Zzzzzeger i genrepet

I ett sömniller i NHK Arena vann Björklöven med klara 3-0 mot Timrå i försäsongsavslutningen. Flera boxar inför premiären fick checkas av för Löven.

Andra raka segern mot Timrå, 3-0, hållen nolla. Allt kanon så, men jösses vad tråkig den här matchen var. Över tre perioder fick vi se felpass, skott i täck, ett rysligt trögt Timrå som inte kom någonstans och ett Löven som inte skapade så mycket att ringa hem om. Om Björklöven varit härligt kreativa tidigare under försäsongen så den här gången, efter att Alex Hutchings skadade handleden, så var det Pontus Andreasson som stod för kreativiteten. I övrigt var det mest stabilt, men såååå tråkigt.

Björklöven var dock det bättre laget, förde spelet något, hade kontroll på Timrå och höll dem på utsidan. Det var första tio i tredje perioden där Timrå fick lite tryck, annars kändes de helt ofarliga och segern var helt klart rättvist även om 1-0 mer hade speglat matchen i mina ögon.

Så jag ville se en andrakedja som kom igång, ett PP som funkade, en målvakt som var stabil och ett försvarsspel som såg tajt ut, kunde hantera Dahlén och stängde igen.

Fösvarsspelet- Check! Det såg väldigt stabilt ut. Hardy Häman-Aktell var riktigt bra och går i mina ögon mot en jättesäsong. Han ser ut som en härförare. Björklöven stoppade Dahlén helt, men nu ser Dahlén allt annat än fysiskt bra ut. Han är lååångt ifrån sin kapacitet och det måste bekymra Timrå. Men Löven fick ett bra svar defensivt.

Målvaktsspelet – Check! Cannata stod mest och funderade på livet för Timrå skapade ju nästan inget, men han höll nollan, han har i stort sett inte gjort ett misstag på hela försäsongen. Så det går ju inte att på något sätt klaga. Vi får se längre fram exakt hur bra han är.

Andrakedja som funkar – Halvcheck! Spelmässigt är det ingen formation som klickar helt bakom den första. Nu var förstalinan blek idag, Crandal syntes knappt, men Hutchings fick kliva av (Verkar dock ok, skärsår på handleden). Det slog isär förstalinan lite. Men den är jag inte orolig för med Hutch tillbaka. Selin hade både ett mål och en assist, men jag tycker inte att Freddan, Selin, Wiklund lyste direkt. Dock kan man inte ta ifrån dem det fina 3-0-målet. Där gick det snabbt, två pass och mål från egen zon. Kedjan glimtade till. I grunden är de dock en stabil lina som jobbar hårt, men de får inte tryck med långa anfall direkt. Vi får se om det kan ändras. Däremot Andreasson och Lyrenäs kan ibland se riktigt trevliga ut. De tvingar motståndarna att jobba. Dock är Lundberg inte i form och de tar udden av lite. Kanske ska Selin få kliva in istället för Lundberg, Selin har lite mer fart. Men Andreasson fick måla allafall, lite av ett turmål, men ändå. Mål är mål. Letandet efter andralinan går i min värld vidare in i säsongen.

PP som funkar – Näe! Det fösta powerplayet såg allt annat än bra ut. Det var problem med att få in pucken i zon, det var inte mycket som funkade. I andra powerplayet fick Löven lite mer flyt, men det märktes att det störde lite att Lyran fick gå in och ersätta Hutch. Dock måste man säga att Deilert känns så där vansinnigt spännande att se i powerplay. Det är farligt på pointen hela tiden. Hoppas det släpper snart så att spelarna som i grunden är bra i PP, inte börjar tänka för mycket.

Övriga noter från matchen:

¤ Lukas Ericsson bjöd på en fin dribbling och inbrytning på mål. Det ser man inte varje dag. Fjärdelinan skapade ett par chanser, men de är ju så trubbiga att man ändå inte tror på mål. Rainersson bröt in, Söder fick läge och brände. Nu har de inte som uppgift primärt att näta. De ska stänga ned, jobba av tid.

¤ Uppspelen och spelet i egen zon. Björklöven fortsätter att vara konsekventa. De går på förstapassen in centralt om de inte har spelare i ryggen, knack ut om de har det och sedan hård förstapass. I första perioden höll Timrå på att få tre lägen när passen in centralt gick fel, men samtidigt så vände Löven spelet snabbt ett par gånger. Det ska bli intressant att se hur detta utvecklas, men backuppsättningen finns definitivt i år för att spela så.

Nu väntar en vecka till premiären. Det känns nästan jobbigt länge. Löven har haft nästan två hela träningsveckor. Nu väntar en till. Tre i rad. Det är så att man blir otålig.

Oavsett om matchen var tråkig så får man konstatera att en 3-0-seger mot något som ska vara en toppkonkurrent är ju inte dåligt. Dock har nog alla Lövenfans lärt sig att inte flyga iväg på försäsongsresultat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.