Bottenlöst dåligt Björklöven

Björklöven blev smått förnedrade av Modo i Fjällräven Center och det får en att fundera. Gör spelarna sitt bästa just nu?

Björklöven har fallit ihop fullständigt de senaste matcherna. De har gått från slå spela ut Karlskrona till att slå Västervik borta med en moralinsats och en 6-1-seger mot Tingsryd till två raka tunga, svaga bortainsatser och sedan menlösa 1-2 mot Tingsryd och nu en fullständig överkörning av klubbmärket av Modo.

Självklart skulle ingen spelare svara på frågan med ”Ja, vi hade gett upp, vi har slutat spela för Fagge, för fansen, för klubben”. Näe, ingen säger något sådant, men någonstans på vägen så är det lätt att börja fly istället för att ta striden. Säsongen är ju ändå slut snart. 13 av spelarna har ju kontakt nästa säsongen, lönen kommer både i april, maj och juni oavsett vad de presterar de sista matcherna på säsongen.

Sedan vad en sån sak beror på är svårt att veta om man inte är en fluga på väggen i omklädningsrummet, i spelarbussen. Är det tränaren som tappat omklädningsrummet, är det spelartruppen som slutat tro på varandra, är det osämja, är det trycket utifrån som man inte hanterar. Som sagt, det vet vi inte. Det jag allafall ser är vad som hänt med prestationen den senaste tiden.

Visst nu saknades nio spelare skadade eller sjuka, men att det ska behöva sjunka hit. Näe, då är det något mer som spökar. Antingen har det låst sig mentalt fullständigt eller så ger inte spelarna det som de har av någon anledning.

Björklöven ska vara glada att läget är som det är. Den där 6-1;an mot Tingsryd innan raset kom visar sig nog i slutändan vara den som räddade Björklöven från negativt kval. Den piggade upp målskillnaden, den sköt Tingsryd ned i dyn och den gav tre poäng. Utan den hade Björklöven troligtvis spelat för livet på fredag mot Leksand. Nu lär inte både Tingsryd och Almtuna ta sex poäng så Björklöven klarar sig oavsett hur långt ned i avgrunden de sjunker.

Om vi ser till själva matchen. Björklöven var aldrig nära. När jag intervjuade Fagervall och Norberg efter matchen kan man få bilden av att Löven var med i första, men så var det inte i mina ögon. Modo satte press på Löven, återerövrade pucken, skapade och skapade. Visst de brände en hel del från början, men 1-0 kom logiskt. Sedan var det ju ett helt sjukt mål att Mattias Granlund till synes medvetet tunnlade Mattias Pettersson. Självklart var det inte medvetet.

Björklöven blev sedan räddade av Modo. Först tripping-utvisningen och sedan femman som Wernblom tog. De utvisningarna gjorde att Björklöven inte hamnade i 2-0 och 3-0-underläge i första perioden. Första PP.et var ju ganska bra spelmässigt, men det andra, femman var nog årets sämsta powerplay. Det var intressant att höra att laget började bråka i båset på varandra under de fem minuterna (Norberg berättade). Det säger något.

Här frågade jag Fagervall hur han hanterade att det blev gnälligt inom laget som Emil sa, men jag fick inget tydligt svar på det. Känslan är att här är det extra viktigt. Börjar laget gnälla internt på varandra under en match och du får inte stopp på det. Då är det kört, du slutar du spela för den till höger och vänster om dig och då är du illa ute. När alla spelar för sig själva, då faller ett lag.

Men Björklöven släppte inte in mål allafall och gick till paus med 1-0. I andra perioden fick inte Löven med sig några utvisningar och då blev det istället en parkeringsplats i Lövens zon. Det var smärtsamt att se hur svårt Löven hade att spela sig ur egen zon, hur steget efter de var. Det blev två mål. Visst, det första var ganska billigt från Mattias Pettersson, men det var svårt att skulle på honom den här dagen. Han tog fyra frilägen och en straff. Han var bäst i Björklöven.

Angående 2-0-målet så imponerade målskytten Mattias Norlinder rejält i Modo. Ett riktigt backfynd där, 18 år gammal från Kramfors. Hur som helst så var det rena slakten i andra perioden och det kändes som att det kunde bli hur stora siffror som helst.

