Träningsrapport: ”Crandal vann straffarna”

Björklöven tränade på tisdagen i A3 Arena, en träning med en gäst från Teg som imponerade.

Björklöven tränade mellan 11.00 och 12.05 med lite fri istid efter träningen på tisdagen i T3 Centers A-hall. Det var 21 utespelare och två målvakter på plats.

Laguppställning:

Målvakter:

Mattias Pettersson, Joe Cannata

Formationer:

Brian Cooper, Alexander Deilert – Alex Hutchings, Tyler Vesel, Justin Crandal
Ludvig Stenvall, Oliver Larsen – Alexander Wiklund, Fredric Andersson, Sebastian Selin
Hardy Häman-Aktell, Augusti Tornberg – William Eriksson, Pontus Andreasson, David Lindqvist + Sebastian Manberg
Alexander Popovic, Anton Fält (J20) – Erik Rainersson, Kristoffer Söder, Oskar Ståhl-Lyrenäs

Träningen

¤ Målvaktsträning innan själva träningen kom igång

¤ Uppspelsövning från bakom egen röd med felvänt mottag.

¤ Pass, mottag avslut i ett par olika kombinationer

¤ Tre mot tre från hörnet på bara ena sidan zonen med en fjärde spelare på blå som gick att spela med, men som inte fick kliva fram mot mål.

¤ Fem mot fem-spel.

¤ Strafftävling

Noterat:

¤ Acke Hellström och Lukas Ericsson såg jag inte till av de skadade, men Emil Lundberg smög omkring i båset. Ingen av dem på is allafall.

¤ Sebastian Manberg som gjort 13 (3+10) poäng för Teg (som ligger tvåa i Norra ettan) var med och tränade. Manberg har gjort över 30 poäng tre säsonger i division-1 och hela 45 (22 mål) på 42 matcher i J20 Superelit tidigare i karriären. Han har kört måndag och även tisdag med Löven. Han imponerade på mig med sitt fina skott och sin vilja att gå rakt in i lägen. Han känns helt klart som en bra ersättare vid skador i lina 2-3.

”Vi ville få kika på honom i den här miljön om vi skulle få skador” sa Kenttä när jag träffade honom på läktaren om Manberg.

¤ Justin Crandal var den enda i hela laget som lyckades sätta en straff och vann därmed strafftävlingen. Oklart vem som är Lövens ordinarie straffskytt, men Wille Eriksson var ett namn som nämndes på läktaren som satte en straff senast Löven hamnar i en straffläggning.

¤ Alex Hutchings såg bra ut i tre mot tre-spelet. Hade en riktigt fin macka till Crandal som dock tog emot pucken och sköt. Då räddade Cannata. ”Du måste skjuta direkt på honom” sa Hutchings.

¤ Jocke Fagervall var inte med på träningen som leddes av Robert Kimby där även både Stefan Öhman och Markus Ekman var på is. Kenttä som är ledare på ”Björklöven Camp” som pågår just nu och var inte på is utan syntes på läktaren efter en stund.

¤ Löven är inne i en tung träningsperiod just nu. De kom in i den förra veckan. Detta som en del i det träningsupplägg som de har satt redan inför säsongen kopplat till spelschemat som ska mynna ut i en toppform i slutet av säsongen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.