Matchdag – Kristianstad borta

Efter segern mot Tingsryd väntar nykomlingen Kristianstad på söndagen. En farlig match i jakten på sjunde raka för Löven.

Björklöventåget tuffar på och laget har bott i Kristianstad sedan i fredags och bekantat sig med staden och hallen hos seriens färskaste lag. Det är en nykomling som kliver in med högt huvud, ska spela hockey med fart och våga sätta press.

Det har gått så där inledningsvis, laget har visserligen vunnit två av sex matcher, men det mot Västervik (2-0) och AIK (2-0). Mot Tingsryd (3-4 e.fl), Karlskoga (3-5),Mora (2-3) och senast Södertälje (3-4) har det blivit torskar. KIK som laget förkortas har inte mött Timrå, Löven, Modo, Västerås som ska vara i toppen än och mot Karlskoga blev det torsk. Alltså lite svårt att värdera serieelvan än.

Speciellt när Kristianstad är ett i mångt och mycket anonymt lag om du inte haft stenkoll på söderettan. Visst Dennis Svensson, Kalle Miketinac och Amil Krupic finns där, men det är många namn som krävt en del nytittande och påläsande för att få koll på. Det är lite som det brukar vara med nykomlingar från söder. Man vet inte riktigt (Kom ihåg Pantern och Västervik när de kom upp)

Jag förväntar mig dock att Björklöven, efter en första förväntad hemmaanstormning, ska vara laget som för matchen. Björklöven är favoriter, men de kommer att möta ett lag som, med sin nykomlingsentusiasm, är beredda att offra en hörntand för att ta poäng. Så om laget tror att det här kommer att gå lätt så kan det bli riktigt knepigt.

Björklöven har här chansen att rycka lite i toppen. De har haft en hängmatch ett par omgångar och det är bara Björklöven och Kristianstad som spelar idag. Fyra poängs serieledning blir det alltså vid seger idag.

Laget (Bekräftat):

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper
22 Andreas Hjelm – 24 Ludvig Stenvall
52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell
43 Alexander Popovic

91 Justin Crandall – 77 David Lindquist – 90 Alex Hutchings
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
10 David Eriksson – 20 Pontus Andreasson – 71 Oskar Stål-Lyrenäs
21 Erik Rainersson – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson

Samma lag som mot Tingsryd. Fortsatta skador på Acke Hellström (Tumme), Oliver Larsen (Axel) och Lukas Ericsson (oklart) förutom att Emil Lundberg inte var med när laget släpptes. Han brakade in i sargen i tredje mot Tingsryd och klev av. Oklar skada, men rapporteras som skadad av Lövens hemsida. David Eriksson ersätter i trejelinan. Jag tror att Löven kommer att varva in Wille Eriksson där. Tveksam till att David borde spela så många byten, men vi får se.

Bloggens fokuspunkter för Löven:

¤ Uppspelen – Den eviga frågan. Det var där det hackade ett par gånger mot Tingsryd. Det gäller att vara ännu mer noggranna och inte slå bort pucken på fel ställen.

¤ Hemgångarna – Även här mot Kristianstad så kommer det att gå fort i omställningarna och det gäller att backchecka stenhårt och inte ge bort 2 mot 1:or och 3 mot 2:or.

¤ Tekningarna – Seriens bästa lag på att teka väntar. Här måste Löven upp ett snäpp. Annars kommer det att märkas på speciellt powerplay och boxplay där det är extremt viktigt att vinna tekningar.

Sagt från Lövenhåll: 

– Jag tar med mig den andra och tredje perioden från matchen senast. Den första perioden är jag inte så intresserad av för där spelar vi inte den hockey som krävs för att vinna i Tingsryd. Däremot är period två och tre bra men den första perioden är rent nonchalant med en massa pucktapp emot oss. De grejerna ska vi ta med oss för att inte göra om dem. Vi ska lära oss läxan för nu möter vi ett lag som spelar likadant och då vill vi inte se något sånt, säger Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Noterbart om Kristianstad:

¤ Bästa poängplockare efter sex matcher är division-1-duon från i fjol Johan Lundgren 4 (2+2) och Fredrik Hansson 4 (1+3), men med fem gubbar på tre poäng så är det inte någon enskild spets som sticker ut utan mera ett lag. Är det någon spelare som ska lyftas fram är det Dennis Svensson 3 (2+1) poäng som tidigare i allsvenskan gjort 27 (14+13) poäng för Pantern tidigare.

¤ Pratar vi rutin så har Joel Gistedt i KIK-målet helt klart det med över 10 säsonger på elitnivå. Hans 92.90 i räddningsprocent och 2.21 insläppta mål per match är fyra i serien så här långt.

¤ Kristianstads powerplay på 15.79 procent placerar sig som åtta i serien, boxplayet på 85.00 procent är fjärde bäst. Det är ingen som sticker ut individuellt än för KIK i powerplay, men Tony Pappila är den som sats upp flest gånger.

¤ Kristianstad är seriens bästa lag på att teka (59.05 %) så här långt. Individuellt har de Daniel Andersson (60.71%), Kalle Miketinac (69.88%), Dennis Svensson (59.29%) och Fredrik Hansson (51.85%) så det är starkt över hela linan. En klar utmaning för svagt tekande Löven.

Sagt från Kristianstadhåll:

– Vi tar med oss de första 15 minuterna av matchen. Då spelar vi verkligen bra. Vi är desperata och åker mycket skridsko. En rolig utmaning att möta Björklöven. Vi måste spela smart och aggressivt, samtidigt som vi ska gå på offensiven. Björklöven är ett riktigt bra lag, men med hjälp av vår grymma publik så ska vi göra allt vi kan för tre poäng, säger lagkapten Fredrik Hansson till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 15.00. Jag själv är är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.