Träningsrapport 17/9 – ”Spännande junior”

Björklöven tränade på tisdagen i A3 Arena, bloggen var på plats och fick se en spännande kreativ junior sticka ut.

 Björklöven tränade mellan 11.00 och 11.50 med lite fri istid efter på tisdagen i T3 Centers A-hall. Det var 23 utespelare och två målvakter på plats.

Laguppställning:

Målvakter:

Mattias Pettersson, Joe Cannata

Formationer:

Alexander Deilert, Brian Cooper – Alex Hutchings, David Lindquist, Justin Crandall

Oliver Larsen, Andreas Hjelm – Emil Lundberg, Pontus Andreasson, Oskar Stål-Lyrenäs

August Tornberg, Hardy Häman Aktell – Alexander Wiklund, Fredric Andersson, Sebastian Selin

Alexander Popovic, Ludvig Stenvall – Lukas Ericsson, Kristoffer Söder, William Eriksson

Extra: David Eriksson, Erik Rainersson

Saknades: Alexander Hellström (skadad), Emil Norberg (I Vännäs)

Träningen

Jag missade första 15 minuterna

¤ Två mot två övning med hela zonen att spela på.

¤ Fem mot fem spel en lång sekvens

¤ Strafftävling

Noterat:

¤ Det som stack ut mest på träningen var David Eriksson. Han har ett avigt rörelsemönster och är riktigt skicklig på skridskorna. Känns som en kreativ och oerhört spännande spelare. Vred och vände på Hardy Häman-Aktell rejält i två mot två-övningen och hade dragningar som fick en att le. En riktig lirare. Blev dock snabbt trött och hängde på knäna en del. Eriksson stod för 26 (9+17) poäng på 16 matcher i J18 Elit förra säsongen och 4 (1+3) på två matcher i J20. Han har haft stora problem med skador och sjukdomar och inte kunnat träna och spela fullt ut enligt det jag fått berättat. Riktigt kul att se en sån spelare komma in och vara så respektlös på träningen. Nu är det ju J20 som gäller för Eriksson, som är född 2001, den här säsongen, men definitivt en spelare att hålla ögonen på.

¤ William Eriksson stod för dagens delikatess med en flippass mellan två spelare som friställde Kristoffer Söder som trycke upp den i krysset. Söder som dominerade fem mot fem-spelet. Det såg nästan ut som förra årets försäsong. Han dribblade, vann puck, klev rakt på mål. En annan som sticker ut är Brian Cooper. han äter verkligen upp motståndarna om de tvekar, även på träning.

¤ Förstalinan var ganska osynlig av vad jag såg. Det känns som Lövens nyckel nummer ett att den måste leverera när säsongen drar igång på fredag. Den och PP1, som är i princip samma sak.

¤ Styrelseledamoten Oscar Stenberg var på plats på träningen och kollade.

¤ Strafftävlingen vanns av Andreas Hjelm som satte tre i rad. I final mötte han Alexander Deilert och Emil Lundberg. Återstår att se vilka som blir Lövens straffskyttar i år. Förra året var det Jacke Andersson. Hutch och Crandall borde ligga bra till, men även Deilert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.