Onödigt poängtapp av Löven

Björklöven gjorde en risig hemmamatch, men hade alla chanser att ta tre eller två poäng. I slutändan onödigt poängtapp av Löven.

Björklöven gjorde det mot mot Vita Hästen, Tingsryd och Kristianstad. Startade matchen svagt och fick spela sig tillbaka. Mot Almtuna inledde Löven starkt, men slutade spela. Mot AIK, Karlskoga, Västerås, ja ni hör ju på namnen har Löven varit med från start. Det finns där att mot botten har Löven lite svårt att trigga fullständigt.

Sedan är det spetsen och återkomster som radat upp segrarna, men mot Västervik var det samma visa.

Det syntes att Västervik hade läst på, scoutat Löven och hittat att de skulle sätta press mot Björklöven i egen zon, press mot Björklövens uppspel och backar. När Löven nu inte var helt hundra från start och knappt vann en närkamp. Då betalade sig den pressen. Skotten 3-10 i första perioden talade ganska väl, skotten 8-11 trots att Löven tog över sista sex i andra skvallrar också om att det tog nästan 33-34 minuter innan Löven började att spela i den här matchen.

Före det hade de problem att få till några längre anfall, problem med uppspelen, problem att stoppa Västerviks anfall när de inte lyckades stänga i mittzonen och tvinga dump. Det var inget tvivel om att Västervik fick matchen dit de ville. Justin Crandall gjorde visserligen 1-1 på mycket fint powerplaymål, men när Joe Cannata hade sin första svaga match för Björklöven så var det bara logiskt som det såg ut på isen att Västervik hade 3-1 efter 32 minuter.

Cannata för övrigt lär nog vara allt annat än nöjd. 1-0 såg han inte mycket på, men han ska inte släppa det mellan benen. I kryssen okej, nära stolparna, men inte mellan benen. 2-1 var ju ett ruggigt avslut, inget att säga, men 3-1 var en målvaktsmiss. Den ska inte släppas in. Nu gjorde Cannata det och Löven förtjänade inte bättre än att hamna i 1-3-underläge denna dag.

Men spets är spets oavsett hur det ser ut på isen i övrigt. Det visade Alex Hutchings när han pricksköt in 2-3 och Fredric Andersson när han skickade in 3-3 och lite obehagligt landade med huvudet på en Västervikskridsko. Det visade sig gå bra vilket var för väl. Nog med skador. Detsamman när Justin Crandall fick en smäll på handen i tredje. Inga fler skador nu.

I tredje fick Björklöven chansen i fem mot tre, de testade samma variant fyra gånger om där Crandall bågar ned på högerkanten, får pucken i fart och ska välja om han avslutar eller sätter upp Hucthings. Han valde de senare varje gång, skotten kom, men pucken gick inte in. Sedan borde Löven haft ett till powerplay mot slutet, men domarna kunde inte räkna till sju spelare, de missade en solklar high-sticking och tog istället en på Wiklund. Rättvist att Löven städade bort denna dock.

i förlängningen fick Löven en till chans i powerplay och jag tycker att även om Löven rent siffermässigt har ett grymt powerplay (31,58 procent) så tycker jag att Löven ska näta antingen i fem mot tre eller fyra mot tre. Kanske letar de lite för mycket efter Hutch. Med Deilert finns ett hot till som kan skjuta direkt.

Straffar har ju inte varit Lövens grej tidigare och även om de har skills den här säsongen är det lite oklart vem som ska slå straffarna. Nu blev det förlust där och det kändes som minst en bortkastad poäng, men nästan även två. Den här matchen borde Björklöven vunnit även om de kanske inte förtjänade det med den starten.

Nu handlar det om att samla poäng i den här serien. Skaka av det här, mot Södertälje härnäst. De är ett lag med ett namn. Då brukar det inte vara något problem att tända till. Men för framtiden. Det måste gå att komma ut starkt även mot ”trista” lag och bottenlag. Annars måste spetsen göra så onödigt mycket för att ta Löven till poängen.

