat.

 4. Kforslöv

  Ledare Å spelare ta en ALLVARLIG funderare duger jag som Ledare.. duger jag som spelare… Kan vi göra annorlunda och bättre……
  Det är upp till bevis nu och det är färdig snackat för ursäktena är slut
  Vad säger gör styrelsen….. Sitter dom lugn i båten så är det pinsmat
  Skärpning från alla håll
  Imorgon kommer Modo på besök ett som är lite på g uppåt då kräver jag att spelarna i Löven är vaken och sugen att visa hemmaplubiken att Löven kan och vill annars tror jag på klar förlust imorgon
  Som sagt dags att vakna till från alla håll

 5. Roger

  Håller med övriga här, sportchefsrollen är extremt viktigt framöver. Här måste Löven jobba stenhårt. Finns bara ett namn med extrem fingertoppskänsla och det är Per Kenttä….det mesta han tar i blir succé. Löven borde verkligen försöka få loss honom från Oskarshamn, han är värd en extra slant för dom framgångar han troligen kan ge klubben.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.