En rättvis bortaseger

Javisst det var lite tur iblandat, men i slutändan var 3-2 mot Almtuna en rättvis bortaseger för Björklöven.

Björklöven gjorde precis som väntat mot Almtuna. De klev ut, förde matchen, matade skott, alibi och mer farliga mot Almtuna och i en rätt dålig hockeymatch kändes de som de bättre laget. De hade problem med Tony Mårtenssons briljans, de gav bort något friläge, något straff, men i slutändan fick de med sig två slumpmål och det gav tre poäng. Visst, en del tur, men den förtjänade Löven som var bättre över 60 minuter.

Det är intressant att det ser ut så här varje gång Björklöven möter Almtuna. Det blir rätt dåliga matcher, men det blir så när Almtuna spelar en så destruktiv hockey som de gör under Ragnarsson och Löven inte heller är så sprudlande. Dock lyckades Björklöven neutralisera Almtuna bra. De skapade egentligen bara lägen när Löven gav bort dem, som t.ex. Stenqvist som gav bort ett friläge eller när Tony Mårtensson stod för riktigt fina aktioner som öppnade upp.

Det var trots det bara 2-2 in i tredje perioden. Risken fanns ju att Björklöven med sitt problem med målskyttet skulle gå från matchen med en poäng igen trots en bra insats. Visst Björklöven kändes tyngre, Almtuna såg trötta ut i slutet på andra och i tredje, men det var en slumppuck inslängd av Selin mot mål som hittade in. Så rättvist, men små marginaler som går emot en annan dag.

Bloggen var inte på plats, jobbade inte med matchen och har ingen minut för minut-analys, men det här plockade jag upp från matchen:

¤ Oscar Masiello blev petad efter missen senast. Mattias Pettersson kom in, stod för en stabil insats, tog ett friläge, en straff och var chanslös på målen. Han känns mindre flaxig där bak. Det såg med blotta ögat stabilt ut.

¤ Arvid Ljung hade hållit nollan i två matcher i rad för Almtuna. Trots det bytte de målvakt till Oscar Fröberg som släppte två kassar som inte borde gått in. Hade jag varit Almtunafan skulle jag varit rasande på deras målvaktsstrategi.

¤ Jacob Peterson blev första Björklöv upp på 10 mål. Varför är han inte med i JVM-truppen? Det förstår inte jag när Axel Bäck i Karlskoga är med. Peterson har verkligen det där lilla extra och kan skapa ur inget helt själv.

¤ Lucas Sandströms tackling på Messy är helt sanslöst ful. Det ser ut som att han siktar mot huvudet. Den hade kunnat ta mycket mer illa och det var helt sjukt att det blev en utvisning vardera där.

¤ Acke Hellström stod för en fysisk och härlig insats idag. Han markerade närvaro på ett härligt sätt flera gånger. Det var kul att se. Det är så han ska spela.

¤ Spelet i powerplay såg återigen ut som skräp. Det blev två mål mot Västerås, men det känns som att problemen kvarstår. Det är pucktempot som är problemet och det saknas en dirigent i PP1. Freddan ska vara det, men han tar bara ned tempot. Detta fortsätter att vara ett problem och även om det inte kostade något idag så kommer det att fortsätta kosta över tid.

¤ Filip Wiberg har stått för två fina insatser med tanke på att han är blott 16 år gammal. Han ersattes av Filip Cruseman på slutet. Cruse som solklart är i frysboxen fick spela och det tyder på att något inte stod rätt till med Wiberg på slutet. Hoppas han inte blev skadad.

6 kommentarer

  1. Janne

    Får inte sandström en avstängning efter det där så är ju svensk hockeys arbete mot hjärnskador ett skämt. Blindside mot huvudet på icke puckförande spelare, kan ju inte bli då mycket värre.
    Hoppas domaren också får en lång avstängning för din bedömning, helt horribel

  2. Honken

    Men herre gud ändå: Finns det någon som kan såga Löven som du? Dom vann ju… Men nä, du är tvungen att såga allt och alla ändå. Skärp dig!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      På vilket sätt sågade jag allt och alla. Jag tyckte att jag var ganska positiv.

  3. M

    Håller med om Pettersson – han har ett lugnare och stabilare rörelsemönster och ger ett säkrare intryck. Sett över tid kan han hålla en jämnare nivå och i min bok är han första målvakt.
    Dock tycker jag båda har en svaghet när det är mycket trafik framför mål – det är många mål från distans, många skott som bara ”läggs” på mål. Naturligtvis är det ett samspel med backarna men där tycker jag dom behöver förbättra sig.

    Å andra sidan blir det omvänt i anfallszon – vi har inte gjort många mål där backarna ”lagt” enkla skott på mål. Där behövs mer trafik, bättre omdöme men framförallt att skotten skjuts på mål – inte utanför eller i täck.

    Cruseman förtjänar verkligen sin plats i frysboxen. Man ska förvänta sig mer av en, kanske t o m den högst betalda spelaren. Han värvades som en aggressiv och rivig forward men har ingen fart alls och ingen tempoväxlingar. Är han hindrad av skada är han ursäktad men då ska han inte spela över huvudtaget.

    Sedan Stenqvist… Det måste finnas en agreement med Frölunda att han ska spelas och inte bänkad/läktas. Han är en total risk på banan med korkade utvisningar, missade passningar och skott samt allmänt dåligt omdöme i alla lägen. Det är helt obegripligt att han inte ställs åt sidan, åtminstone någon eller några matcher. Snart ska Pukka och Backman in och i min värld går både Tornberg och Häman före Stenqvist. Han är solklar nionde back för mig just nu!

  4. Men nanting

    Straffen var ingen straff. Skottet som föregick straffen gick i rundeln och via nätet in på planen igen. Oförlåtligt att missa detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.