Slutligen ett par notiser:

¤ Hardy Häman-Aktell och August Tornberg går som en berochdalbanan tillsammans med Lövens spel. Saknar Löven energi och kraft då hamnar de i fler situationer där de får problem. Hardy på 1-2-målet, Tornberg med två hemska uppspel. Jag hoppas fortfarande att när Akce (om hur länge?) är tillbaka så ska detta par kunna splittas. Nu lär ju bara Deilerts återkomst flytta Larsen och peta Stenvall.

¤ Tekningarna alltså. Tyler Vesel snälla bli spelklar. Freddan hade 10-16, Linkan 1-7, Andreasson 3-7 och Söder 3-5. Crandal fick teka på slutet när Linkan bara förlorade och förlorade och Crandall hade 2-1. Men 20-41 håller ju bara inte. Det måste hända något här.

¤ Alex Hutchings hade 13 skott, sju på mål. Det är galet vad de letar honom, men även vad han sätter sig i lägen. Han hade två frilägen i matchen där ett borde varit utvisning och ett försvarades bort klubba mot klubba. Sanslöst vad mycket han var inblandad i framåt med tanke på hur få skott Löven hade totalt.

9 kommentarer

 1. Andreas

  Intressant att det här är enda matchen hittills där det inte finns en domarkommentar på hockeyallsvenskan.se efter matchen. Hade velat höra vad domarna ansåg om sin insats 😉 Iofs inte domarnas fel att löven förlorade men de kan knappast vara stolta.

 2. Jan-Erik Brännström

  Ja du Gustav. Det finns inga lätta matcher i årets serie. Alla som såg Västerviks insats mot Timrå förstod att det här skulle bli tufft. Din analys är ytterst korrekt. Cannatas insats tyvärr inte vad vi vant oss med. Tekningsförmågan under all kritik. Straffläggning är ett vågspel och kräver mycket mod om man ska lyckas. Just modet och suget efter att lyckas framgick klart vid den gyllene chansen i spel fem mot tre. Vi spelade runt, runt och helst till närmaste kamrat. Alla tänkte samma sak, jag ska då inte bli den som gör bort sig. Modet att försöka med en genomskärare fanns inte. Rädslan lyste. Från bänken fanns heller inga ideer om förändring. Nog om detta. Nya matcher väntar…….

 3. Rille

  Tekningarna måste dom fixa omgående! Katastrof hur det ser ut.
  Man får ingen fördel av att börja med puck i offensiv, defensivzon, i PP, i boxplay.
  Fortsätter det såhär så kommer det bli tunga matcher.

 4. Alex

  Välkomna till serielunken. Tror det är viktigt att inte stå med huvudet bland molnen efter den starka inledningen på säsongen. En gnutta ödmjukhet krävs nog för att slå ”bottenlagen” och för att prestera över tid. Har svårt att se det som ett onödigt poängtapp när Löven inte var det bästa laget över 60 minuter.

 5. SvenneSpin

  Går det inte å lura Lövenspelarna i såna här matcher med att NHLscoutare å halva SHL sitter på läktaren?

 6. Enskedelövare

  Kan det vara så att Cannata är lite sliten och med facit i hand behövde vila?
  Det är också så att försvaret inte var på topp men dom puckar han normalt tar släppte han in.
  Frågan är dock hur mycket man litar på Mattias, kan det vara vår akillehäl, att man vill spela den ”bästa hela tiden (Joe)”och det renderar till att han blir sliten.
  Vad tror du?

 7. Erik L

  Om Grandell sätter upp Butch i på måste ju passningarna vara perfekta. Butch ska inte behöva lägga till pucken. Då hinner motståndaren täcka.
  I pp borde H-A och Thörnberg byta plats då och då så att deras klubbor är riktade mot mitten. Då finns chansen för dem att åka parallellt ed blå linjen, runda täcka de spelare och dra till ett skott när luckan dyker upp.
  Men viktigast av allt: Fart i åkningen från start. Då brukar också närkamperna vinnas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.