Det blev det inte. Björklöven råkade på något sätt få in en puck när Jacke slängde den på mål i tredje och pucken ramlade in. Joakim Hagelin skickade in 4-1 strax därefter och det borde blivit mer, men Modo tog av lite på gaspedalen, brände lite lägen och sedan blev det en del tjafs. Jag har dock inga problem med det. Norberg och Freddan som tog varsin utvisning när de lessnade visade ju ändå att de bryr sig.

Jakob Stenqvist har haft en horribel säsong i mina ögon och den här matchen ramade in det hela ganska bra. Han spridde puckar och gav bort frilägen som aldrig förr.

Men har var inte ensam. Det var i stort sett inte en utespelare som var godkänd i den här matchen. Om förlusten mot Tingsryd var märkligt platt och en mental förlust var det här ett lag som checkat ut. Frågan är bara om de kan spela bort Fagervall med det vi ser just nu. Fortsätter det så här i två matcher, hur påverkar det styrelse, VD och nya sportchefens syn på Fagervalls vara eller inte vara i klubben? Inte stärkande direkt även om de naturligtvis tittar på mycket mer än några matcher.

Jag funderade på i intervjun med Fagervall om jag skulle kliva på lite och pressa om säsongen, men jag väntar till att kontraktet är säkrat med det. Troligen på onsdag mot Pantern. Det finns många frågor som kräver svar från Fagge. Jag sätter mig gärna ned med honom och gör en längre intervju efter sista matchen.

Jag förstår att det är uppror från fansens sida just nu. Björklöven må med all trolighet undvika negativt kval, men att en förening med grunden som Björklöven har, ekonomin Björklöven har, fansen Björklöven har och målen Björklöven har får ett lag att ta sig hit till botten av vad som går att få ut av laget det är en skam och då ska de vara upprorsstämning från fansen. Det är inget konstigt med det.

13 kommentarer

 1. Per

  Jag förstår fortfarande inte vad folk ser i detta lag. Freddan är en allsvensk tredjecenter at best. Linkan var usel ifjol och är precis lika menlös i år. Wiklund och Cruseman har levt på andra under sina bästa säsonger och övriga är mer eller mindre bredd. Peterson förväntades bära laget som junior och Lundberg skulle lyfta sig till sin jackpot-säsong från ett gäng säsonger sedan. Helt allvarligt; inser ni inte hur galen hajpen var?

  Vi byggde ett lyx-Pantern med stora tröga talanglösa spelare där merparten av spelarna är bäst i spelet utan puck. Hur fan kan vi vara förvånade över att det ser ut som det gör? Löven ser ut precis som man kunde ana i somras även om självförtroendet nu är helt åt helvete. Grundförmågan finns inte i laget och det borde inte vara en överraskning.

  Det mest skrämmande i kråksången är att en stor del av detta talanglösa lag är fastskrivet även nästa säsong. Att bortse från det och byta tränare skulle vara ett självbedrägeri av rang. Nästa års framtid hänger på att Löven på något konstigt sätt bryter alla kontrakt och ger Per Kenttä en sportmössa att bygga ett riktigt lag. Ska vi bygga vidare på dagens misär så lovar jag att vi bränner ytterligare en säsong på samma sätt. Överlever Löven det?

  Jag kräver att höra ordförande Salomonsson förklara denna säsong. Jag vill också höra Fagervall recensera året och berätta var han tror att saker brast. Det är trots allt det minsta vi fans kan få från denna eländiga jävla skitförening. Stå upp, ta ansvar och förklara hur det kunde gå så fel.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Ekonomiskt ser jag inte att Löven kan bryta mer än 2-3 kontrakt. Ca: 10 spelare kommer att bli kvar.

   • Kid A

    Törs egentligen inte tro på allsvenskt spel riktigt ännu, men om vi håller oss kvar är frågan hur många kontrakt som är värda att bryta. Många kontrakt går ut och frågan är hur dyra de kvarvarande kontrakten är?

    Det jag kan tänka mig att det skulle vara värt är kontraktet med Kristoffer Söder. Sedan har inte David Lindqvist kommit upp i nivå. I många fall är kontrakten på de jag inte vill se nästa säsong redan slut.

