Matchdag – Mora borta

Snabbt mellan givarna. Efter segern mot Timrå väntar Mora. Ett Mora som hittat formen efter en tung start på serien, men sedan tappat den igen.

Det var ett tag sedan sist, men Björklöven reste till Mora på torsdagen och tar sig an det tidigare SHL-laget på fredagen. Ett Mora som har ett offensivt tunt lag, men som efter en tung start med tre förluster på fyra första matcherna har sedan efter det kommit igång. De har nu bara två förluster under ordinarie tid på åtta matcher, men samtidigt inte så många klara segrar. Närmast kommer de från 2-3 efter straffar mot Västervik, 1-2 mot svåra Timrå, 2-3 efter förlängning mot AIK och 1-5 mot Karlskoga. Mora har alltså gått upp och ned i form. På slutet ned igen.

Med 21 mål är Mora näst sämst i serien, bara AIK har gjort färre med 18. Det speglar också vad alla trodde inför säsongen att Mora skulle ha det tufft att göra mål. Det är egentligen bara Daniel Ljunggren och Johan Persson som gjort det återkommande på den här nivån offensivt på forwardssidan. Det har också synts i Moras spel som varit väldigt defensivt lagt. Offensivt måste backarna Daniel Masuhr och Victor Amner ta stort ansvar. Björklövens historik mot Mora känns irrelevant. Det Mora man mötte då har väldigt lite att göra med det Mora som man möter nu. Björklöven går istället in som stora favoriter och en fredagskväll skulle det inte förvåna mig om Löven vinner läktarmatchen också. Det ska vara och kommer att vara Löven som tar kommandot i matchen och det enda sättet jag ser Mora vinna är om de håller det målsnålt och lyckas få Björklöven själva att dra ned tempot och vara dåliga. Spelar Löven som de ska vinner de.

Laget:

35 Joe Cannata 30 Mattias Pettersson)

12 Brian Cooper–26 Oliver Larsen
22 Andreas Hjelm–8 Alexander Deilert
52 August Tornberg–5 Hardy Häman Aktell
24 Ludvig Stenvall

90 Alex Hutchings–15 Tyler Vesel–91 Justin Crandall
29 Alexander Wiklund–13 Fredric Andersson–40 Sebastian Selin
11 William Eriksson–96 Pontus Andreasson–77 David Lindquist
21 Erik Rainersson–19 Kristoffer Söder–71 Oskar Stål-Lyrenäs

Emil Lundberg, Alexander Hellström och Lukas Ericsson saknas alla skadade. Alexander Deilert är tillbaka, men jag utgår ifrån att han får begränsat med speltid.

Mina nycklar till seger:

¤ Fart från start – Ta Mora direkt med Lövens snabba uppspel, snurr i offensiv zon och gå på återerövring.

¤ Ge inte bort något – Håll koncentrationen och se till att tvinga Mora att skapa egna målchanser.

¤ Attityd – Samma hårda jobb som mot Timrå ska gälla.

Sagt från Lövenhåll:

– Mora är ett bra lag med skickliga spelare. Det gäller för oss att följa våran gameplan. Att komma snabbt in och ut i poisitioner. Det kommer att krävas en bra match från oss för att ta poäng. Vi har gjort bra matcher under inledningen på säsongen, men har mycket kvar att utveckla som grupp, säger Björklövens assisterande tränare Robert Kimby till klubbens hemsida.

Noterbart om Mora:

¤ Johan Persson 10 (5+5) är poängbäst i Mora, Emil Bejmo 8(6+2) är målbäst och bakom dem kommer Daniel Ljunggren på 8 (2+6) poäng. Victor Amner som tippades göra många poäng har sex assist från sin backplats.

¤ Med 21.21 procent i powerplay är Mora sexa i serien och med med 79.07 i boxplay är de sjua. PP sticker ut med tanke på hur svagt laget varit offensivt att de ändå är sexa.

¤ Med 92.86 i räddningsprocent och 1.98 insläppta mål per match har Isak Wallin gjort succé i Moramålet på slutet sedan Olof Lindboom skadat sig som var tänkt som etta i målet.

¤ Centern Niklas Fogström med erfarenhet från sex säsonger i SHL och en i SM-Liiga anslöt inför förra matchen till Mora.

¤ Mora har gått ut på sin hemsida och ber fansen om pengar till en forward för att kunna spetsa laget. Ni ser det här.

¤ Isak Garfwe, David Godwin, Tomas Skogs och Olof Lindbloom saknas för Mora skadade.

Sagt från Mora-håll:

– Inget sagt till varken lokaltidning eller egna hemsidan inför matchen. Överlag helt dött medialt kring Mora med tanke på att de var i SHL förra säsongen.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Karl Sundström sköter sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00 Emma Klöfver är på plats i Mora och levererar texter samt webb-tv efter matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.