Fem forwards i powerplay

Björklöven tränade på fredagen med Fredric Weigel i laget och bloggen såg en kortis av träningen där Löven spelade med fem forwards i powerplay.

Björklöven tränade på fredagen mellan 11.00 och 12.00 och gjorde det med nyförvärvet Fredric Weigel i laget. Passningsgeniet gick in med Fredric Andersson och Sebastian Selin. Så här ställde Löven upp:

Målvakter:

Mattias Pettersson, Joe Cannata

Formationer:

Brian Cooper, Gustav Bouramman – Alex Hutchings, Tyler Vesel, Justin Crandal
Ludvig Stenvall, Alexander Popovic – Fredric Weigel, Fredric Andersson, Sebastian Selin
Hardy Häman-Aktell, Augusti Tornberg – William Eriksson, Pontus Andreasson, David Lindqvist
Kristoffer Söder, Oskar Ståhl-Lyrenäs, Alexander Wiklund + Erik Rainersson

Alla hade trott att Weigel skulle kliva in i förstalinan istället för Vesel, men så blev det icke. Han inleder alltså som ytterforward. Något jag tror kommer att ändras. Han kommer förr eller senare att spela center i Löven och troligen i förstalinan.

Weigel gick in i powerplay naturligtvis där Löven spelade med fem forwards.

Hutchings på point-positionen som back, Vesel som skytt där Hutchings brukar stå, Crandall högt i slottet, Freddan framför mål och Weigel som styr till höger.

Crandall hade enligt rapporter ett riktigt fint avslut rakt upp i krysset och det var en hel del platsbyten under spelets gång. Jag tippar att Deilert petar Vesel när han är tillbaka.

Noterbart också att det var hela 40 personer på träningen. ”Vi får stänga träningarna snart” skrockade Kenttä till kollega Klöfver på läktaren.

Emil Lundberg var på is också och ser inte ut att vara allt för långt ifrån spel. Hardy Häman-Aktell har varit sjuk i veckan, men tränade ca 30 minuter i dag och spelar troligen. Oliver Larsen var ju inte med då han är med Danmarks landslag, men anslutar till Modomatchen.

5 kommentarer

 1. Sven

  Gustav, är du orolig för att Löven spenderar pengar som vi inte har? Låter som att Weigel knappast är gratis, menar jag. Och förra året var ju mindre kul, både sportsligt och ekonomiskt.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Egentligen inte, men det är klart att man blir nyfiken när spelarna dundrar in. Men Kenttä brukar ha koll på pengarna.

  • Jiggen

   ”-Jag är väldigt glad och tacksam över att det är så många företag som ställt upp bakom Björklöven och möjliggjort våra senaste värvningar. Det finns ett otroligt engagemang och intresse för Björklöven och utan dessa externa insatser, utöver ordinarie partneravtal, hade vi inte kunnat stärka truppen på det sätt som vi gjort.” Detta säger VD Blomberg. Jag räknar med att detta är sanningen och att Löven inte handlar för pengar som egentligen inte finns.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Det här är ingen nyhetsblogg på det sättet, jag såg det, men överlät det till kollegorna på vk.se och folkbladet.nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.