    Men Gustav du får gärna göra din analys av det om två matcher. För andra som vill fundera kan ni kika på kontraktlängd här:
    https://www.eliteprospects.com/team/15/if-bjorkloven

 2. Jiggen

  ” När jag intervjuade Fagervall och Norberg efter matchen kan man få bilden av att Löven var med i första.” Till och med i spel 4-5 i 5 minuter så kändes Modo som det bättre laget. Här har vi kanske det stora problemet denna säsong? Många i Löven har inbillat sig att det är bättre än det bevisligen varit. Jag vet att jag verkligen inte är ensam om att länge ha regerat på att inget har gjorts för att åtgärda de brister som INGEN borde kunna förneka. Nu skyller jag inte ens på spelarna eller Fagervall som mycket väl kan leva i en bubbla. Styrelsen är ju faktiskt de som är ytterst ansvariga för driften av en förening. Har de verkligen inte sett att denna säsong faktiskt slutar som man kunde vänta sig redan för flera månader sedan?

 3. Plogen

  Vi bryr oss inte längre. Och det är väl det värsta som kan hända.

  Kommer kenttä in och gör rejäla förändringar är vi med igen. Mer svårflörtade än så är vi inte.

  Men fagges vara eller icke vara blir intressant.

 4. Lövet

  Detta var topp 3 sämsta match jag sett på de 30 år man aktivt följt löven match efter match.

  Rensa ur detta laget omedelbart…. Bygg om med kompetent folk….

  Sedan förstår jag inte. Inget forum där man kan få utlopp och diskutera grisiga Modo publiken, som jag efter denna matchen tycker har Sveriges sämsta publik…. Vilka as.

  De röstar fram Wernblom som topp 3 i matchen igår…. Wernblom som överföll cruseman som mkt väl kunnat bli en kim Karlsson igen.

  De har mage att skrika hata löven när den fula huvudtacklingen gjorts och cruseman nästintill är utslagen.
  Och….. Röstar fram Wernblom som en av matchens lirare!!!!

  Undrar om Forsberg varit stolt över den övik publiken????????????

  Retards

  • Stefan

   Sjukt. Läste fö på twitter (så lite osäker källa här) att Hanses brukar få matchens lirare i Modo i de matcher han inte står. Alltså, som i Erik -dömd för sexuellt ofredande -Hanses. Säger en hel del om Modos publik.

 5. Canoah

  Satsa på att bryta med flera i truppen istället för att byta ut Fagge. Hellre in med en bra assisterande tränare som kan styra upp anfallsspel och PP

 6. Pulverizer

  Jag hörde ordförande Salomonsson säga inför Tingsryd: ”Detta vinner vi lätt. Tingsryd är så jäv** dåliga.”
  Pinsamt att anse Löven så mycket bättre. Lövens styrelse är endast en klubb för inbördes beundran utan verklighetsförankring?

 7. Börde

  Dong Kalsong: Problemet löven har är att det kostar att ligga på topp,,vill vi ha bra tränare som vet de är bra och vet vad göra så får man betala, vi betalar dyra pengar pga av någon löjlig fjantig idé med lokal förankring till Norrland som om det borde bli bättre, Hjärta för löven osv osv för spelare ledare osv, ,ska man ha det snacket så bör nog istort sett alla pengarna läggas på ungdomssektionen tills vi har en uppsjö av elitspelare med både bredd och spets som brinner för umeå och löven dock ändå så lär det jagas spelare utifrån för det lilla sista.

 8. Börde

  Dong Kalsong: Vinnare vet vad de är värda medan breddspelare är glada för att lira i ett lag som löven, vinnare ser inte löven som alternativ de siktar högre alternativt ska de välja löven är det inte på sportsliga grunder utan för pengarna=dyrt,,,,,gå all in på j20 och j18 samt 16 15 14 åringar, ge det tre fyra år sen kommer löven krossa i allsvenskan

 9. Sebastian

  Fagervall har tappat laget, som jag ser det så är dom två kommande matcherna Fagervalls sista i löven. Det måste in en ny tränare till nästa säsong.

 10. Ronny

  Två matcher kvar att spela av. Då kanske dom vinner, nu när dom ingen press har på sig, eller ej??
  Kan lika gärna bli Negativt kvalspel??
  Lycka till, med dom matcher som återstår att spela av denna säsong. Hoppas på bättre tur/lycka nästa säsong, med en ny Sportchef som många gillar/vill ha i sin förening…Tränaren får VI hoppas att Han får vara kvar även nästa säsong…Någon annan som vill se Någon annan person i Båset/träningarna nästa säsong?? Joakim Fagervall, är i alla fall GM fortfarande eller inte??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.