Deilert, Bouramman och Weigel(?)!

Medan bloggen varit en sväng till Malta händer det grejer i Löven. Deilerts sjuka avstängning, ett backlån och nu även Weigel (?). Kenttä vilar definitivt inte på jobbet.

Bloggen har varit på Malta och hälsat på familj och hamnat i mediaskugga och jösses vad det händer grejer. När det gäller Deilert är jag ju 293:a på bollen, men jag hade tror på 2-3 matchers avstängning, men 6 matcher är ju bara ett skämt. Disciplinnämnden tar alltså in den felaktiga avstängningen från försäsongen och kallar Deilert en återfallsförbrytare. Tacklingen blir alltså nästan jämställd med den Robin Jacobsson hade mot Kim Karlsson. Det är BARA SJUKT! och så oerhört fel. Här var det juridik, regler och inte känsla som dömde. Det märker man speciellt i Alexander Ramseys uttalande till VK/Folkbladet-sporten:

”i kan inte gå tillbaka och ändra det tidigare beslutet, det är stängt för oss. Så då beaktas detta som återfall, punkt slut.”.

Alexander Deilert får lära sig att den här typen av tacklingar måste han hålla sig borta från för det blir en märklig säsong där han är seriens bästa offensiva back för att sedan typ missa 14-15 matcher. Disciplinnämnden kommer aldrig lära sig känsla oavsett så det är bara som det är.

¤ ¤ ¤

Gustav Bouramman vet jag inte mer än jag kunnat läsa mig till. Offensiv härlig back som vi inte riktigt vet vad han kommer att leverera i allsvenskan. Det ska blir spännande att se. Känslan är ju att med Deilert tillbaka så finns det nästan lite för många offensiva backar så frågan är hur längre Bouramman blir kvar. Nu står det att lånet är tills vidare, men samtidigt har han bara kontrakt med Färjestad November ut. Det ska bli spännande att se honom allafall. Det känns som att det kommer en annan permanent lösning på Hjelms ersättare längre fram. Ser vi till närmaste tiden så är det Stenvall som kommer att få spela och det känns lite tunt. Jag tror att prestationen bestämmer hur Kenttä agerar.

¤ ¤ ¤

Sedan dagens rykte då. Telefonen plingade till ett par gånger på morgonen med två personer som ville komma med ett hett tips, men jag brydde mig inte pappaledig som jag är och tog hand om min sån. Men sen kom det.

Fredric Weigel till Löven och när madhawk är iblandad så brukar det ju oftast vara sant. Han har inte alls lyckats i Finland så att han vill röra på sig och att Jukurit vill släppa honom  förstår jag. Weigel är en ruskig passningsspelare på allsvensk nivå. En riktig dirigent i powerplay, men samtidigt är det vad jag hört (bl.a. från Thomas Mitell i mittmedias podd) lite av en karaktär som inte är helt lätt att ha i ett lag. Sedan är det en center till så någon måste flytta på sig. Många tror att Söder flyttas bort och att centrarna bara trycks ned, men jag är tveksam. Jag är snarare inne på att Andreasson som tidigare spelat vinge hamnar på en kant.

Powerplay kommer oavsett att bli ännu bättre. Här får Löven in med balans i PP1 och i förstakedjan med en leftare. Så jag tror att Weigel kliver in i förstalinan och petar ned Vesel samt petar även Vesel i PP1 till PP2. Vi får se hur det blir. Sedan hur lina 2 och 3 blir är en annan fråga. Linkan, Vesel och Andreasson kan ju inte dela på en puck direkt. Nå måste göra mål också. Det blir spännande att se hur pusslet läggs.

Vi får se om det här verkligen landar, men jag utgår ifrån det. Men då Kenttä svarar ”Ingen kommentar” till kollega David Pettersson så kan vi räkna med att det är klart.

Till sist så är det bara helt sjukt. Vad är det för lag Löven håller på att bygga. Det börjar se så bra ut att det inte går att förstå hur det går att få ihop med den ekonomin som finns. Troligen handlar det här om externa finansiärer.

