Rysligt imponerande siffror

6-1 mot Södertälje, åtta mål på Fredric Andersson och fortsatt serieledning. Löven är rysligt imponerande just nu.

Bloggen är på konferens i Amsterdam och såg därför inte matchen mot Södertälje. Jag har bara sett highlights och ska därför inte uttala mig om själva matchen. Däremot kan jag konstatera några siffror från Lövens sida.

¤ Fredric Andersson ligger tvåa i allsvenskans skytteliga efter klassmålet mot SSK. Han står nu på åtta mål. Han är femma i poängligan med 14 poäng. Freddan har som mest gjort 17 mål i allsvenskan. Nu har han alltså redan åtta på 11 matcher. Två frågor här. Kommer Freddan att vid 31 års ålder göra sin bästa säsong i karriären? Poängmässigt  känns det nästan säkert (32 rekordet tidigare), målmässigt så känns det troligt. Kommer någon annan i Löven ikapp honom den här säsongen? Crandal har fem mål just nu, Hutch står på fyra. Det troliga är väl att någon av dem går förbi Freddan. Avslutsprocenten på 28.57 kommer ju inte att gå att hålla och både Hutchings och Crandall sätts upp i många fler lägen.

Freddan har varit inne på 11 mål framåt och bara 3 bakåt i fem mot fem. Frågan är om det till och med är Freddan som är Lövens bästa spelare just nu. Det var inte vad jag hade förväntat mig inför säsongen.

¤ Tyler Vessel gjorde mål i sin debut. Kul så, men han vann 11 av 16 tekningar. Det var nästan ännu viktigare. Lövens räddning på tekningssidan är på plats. Det här var andra matchen den här säsongen Freddan hade under 20 tekningar. Måste vara skönt för honom att få lite avlastning där.

¤ Björklöven har gjort 37 mål framåt efter 11 matcher. Förra säsongen behövde Löven 16 matcher för att ta sig upp på 37 mål. Stor skillnad där. 18 insläppta mål hade Löven efter åtta omgångar i fjol. Så även om Löven imponerar defensivt i år är det offensiven som statistiskt tagit ett större kliv.

¤ Joe Cannata studsade tillbaka efter en lite sämre insats och räddade 15 av 16 puckar. Han står nu på 94.64 i räddningsprocent och 1.49 insläppta mål per match. Skulle han stanna på dessa siffror skulle han vara den bästa målvakten statistiskt under hela 2000-talet i allsvenskan. Bara Jonas Fransson (94.17 säsongen 10-11) har varit över 94 i räddningsprocent under en säsong. Det säger något om hur bra Cannata varit.

¤ 31.82 procent som Björklöven har i powerplay just nu skulle också vara den bästa powerplayprocenten under 2000-talet i allsvenskan om Björklöven behåller den (inte troligt). Malmö 2011-12 är bäst med sina 29.67 procent. Justin Crandall har för övrigt gjort 10 (3+7) poäng på 11 matcher i powerplay. Det är bara sjukt.

Att bara skriva om Björklövens siffror och konstatera att de är uppe på ”Det bästa under hela 00-talet” är inte något man är van vid direkt, men det är bara att konstatera att Björklöven imponerar rysligt mycket just nu.

2 kommentarer

  1. KungsholmsLövet

    Förutom första 10 i andra perioden var Löven riktigt, riktigt bra igår. Nog för att SSK är klassen sämre i år men de var duktigt utspelade av Löven stora delar av matchen. Våra forwards checkade fast deras backar och de hade väldans svårt att få ordnade uppspel. Löven kom däremot oftast lätt ut med pucken i mittzon och snurrade friskt i offensiv zon.
    Vessel såg bra ut också, tekningsstark, bra på skridskor. Överarbetade vissa situationer när han hellre ville passa än skjuta men det är ju smågrejer. Överlag var transatlantkedjan ruggigt bra och SSK:arna alltid steget efter.
    Enda lilla jag tycker kändes sådär var PP. Vi gör mål där, men mest för att det finns kvalitet på vissa spelare. Häman-A som styrande på blå i PP är inte helt hundra, men det är väl avsaknaden av Deilert som är orsaken antar jag.

  2. Pepo

    Bara å hålla med. Man vaknar varje morgon och undrar om det man just nu upplever verkligen är sant? Jo, det är det. Bara att njuta av stunden och skulle det bli mer så är det risk man rent av blir troende.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.