Träningsrapport 3/9 – ”Uppspelen i fokus”

Björklöven tränade på torsdagen i A3 Arena, bloggen var på plats för första gången i höst och det var fortsatt med uppspelen i fokus.

Björklöven tränade mellan 11.00 och 11.50 med lite fri istid efter på tisdagen i T3 Centers A-hall. Det var 23 utespelare och två målvakter på plats.

Laguppställning:

Målvakter:

Mattias Pettersson, Joe Cannata

Formationer:

Alexander Deilert, Brian Cooper – Alex Hutchings, David Lindquist, Justin Crandall

Oliver Larsen, Alexander Hellström – Emil Lundberg, Pontus Andreasson, Oskar Stål-Lyrenäs

August Tornberg, Hardy Häman Aktell – Alexander Wiklund, Fredric Andersson, Sebastian Selin

Alexander Popovic, Ludvig Stenvall – Lukas Ericsson, Kristoffer Söder, William Eriksson

Extra: Emil Norberg, Erik Rainersson

Träningen

¤ Pass-mottag-avslut. Uppvärningsövning

¤ Uppspel fem mot tre från bakom röd linje felvänd

¤ Två mot två spel efter retur från backskott

¤ Fem mot fem-spel med fokus på inspel i zon från back-back-pass och ingång från sidan.

¤ Tre mot tre-spel på liten isyta

Noterat:

¤ Det var intressant att se uppspelen från bakom egen röd. Den som fick pucken skulle konsekvent med en spelare i ryggen knacka till en medspelare som kom och hjälpte. Den skulle sedan vara redo att slå en snabb och aggressiv förstapass. Det finns ju lägen när den som hämtar pucken får den rollen, men nu handlade det om när du vinner puck med spelare på dig. Jag tycker att det såg ganska bra ut.

¤ Klassavslut av Crandal i fem mot tre-övningen där han bröt in på mål och trycke upp den i första krysset. Det märks när förstalinan är inne. Den är en nivå över alla andra forwards även på träningarna.

¤ Hardy Häman-Aktell har gått sjukt mycket framåt. Ser så rejäl ut på träningarna (eller den jag såg) och matcherna defensivt. Han måste gått upp ett par kilo i sommar. Jag trodde inte att det skulle funka med honom och Tornberg, men det går det verkligen. De stod emot Cooper och Linkan riktigt bra i två mot två-övningen.

¤ Acke lirar med Oliver Larsen, det har varit lite olika där, men det ser ut som att det är så tredje backparet ska se ut. Det är sex riktigt bra backar måste jag säga. Det känns lugnt och speciellt om Cannata är så bra som vi tror och tycker oss se.

¤ Inspelen i zon såg inte alls bra ut. Det som var intressant var att det var inte en dump utan det skulle spelas in efter kanten efter vändning av spelet. Dock käkades ofta forwarden som kom in med pucken upp på väg in i zon.

¤ Emil Lundberg har varit osynlig i matcherna på försäsongen och är det även på träning. Där måste det finnas mer att hämta ut inom kort. Sommaren ska dock ha varit bra där. Bra testvärden även om vi inte ser det på träning och match än.

¤ Kettä var på plats på träningen. Satt med Stefan Öhman och kollade. Gick med en stund kvar. Daniel Johansson tog då hans plats med Stefan Öhman.

¤ Jag har hört att tempot ska vara så högt den här säsongen. Jag tyckte att det såg ut som vanligt under Fagervall. Som i fjol. Bara lite spetsigare på träning individuellt.

2 kommentarer

  1. H

    Kommer vk att sända matchen mot Vännäs? Eller vet du om den går att se någon annanstans? Eller måste man bege sig dit för att beskåda spektaklet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.