8 kommentarer

 1. Kid A

  Blir nästan nervös för bokslutet till våren… Så mycket klass som trycks in i år… Har vi råd? Eller så är det Kenttä som kan syna agenternas kontraktsförslag…
  Men sedan spelar väl tabelläget in? Det är nog lättare att värva från 1:a plats än från 11:e plats…

  • enrico

   Vi ska inte glömma att det var pengar investerade i spelare som Murphy, Pukka, Backman och Cruseman, eller att vissa av de skadade spelarna i år har försäkringar som täcker kostnader.
   Sen tror jag att man efter den inledning man haft kunnat utöka prognosen för intäkter. Både med högre publiksnitt än väntat och ökade sponsorintäkter, men även att man räknar med fortsatt spel efter grundserien.

 2. POS

  Det börjar bli trångt på forwardsidan. Om Weigel ansluter och med Emil Lundberg och Lucas Ericsson tillbaka så blir ju konkurrensen stenhård. Med den form Lyrenäs och Lundberg visat så har ingen självklar plats i laget längre. Ingen av dom har fyllt de roller de förväntats ha trots bra omgivning och relativt mycket speltid. Intressant att se hur Weigel spelas. Offensivt skicklig men betydligt svagare defensivt. Under perioden i AIK (en säsong) och Södertälje (två säsonger i HA) i topp i poängligan varje år men också bland de sämre i plus/minus ligan inom sitt lag. Många poäng har skapats i powerplay, oftast spelat med bra spelare. T ex Holm och Fröden i AIK, Cristopher Bengtsson och Holm i Södertälje. Man kan ju också tolka det som att han gör sina medspelare bättre.

  Av statistiken nedan kan man också se att han är en duktig tekare och att han hellre passar än skjuter själv, relativt hög SOG procent.

  2018/19 AIK G/A 9/32, +/- 45/20, PIM 35, SOG 45, FO 57%
  2017/18 SSK G/A 5/27, +/- -9, PIM 63, SOG 43, FO 52%
  2016/17 SSK G/A 7/24, +/- -23, PIM 40, SOG 60, FO 52%

  • Keepern

   Det du skriver om att Weigel har varit en av dom sämre i sitt lag då det gäller +/- ligan, i AIK förra säsongen hade han +20 i grundserien vilket han var trea på i AIK. Däremot i Södertälje så hade han lite sämre +/- men det påverkas också av vilka du spelar med och hur laget går.

 3. Ola

  Ett bra inlägg av dig Gustav i sin helhet. Blir spännande detta, synd Hellström är borta på lördag, han hade behövts.

 4. Bernt Haalen

  Ang. Deilert: Måste inte en överklagan tas upp som ett nytt ärende i disciplinnämnden och inte bara som en kommentar från nämndens ordförande. För mig tycks det som ordföranden ensam avgör ärendet. Att man inte öppnar ett tidigare ärende indikerar bara att man inte är säker i frågan. Disciplinnämnden verkar ta sina beslut utan att se på andra fall. Jag försvarar inte Deilert i sitt agerande på isen, men disciplinnämndens beslut är så avgörande att man måste se sitt beslut i jämförelse med andra fall. I det senaste fallet spelade Västeråsspelaren i bytet efter utvisningen och om jag inte hört fel så har både spelaren i VIK och Modo uttryckt tveksamheter över disciplinnämndens beslut.
  Är det så här hockeyallsvenskan vill ha disciplinnämndens arbete. (Lotteri)
  Tre matchers avstängning kan jag tycka är ett rimligt straff efter ett matchstraff.

  • Keepern

   Överklagan går en nivå upp till riksidrottsnämnden så det är inte diciplinnämnden som tar upp det igen, det vore mycket märkligt.

 5. Motormike

  Jag är lite orolig att det trycks in spelare här och var och att kemin som uppstått i vissa linor försvinner om de splittras. Känns ju tycker jag som att transatlantkedjan har kul och snurrar upp motståndarna mest hela tiden. Jag skulle inte flytta på Vesel och Freddan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.