Powerplayfesten som gav mig svar på tal

Björklöven fick sju chanser i powerplay mot Vasa i andra träningsmatchen och visade mig att jag kan sluta vara orolig över den spelformen.

Jag ska säga att jag bara såg första och andra perioden. Sedan kom någon middagsbjudning i vägen så någon helhetsanalys över tre perioder är jag fel man att göra, men om jag var kritisk till spelet i powerplay i första matchen så såg det verkligen bra ut mot Vasa. Inte bara att det blev två mål utan spelet flöt, det såg kreativt ut och det är bara att konstatera att alla verktyg finns i powerplay. Det som speciellt imponerar på mig är hur bra Deilert är i powerplay. Sedan att Linkan stänker dit två idag är ju en bonus och helt klart bra för självförtroendet om han ska centra förstalinan. Med tanke på vilka han spelar med så ska ju det vara en ledande lina i hela serien poängmässigt är det det tänkt. Linkan såg dock riktigt bra ut.Han växer i den här omgivningen verkar det som.

Jag gillar att Löven ibland kommer med två spelare i slottet, vågar gå in och ut högt upp ur slottet och på så sätt leta lösningar och gå över centrallinjen utan att bara gå runt boxen som i fjol. Överlag känns sdet som att visst en till center behövs generellt, men redan nu finns verktygen för ett powerplay på 20 procent plus.

Överlag vara kreativiteten det som stack ut. Pontus Andreasson visar upp härliga egenskaper och kommer att bli spännande att följa i vinter. Det känns inte omöjligt med en Petersonresa där. Frågan är bara exakt vilka han ska spela med. Jag skulle ju vilja ha Lyran och Wille Eriksson där på prov. Wille fick spela med Lundberg och Freddan och hade en fin assist, men den linan stack annars inte ut så mycket (Då stod de ändå för fem poäng) utan et var förstalinan som glödde allra mest tillsammans med Andreasson och Deilert. Wille stack väl inte ut så mycket så jag tror inte att tränarna fick så klara svar var de ska spela honom. Jag misstänker att han kanske marginaliseras. Vi får se. Jag hoppas att jag har fel. Det finns mycket där.

Det enda som gnagde var Justin Crandals fem tvåor. Var det en tillfällighet eller kommer han att kunna vara slarvig med utvisningar i vinter. Det återstår att se. När Löven väl satt i utvisningsbåset var spelet i boxplay mycket bra. Det som sticker ut för mig är hur bra laget är på att spela sig ur zon när de väl får pucken. Det fungerar tidigt måste jag säga, men även hur laget tar bort returer som Mattias Pettersson släppte. Det ser ju lovande ut.

Att Löven krossar ett SM-Liiga-lag som Vasa är förstås positivt och imponerande, men det är alltid svårt att värdera. Det var stundtals slarvigt av båda lagen, det togs många onödiga utvisningar och det kan inte alltid ha varit en coachdröm själva spelet. Men det jag istället sätter fokus på är vilken kreativitet som finns i laget den här säsongen. Med tanke på hur tråkigt laget så ut förra säsongen känns det väldigt roligt. Bara att publiken tycker om att se laget, att de blir bjudna på underhållning är värt en hel del. Det var precis vad publiken fick på lördagen, underhållning.  Det lovar gott.

4 kommentarer

 1. Stefan

  Läste någonstans att Vasa spelat 3 matcher på 4 dagar, vet inte om det stämmer, och att det skulle vara anledningen till att Löven vann så ”lätt”…lite soppatorsk hos Vasa menade skribenten!

  • Hannes

   Det förminskar inte Björklövens säsongsupptakt. Vasa vann med 3-2 mot Modo och Björklöven slog alltså Vasa med 6-2 trots att det bara var Björklövens andra men Vasas fjärde match för säsongen. Vilket lag håller du egentligen på? Svara gärna ärligt!

   • Stefan

    Hannes, frågar du mig vilket lag jag håller på…tror du jag ids gå in på en Lövenblogg och kommentera en försäsongsmatch om jag håller på nåt annat lag!! Löven har varit mitt lag i över 40 år….nu vet du det 🙂 🙂 !!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.