Matchdag – Karlskrona hemma

Efter krossen mot Mora väntar KHK hemma på söndagen. Ett Karlskrona som absolut inte ska underkattas av Löven.

Precis som Löven lekte hem segern mot Mora så lekte de hem premiären borta mot Karlskrona med 5-1. Karlskrona är tippade i botten, lär landa på plats 9-12 om du frågar mig, men det laget Löven då i premiären hade ny tränare, var inte samspelta och hade stora problem. Sedan dess har laget tagit sig rejält och ligger sjua i serien på 18 poäng. Det är dock fortfarande ett division-1-präglat lag som blandar fina med ojämna insatser. Framförallt med 41 insläppta mål så läcker laget stundtals som ett såll bakåt.

Formen just nu är skakig. De kommer visserligen från 3-2 efter straffar mot AIK, men före det 1-5 mot Karlskoga, 1-5 mot Västervik och 0-4 mot Tingsryd. Noterbart också att laget kammat noll mot toppen (1-5 Löven, 1-5 Karlskoga, 2-4 Timrå, 1-5 Modo). Så det är en i mina ögon svag seriesjua som kommer på besök även om det är ett bättre lag än när Löven mötte dem i premiären.

Det som sticker ut är att laget på förhand såg ut att vara beroende av linan med Jesper Persson, Niklas Johasson och Viktor Liljegren, men så har det inte blivit. Det har varit en mer balanserad produktion och attack från hela laget och det är mera laget KHK än just den kedjan som är hotet mot Löven. Laget som Mats Lusth fått att jobba hårt kollektivt. Det är det som är lagets styrka och det gäller att inte ta för lätt på arbetet mot KHK som då kan ställa till det rejält då de inte slår av på slitet. Alltså typiskt för ett välcoachat bottenlag.

Björklöven är dock bättre och om de bara har huvudena påskruvade ska de kunna ta initiativet mot Karlskrona speciellt med sin bredd på forwardssidan som Löven visat upp på slutet. Mala ned dem är grunden.

Laget: (Preliminärt)

35 Joe Cannata 30 Mattias Pettersson)

12 Brian Cooper–26 Oliver Larsen
22 Andreas Hjelm–8 Alexander Deilert
52 August Tornberg–5 Hardy Häman Aktell
24 Ludvig Stenvall

90 Alex Hutchings–15 Tyler Vesel–91 Justin Crandall
29 Alexander Wiklund–13 Fredric Andersson–40 Sebastian Selin
11 William Eriksson–96 Pontus Andreasson–77 David Lindquist
21 Erik Rainersson–19 Kristoffer Söder–71 Oskar Stål-Lyrenäs
70 David Eriksson.

Skador fortsatt på Lukas Ericsson, Emil Lundberg och Acke Hellström.

Bloggens nycklar:

¤ Tempo o Press – Löven ska spela i högt tempo, pumpa på lina efter lina. Då orkar inte KHK att hänga med i skridskoåkningen, spelvändningarna och fastnar i presspelet.

¤ Kom till skott – Arvid Ljungh är en av seriens sämsta förstamålvakter. Kom till avslut.

¤ Special Teams – Löven är överlägsna i både box och powerplay. De måste vinna den kampen. De handlar dock mycket om

Noterbart om KHK:

¤ Jesper Persson är bästa målskytt och poängplockare med 6 (4+2) poäng. Även Linus Karlssons (3+3) och Niklas Johansson (1+5) står på sex poäng. Så det finns ingen som riktigt blommat ut offensivt den här säsongen.

¤ Med 12.50 procent i powerplay är laget 12:a i serien och med 76.09 i boxplay är laget även där 12:a i serien. Så ett svagt lag i speciel teams. Noterbart också att KHK släppt in två mål i powerplay under säsongen.

¤ Arvid Ljungh är med sina 88.96 och 3.52 insläppta mål per match seriens sämsta förstamålvakt statistiskt. Marcus Hellgrens 96.49 och 0.86 över tre matcher r starka siffror, men han har varit skadad stora delar av säsongen.

¤ Philip Rondahl och Marcus Hellgren saknas för KHK.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Simon Lindmark sköter eller via Cmore. Matchstart 17.30. Gunnar Johnsson och Simon Lindmark själv är på plats levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.