Matchdag – Västervik hemma

Svårspelade Västervik kommer till Umeå på onsdagen. En tuff utmaning för Löven i jakten på fjärde raka.

Björklöven håller på att bygga en ny segerrad, den är uppe i tre nu och ska Löven hänga på Modo måste det bli fler. Västervik har historiskt varit lite av ett boggie-team för Björklöven. Bara två av sju hemmamatcher har slutat med Lövenseger och överlag har Löven haft svårt för Västervik oavsett var matcherna spelats med 4 segrar på 13 matcher historiskt.

Björklöven har ju revansch att utkräva då det blev förlust efter straffar efter att Löven hämtat upp underläge 0-1 och 1-3 i senaste mötet så ser vi till det och historiken finns det ingen anledning att ta lätt på den här matchen. Sedan har Västervik hittat formen och de har klättrat från att ha legat sist senast lagen möttes till en 10:e plats just nu. De kommer från något blandade resultat: 1-4 mot Timrå, 2-1 e.fl mot Karlskoga, 2-3 mot Tingsryd e.st, 1-4 mot Kristianstad, 6-3 mot Almtuna och 3-0 mot Västerås. Ja  ni ser, de har blandat och gett.

Det finns en hel del kvalitet i Västerviks lag så jag tror att de kommer att sluta 8-9 i tabellen eller så. Västervik sätter en hel del press i sitt spel och kommer att utmana Björklövens uppspel på ett rejält sätt. Ska Björklöven se upp med en spelare just nu är det Darren Nowick som stått för fem poäng (3+2) på Västerviks fyra senaste matcher och notera då att lagen bara gjort sex mål på den matcherna. Sedan har Dan Pettersson återvänt från Linköping och kommer att bli mycket viktig för Västervik. Han gjorde 39 poäng på 62 matcher sist han var i Västervik över allsvenska och kvalserie. Sedan gick han till Linköping där det bara blev 7 (3+4) poäng 18-19 och bänken den här säsongen.

Jag tror på en match som Björklöven för, men där Västervik har klara möjligheter att störa Lövens spel om de inte är riktigt noggranna med pucken och jobbar stenhårt i spelvändningarna. Allt annat än en lätt match.

Laget: (Preliminärt)

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

10 Gustav Bouramman – 12 Brian Cooper
26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist
52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell
24 Ludvig Stenvall

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
11 William Eriksson – 22 Fredric Weigel – 96 Pontus Andreasson
77 David Lindquist – 19 Kristoffer Söder – 79 Emil Lundberg
71 Oskar Stål-Lyrenäs.

Acke Hellström och Lukas Ericsson saknas fortsatt på grund av skada. Alexander Deilert har två matcher till som han ska stå över med sin avstängning. Nu med Zach Palmquist i laget måste en forward stå utanför laget och det blir Rainersson. Palmquist kommer utifrån träningarna att gå med Larsen. det är nog tanken på sikt också. Deilert ska in istället för Bouramman och Acke istället för Tornberg om jag får tippa.

Bloggens nycklar:

¤ Spelvändningarna – Mot Västervik är spelvändningarna både hemåt och när du vinner puck extra viktiga.

¤ Trafik – Samuel Ward är duktig om han får se puckarna. Se till att ha trafik på målet och dyk på svaga sidan där han släpper returer.

¤ Transatlantlinan – Västervik ska inte kunna hantera den linan om den spelar på hög nivå. Då ska den kunna göra 2-3 mål.

Sagt från Lövenhåll:

– Nu är det en ny utmaning och en ny match med en helt annan matchtyp. Vi ska gå tillbaka till våra grunder och det vi lärt oss under hela hösten. Västervik ligger nära och förecheckar oss och stör oss , säger Joakim Fagervall till Björklövens hemsida.

Noterbart om Västervik:

¤ Med 15 (5+10) poäng är Darren Nowick bästa poängplockare, Peter Krieger är tvåa med 13 (6+7) vilket han delar med skadade powerplay-nyckeln Victor Öhman (5+8). Kim Johansson 11 (5+6) och Alexis Binner 11 (3+8) ligger bra till i backarnas poängliga och är största hoten från backplats.

¤ Med 23.53 i powerplayprocent är Västervik fyra i serien i spelformen. I Boxplay ståtar Västervik på 80.52 procent som sjua i serien.

¤ Med 12.30 utvisningsminuter per match är Västervik laget som drar på sig flest utvisningar i serien.

¤ Etta i målet är Samuel Ward som har fina 92.39 i räddningsprocent och 2.11 insläppta mål per match som trea i serien.

¤ Västervik är det lag som tappat flest ledningar efter både första och andra perioden till förlust den här säsongen. Bara en av sex matcher med ledning efter första perioden har slutat med seger och bara 3 av 7 med ledning efter två har slutat med seger under ordinarie tid.

¤ Tillbaka efter sjukdom är Emil Alba och Ádám Vay men däremot saknas Erik Nyström pga sjukdom. Saknas i laget gör även Erik Gustafsson och Victor Öhman. Erik Aterius är tillbaka i laget efter en kortare utlåning till Tranås AIF.

Sagt från Västervikshåll:

– Det som måste funka är att vi håller oss till vår gameplan och gör det vi har kommit överens om. Det är grunden, de spelar på ett speciellt sätt och det gäller att vi plockar bort det. Det är en tuff bortamatch och en bra utmaning för vårt lag , säger VIK-tränaren Mattias Karlin till dagensvästervik.se

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Simon Lindmark sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Emma Klöfver och Simon Lindmark är på plats levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

9 kommentarer

 1. Keepern

  Tycker man alltid är lite orolig inför möten oavsett hemma eller borta mot lag som Västervik, Tingsryd…
  Men kommer bara löven upp på en någorlunda normal nivå så ska det gå vägen med att ta hem 3 poäng ikväll vilket är jätteviktigt då Modo och BIK bara forsätter att vinna. Fast vi får hoppas att Hästen kan sätta P för Modos segersvit och lugga dom på 3 pinnar ikväll det skulle vara viktigt. Att BIK ska tappa poäng mot SSK hemma känns inte lika hoppfullt.
  Om jag räknat rätt så har Deilert två matcher kvar på sin avstängning och är spelklar mot Kristianstad hemma på söndag. Gustav, är jag fel ute ?
  Oavsett när han kommer tillbaka så blir han grymt viktig för fortsatta framgångar.

 2. Enrico

  Två hot som jag tror passar Björklöven dåligt om de inte ser upp, är Jacob Bjerselius och Ken Jäger. Båda har en skridskoåkning som är svårhanterlig om de får till spelvändningarna. Jag tror att båda har betydligt mer potential än de hittills visat.

 3. Johan

  Hur kan William Eriksson ens få ha en plats i truppen? Utan tvekan sämsta spelaren i laget som i princip inte bidrar med någonting offensivt av värde. Spelar PP och i en offensiv kedja och tar fel beslut 9 gånger av 10. När ska han petas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.