Rykten kring Löven

Björklöven har två i mina ögon akademiska matcher kvar. Sedan är säsongen över och den mer intressanta silly-season startar. Så vad har vi hört så här långt om Björklöven?

Per Kenttä presenteras som Björklövens nya sportchef när som helst. Det gör att jobbet med truppen börjar nu.

Under tisdagen kom Mrmadhawk med ryktet att Simon Åkerström lämnar Björklöven för spel i Finland. Tidigare  under vårvintern kom samma Madhawk med att Jacob Andersson är klar för Skellefteå AIK.

Så här ser truppläget ut för Löven.

OBS: Står det inget har spelaren kontrakt över  2019-2020.

Målvakter:
Mattias Pettersson

Utgående kontrakt: Oscar Masiello.

Backar:
Alexander Hellström – Kontrakt till 20/21
Hardy Häman-Aktell
August Tornberg
Jacob Andersson – Ska vara klar för Skellefteå AIK

Utgående kontrakt:: Mikko Pukka, Simon Åkerström, Simon Backman, Jonas Emmerdahl, Jakob Stenqvist (Lån).

Forwards:
Kristoffer Söder – Kontrakt till 20/21
Fredric Andersson
Sebastian Selin
Alexander Wiklund
Lukas Ericsson
William Eriksson
David Lindqvist
Emil Lundberg
Oskar Ståhl-Lyrenäs
Erik Rainersson (På lån till Piteå just nu)
Filiph Åström (På lån till Frölunda J20 just nu)

Utgående kontrakt: Emil Norberg, Filip Cruseman, Cody Murphy, Marcus Jonsson (option på ett år till), Mattias Granlund, Jacob Peterson,

Tränare:
Joakim Fagervall – Kontrakt över 19/20
Jesper Jäger – Kontrakt över 19/20

Noterbart att Björklöven är har treårskontrakt (alltså över nästa säsong) med psykologen John Jansson också. Jag har sämre koll på Stefan Öhman och Markus Ekmans kontrakt.

Så vad har jag då hört för något kring nyförvärv och truppen kring Björklöven. Nu pratar vi alltså rykten, inte stenhårt förankrat.

¤ Om det ska bli några förändringar på ledarsidan ligger helt i nya sportchefens (Kenttä) händer. han får sin budget och vill han inom den göra sig av med en tränare och anställa en nya så är det upp till honom.

¤ En ny förstamålvakt är högst upp på prioriteringslistan för truppbygget och Tex Williamsson är förstavalet. Har utgående kontrakt i Tingsryd, men är på lån till Frölunda just nu.

¤ En ny förstacenter ska in och Jacob Lagace i Norska Stavanger är högst upp på önskelistan om det går att lösa ekonomiskt. Har utgående kontrakt i Stanger.

¤ Jesper Dahlroth har följt med Per Kenttä till två klubbar och har utgående kontrakt. Ryktas vara en önskespelare att få med sig till Umeå.

Detta är alltså saker jag snappat upp, inte på gröngult, utan i snack från hockeyfolk från vad ”de hört” så ta det med en nypa salt, men intressant ändå.

¤ ¤ ¤

Spontant om vi ser på truppen är ju målvaktssidan och backsidan klart formbar. Jobbigare på forwardssidan med hela 11 spelare på kontrakt om vi räknar in utlånade Rainersson och Åström. Normalt ryms det kanske bara fyra spelare till, men med nya utlån på Rainersson och Åström och något brutet kontrakt går det att signa sju forwards. Då går det ju att göra något. Sju forwards, fem backar och en  nya målvakt så kommer ändå truppen att se klar annorlunda ut.

För mig är en målvakt, en förstacenter och en målskytt ala Hucthings nummer ett på vad som måste lösas. Sedan gärna lite mera fart in i truppen samtidigt.

19 kommentarer

 1. Rolf

  Kan tycka att man ska nyttja optionen för ”Messy”. En som brinner för Löven och är jobbig att möta. Sedan är kanske problemet att man har så många andra på kontrakt…
  Kristoffer Söders kontrakt känns tyvärr lite väl långt….

 2. Stefan

  Gissar att Kenttä sitter på nån allsvensk klausul och presenteras så snart löven är säkrade i allsvenskan?

 3. Tompa

  Härligt med rykten å Lagace vore en kanon center Något nytt om skadade spelare inför morgondagen

 4. Björn

  Vad tror du Gustav om Mattias Karlin nu i Västervik? Är relativt ung med bra resultat utifrån omständigheterna i Västervik. Värvades till Mora när Coliton gick till AHL. Fick dock sparken men många som ändå tycker att han uträttade de som kunde förväntas med den truppen, blev väl ingen större skillnad med Lusth även om de håll sig kvar via kval. Är dessutom från Ö-vik.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag tror att han skulle vara utmärkt som tränare i Löven. Ett bra namn. Jag gillar Pelle Hånberg också.

 5. Daniel

  Men alltsa haller verkligen Pettersson pa denna niva ? Har det inte varit lite vaaaal manga skitpuckar som gatt in, aven for en andra malvakt ? Battre o kanske lana ut Mattias och lana in en SHL reserv da kanske ? Om man nu inte kan losa ut honom fran kontraktet dvs.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Han har ju kontakt och jag vet inte hur dyrt det är så då är frågan om det är värt att bryta om det är för att ta in en annan tvåa. En ny etta ska ju in oavsett.

 6. M

  Har ingen om möjlighet, löneanspråk eller om det finns intresse från andra SHL-klubbar…men David Rautio vore rätt intressant kan jag tycka.

  Har levererat på bra nivå under lång tid i SHL i olika miljöer och har rimligen några bra år kvar i kroppen trots ”hög” ålder. Sen vet jag inte om norrländskt påbrå kan ha någon betydelse eller om Fagge/Kenttä har haft något arbete tillsammans sedan tidigare som kan påverka i någon riktning…men i mina ögon vore det en bra kandidat också.

 7. Zäta

  Varför har Tingsryd lånat ut sin bäste målvakt mitt under striden för att hänga kvar? Han stod inte i Frölundas senaste matchi alla fall,

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Oklart faktiskt, jag fattar efter säsongen, men inte nu. Dock behövde väl själva lånet vara gjort innan transferdeadline även om de bara skulle använda honom efter att TAIF:s säsong var över. Säkert en del pengar inblandat.

   • Keepern

    Tex är bara namngiven målvakt så han kan gå mellan lagen. Han har om jag minns rätt suttit på bänken i Frölunda bara en match och det var i lördags. Tror att Johan Gustavsson haft lite skadebekymmer och Frölunda hade några matcher en av sina J20 målvakter som back up i båset.
    Så Tex lirar nog ( om han platsar ) i TAIF resten av säsongen och sedan går han till Indians som back up.

 8. Viktor

  Gud vad jag önskar att vi gjorde oss kvitt den där psykologen. Han gör bevisligen ingen nytta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.