Träningsrapport 5/9: ”Powerplayfokus”

Björklöven tränade på torsdagen 11.00-11.55. Bloggen såg 35 minuter av träningen och det var powerplay som var i fokus.

Alexander Deilert, Brian Cooper – Alex Hutchings, David Lindquist, Justin Crandall

Oliver Larsen, Andre Pettersson – William Eriksson, Pontus Andreasson, Oskar Stål-Lyrenäs

August Tornberg, Hardy Häman Aktell – Alexander Wiklund, Fredric Andersson, Sebastian Selin

Alexander Popovic, Ludvig Stenvall – Lukas Ericsson, Kristoffer Söder, Erik Rainersson

Extra: Emil Norberg

¤ Alexander Hellström mötte jag i korridoren med bandage på ena handen. Har fått ett skott på handen. Oklart hur illa det är, men jag utgår ifrån att han inte spelar mot Vännäs. Återstår då att se om Popovic eller Stenvall kliver in som sjätte back. Emil Lundberg satt vid sidan av på läktaren även han efter att fått ett skott på sig och fått en liten svullnad av det. Vi får se om han lirar i morgon. Ovanligt med folk borta. Löven har varit nästan fulltaliga under försäsongen hela tiden.

Träningen

Av det jag såg, ca 35 av 55 minuter.

¤ Bågåkning, pass, mottag, avslut.

¤ Uppspelsövning fem mot tre till powerplay fem mot tre.

¤ Powerplay fem mot fyra.

¤ fem mot fem-spel

¤ Spel smålag tre mot tre

Noterat:

¤ Det var en lång sekvens powerplay. Tydligen (enligt rapporter på plats) hade de även kört PP träningen före. Så mycket fokus PP ett par pass.
Uppställningar:
PP1: Deilert, Linkan, Crandal, Huth, Freddan
PP2: Hardy, Selin, Wille, Andreasson, Wiklund

PP2 var helt annorlunda jämfört med dagen före. Då hade Andreasson och Selin kört med Lyran, Larsen och Lundberg så det är tydligt att laget provar sig fram där. Såg enligt de som även varit på gårdagens träning bättre ut med dagens PP2-uppställning. Wille tycker jag såg kreativ och aggressiv ut i PP. Såg spännande ut. Han ska spela i PP2 enligt mig. Annars kan han sitta på läktaren om han inte används.

PP1 var ju samma gäng som det varit på försäsongen, men nu har Linkan flyttats in i mitten högt i slottet som en decoy och Crandal till höger så att det nu finns skyttar på bägge sidor. dock är det intressant hur olika de lägger upp det utifrån egenskaper. Hutchings står uppställd som skytt vid cirkeln. Crandal kommer upp högt vid blå, hämtar fart för att få pucken i fart, kan då kliva in, skjuta eller passa över centralt till Hutch alternativt gå ned till Freddan vid målet som kan lägga mot Hutch. Linkan används nästan bara som passningsplank om de stänger centrallinjen och som en gubbe i slottet de måste plocka. Det är Crandal som är nyckeln. Det är tydligt. Man letar avslut på honom eller pass från honom till skott från Hutch eller drop och skott från Deilert.

Det funkade hyfsat ett tag, men de hade lite svårt att vinna tekningar och få komma in i uppställt PP bara.

¤ Linan jag skrivit om, den med Lyran, Andreasson och Wille spelade ihop i Lundbergs frånvaro. Den såg inte så oerhört bra ut på träning. Hade lite svårt att komma till. Dock tror jag att den kommer att leverera mot Vännäs om den får chansen. Fagervall berömde Wille efter träningen (till kollega Klöfver) och menade att de andra får se upp.

¤ August Tornberg ser mycket stabil ut defensivt måste jag säga. Släckte ned förstalinan riktigt bra i fem-fem-spelet. Hoppas att han kan ta med det på match också.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.