Matchdag – SSK borta

Björklöven går för femte raka när de möter krislaget Södertälje med ny tränare på bortais. En match som brukar passa Björklöven.

Sent matchdagsinlägg idag, men bättre sent än aldrig. Löven flög ned till Stockholm på fredagen och möter alltså Södertälje i Scaniarinken. Ett möte som redan spelats en gång den här säsongen, den 18 Oktober då Löven körde över SSK med 6-1.

Annars har Björklöven haft ganska lätt för SSK genom åren. Det har blivit åtta segrar på de senaste 12 mötena. Den här gången möter Björklöven ett pånytfött SSK som sparkade sin tränare Ulf Lundberg för fyra omgångar sedan när laget var nästjumbo. Sedan har de besegrat Kristianstad med 3-2, Tingsryd med 4-1, tagit en poäng mot Almtuna 2-3 e.fl och senast föll de med 3-7 borta mot Karlskoga. Så SSK har vaknat till, men är fortfarande ett bottenlag även om materialet borde hålla för topp åtta.

På det sättet är det här en tuff match då det finns kvalitet i Södertälje, Blomstrand, Olesen, Bengtsson, Janhols, Fagerudd, Oskarsson, Sahlin är namn som borgar för kvalitet i allsvenskan. Men laget har läckt som ett såll bakåt, släppte nyligen nio mot Modo, senast sju mot Karlskoga och med 68 insläppta mål är det bara AIK som är värre med (72). Det är det som är Södertäljes svaghet och det är där Björklöven kommer att gilla den här matchen. De kommer att ha möjlighet att skapa många lägen.

Jag ser dock en matchbild där SSK kommer ut hårt. Inte solklart att Löven dominerar hela matchen, men de kommer att få chanser både från Södertäljes misstag, men även chanser att äga matchen då Löven har så mycket bredare lag. Allt än en seger skulle förvåna mig idag.

Laget: 

Så här ser laget ut: (Klart)

35 Joe Cannata (31 Rasmus Eriksson)

12 Brian Cooper – 10 Gustav Bouramman
74 Zach Palmquist – 26 Oliver Larsen
5 Hardy Häman-Aktell – 52 August Tornberg
7 Alexander Hellström

90 Alex Hutchings – 15 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
77 David Lindquist – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson
96 Pontus Andreasson – 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
71 Oskar Stål-Lyrenäs

Lukas Ericsson skadad, Alexander Deilert avstängd sista matchen, Erik Rainersson och Ludvig Stenvall utanför laget. Acke är tillbaka som extraback, riktigt kul, han har ju nästan missat hela säsongen hittills. Som jag skrev i förrgår att jag ville ha det så har Lundberg flyttas till linan med Weigel och Wille E till fjärde. Annars samma lag som senast.

Bloggens nycklar:

¤ Tempo – tryck upp tempot i matchen. Förloraren på det är SSK.

¤ Starten – SSK har bara vunnit en match där de släppt in första målet. Stå emot från start, ta initiativet så är mycket vunnet.

¤ Trafik – Ingen av målvakterna i SSK har imponerat. Se till att ha trafik på mål så kan något gratismål ramla in.

Sagt från Lövenhåll: 

– De har haft bra resultat senaste tiden och vunnit tre av fyra. Vi förväntar oss en tuff match så vi måste åka dit och ha samma plan som tidigare och göra jobbet. Gör vi det och följer vår gameplan så tycker jag vi har en bra chans att vinna, säger Robert Kimby till Björklövens hemsida.

Noterbart om Södertälje:

¤ Ludwig Blomstrand är bästa målskytt (9st) och poängplockare med 15 poäng för SSK, tvåa är Nick Olesen med 13 (8+5) som kommit igång på slutet med 7 poäng på senaste 6 matcherna. Även Christopher Bengtsson och Lucas Carlsson har 13 poäng 4+9 och 3+10.

¤ Normalt poängstarka backarna Markus Oskarsson (2+1) och Marcus Faggerud (0+3) har inte alls kommit igång som de brukar.

¤ SSK ligger mitt i serien i både PP och BP med 18.92 som sjua i powerplay och 78.67 procent i boxplay som åtta.

¤ Med 89.10 i räddningsprocent är Alexander Sahlin seriens näst sämsta förstemålvakt. Han släpper in 2.95 mål per match och har stått 15 av 20 matcher. Han stod senast och släppte sju mål mot BIK. Justin Pogge som värvats in som ny målvakt har inte blivit spelklar än och spelar inte mot Löven.

¤ Andreas Hjelm som lämnade Björklöven efter en fin sejour har fått en nyckelroll i SSK med mest speltid av alla backar.

¤ Södertälje är seriens sämsta lag i tredje perioden med bara tre vunna tredjeperioder.

¤ Markus Oskarsson, Calle Wäng, Filip Pilö och Hugo Gustafsson saknas för SSK.

Sagt från Södertälje-håll:

– Det går inte att bortse från att det sker en del misstag ute på isen som leder till mål i baken och mot Karlskoga klarade vi inte av att stoppa blödningen. Det går inte att blunda för att vi måste genomföra våra tredjeperioder på ett bättre sätt. Imorgon vill vi genomföra matchen mot Björklöven mer konsekvent och det kommer bli en del förändingar i truppen, säger tränaren Dennis Bozic till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Simon Lindmark sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Emma Klöfver är på plats och ska leverera texter och webb-tv efter matchen.

3 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Går ut idag tror jag. Acke är ju tillbaka nu och Deilert är tillbaka på söndag så hej då!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.