Vad vill vi se ikväll mot Timrå?

Björklöven spelar sin sista träningsmatch ikväll mot Timrå. Alexander Hellström saknas, men övrigt är alla med. Så vad vill vi se i sista matchen innan seriestart?

Timrå har blandat väldigt mycket på försäsongen. De kommer från en 6-2-förlust mot Modoa, men matchen före det vann de med 6-2 mot samma Modo. Senast lagen möttes vann Björklöven med 2-1, men Timrå håller på att bygga om ett lag fullständigt och det hade nästan varit oväntat med en stark försäsong från deras sida.

De har dock Jonathan Dahlén och det är ett bra test för Björklöven. Han gick skadad stora delar av förra säsongen och sa själv i augusti att han var på 40 procent av sin kapacitet fysiskt då. Dahlén lär växa under säsongen, men ändå. Ett bra test för försvaret. Hur hanterar det en riktigt, riktigt bra spelare. Alla backar kommer att hamna mot just den linan någon gång. Inget av backparen får det kännas som att de är klart sämre och inte kan hantera spelet i egen zon.

För även om Dahlén inte är hundra har han snittat en poäng per match under försäsongen.

Det är min första punkt här. Björklövens försvarsspel ska i stora delar sitta nu när säsongen startar. Hur fungerar det mot Timrå och en kreativ Jonathan Dahlén?

Björklöven nötte powerplay förra veckan när jag var på två träningar. De har enligt rapporter från träningarna den här veckan och gnuggat en hel del powerplay. Jag hoppas att det ger resultat. Gärna från båda formationerna, men framförallt PP1. Med tanke på hur namnstarkt PP1 (Freddan, Deilert, Crandall, Hutch, Linkan) så ska de få spela 1,20-1,30 i varje PP och helst ska de göra mål, men om inte ska spelet se riktigt bra ut.

Det är min andra punkt. Ett powerplay som vi kan se har gått framåt.

Joe Cannata. Han är Lövens tilltänkta etta. Det har sett bra ut på försäsongen, men för att inte tränarna ska få några grillor i huvudet inför premiären vill jag se en stabil, lugn och bra insats från Cannata. En insats som gör att det inte är något tvivel om vem som ska stå i premiären. Det värsta som kan ske för Löven nu är att Cannata kastar in två puckar och att det blir ett hattande under inledningen på serien. Inledningen är så, så, så viktig för att sätta tonen för säsongen.

Så nummer tre är en stabil och bra insats utan misstag av Joe Cannata.

Det sista jag vill se är en andrakedja som glimtar till. Det har inte riktigt blivit tydligt under försäsongen ifall det är Andreasson, Lundberg, Lyrenäs som ska vara andralinan som funkar eller om det ska vara Selin, Wiklund och Freddan. Vi har inte fått se fjolårets kedja med Selin, Freddan och Lundberg än, vi har inte fått se minilinan med Andreasson, Lyran och Wille E än. Vad vi än får se skulle det vara betryggande om en kedja till känns som att de hittat kemi och fungerar framåt.

Till sist. En vinst vore inte heller helt fel att gå in i säsongen med.

6 kommentarer

 1. Daniel

  Löven kan inte stirra sig blint på Jonathan Dahlén. Då är de fler som kliver fram. Löven ska hålla sig till deras gameplan oavsett vilka dem möter. Jag tippar att löven vinner med 3-0

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Så även mot seriens bästa spelare ska man inte göra något annorlunda. Spela sitt spel. Okej. Vi tycker olika.

   • Daniel

    Ja Timrå är ett lag som skulle klara sig bra även utan Jonathan Dahlén. Men så klart att han gör skillnad. De jag menade var att om löven typ ska punktmarkera Dahlén de kom inte att fungera utan Löven måste följa sin egen gameplan och bort se från Dahlén

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Han var extremt blek idag. Såg ut som att hans fysik är långt ifrån vad den behöver vara. Överlag har Timrå varit helt urusla under försäsongen. Jag skulle vara klart oroliga om jag var dem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.