Matchdag – Kristianstad hemma

Björklöven går för sjätte segern raka på söndagen när nykomlingen Kristianstad kommer till Umeå. Dessutom en chans till revansch för Löven.

Kristianstad är ett av få lag som besegrat Björklöven den här säsongen under ordinarie tid. Det var i Skåne med 2-1 efter att KIK vänt underläge 0-1 i sista perioden.

Då var det en pigg nykomling som vann mot Löven, nu är det ett lag med fyra raka förluster som sjunker i tabellen som kommer till Umeå. 2-3 mot Vita Hästen, 4-8 mot Västerås, 1-3 mot Modo och 2-3 mot Södertälje är de fyra senaste matcherna.

KIK som tidigare gått som tåget har ramlat ned till nionde plats, men har överlag imponerat som nykomling i serien. De är ett lag som spelar med ruskigt mycket energi, ibland nästan på gränsen till övermod och att de går för hårt. Det gör också att laget är det som tar flest tvåminutare i hela serien.

Precis som Björklöven har KIK spelat två matcher på fyra dagar och kommer från intensivt matchande, men det har varit på hemmaplan så inget flängande över Sverige förrän den här matchen.

Jag tror på en matchbild där Björklöven för spelet, där KIK kommer att gå stenhårt i kontringarna och när de får chansen sätta press och försöka få dominera i sekvenser av matchen för att sedan falla hem. KIK har en stark målvaktstrio så det gäller att inte bara ta en massa alibiskott.

Laget (Preliminärt):

35 Joe Cannata (31 Rasmus Eriksson)

12 Brian Cooper – 8 Alexander Deilert
74 Zach Palmquist – 26 Oliver Larsen
5 Hardy Häman-Aktell – 52 August Tornberg
7 Alexander Hellström

90 Alex Hutchings – 15 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
77 David Lindquist – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson
96 Pontus Andreasson – 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
71 Oskar Stål-Lyrenäs

Lukas Ericsson skadad, Erik Rainersson och Ludvig Stenvall utanför laget. Alexander Deilert gör comeback efter sina avstängning. Lär vara spelsugen.

Bloggens fokuspunkter för Löven:

¤ Desperation på mål – Det har saknats lite senaste matcherna.

¤ Powerplay – Det har varit lite för dåligt senaste matcherna.

¤ Effektivitet – Löven måste hitta effektiviteten i avsluten.

Sagt från Lövenhåll: 

– Vi kommer att möta ett lag som krigar och sliter.på samma sätt som Södertälje gjorde. Det gör att vi måste komma upp lite i våran kamp och slåss lite mer för puckarna där. Deilert är tillbaka och han är en av seriens bästa backar. Det kommer att betyda mycket för oss, säger Robert Kimby till kollega Emma Klöfver.

Noterbart om Kristianstad:

¤ Fredrik Hansson är bästa poängplockare med 16 (5+11) poäng, Johan Lundgren 15 (7+8) är tvåa och backen Amil krupic 13 (2+11) är trea. Uppsnackade Dennis Svensson inför säsongen har 11 5+6) poäng.

¤ Med 12.66 procent i powerplay är KIK tredje sämst i serien och med 86.67 i boxplay är laget tredje bäst i serien.

¤ KIK har använt tre målvakter. Joel Gistedt i fem matcher, 92.90 i räddningsprocent och 2.21 insläppta mål per match, men Gidstedt är långtidsskadad. Anti Lehtonen har sedan varit etta och stått 10 matcher med 90.49 och 2.65 i statistik. Sedan finns även Robin Wallin med 91.19 och 2.88 insläppta mål per match som stått sju matcher. Lehtonen stod senast.

¤ Förutom Gistedt saknas Kalle Miketinac för KIK.

Sagt från Kristianstadhåll:

– Jag måste vara nära att få en hjärtinfarkt. Det är det värsta jag har varit med om. Det är andra gången som domarna inte kan reglerna. Jag har pratat länge med domarchefen och han håller med. När spelet till och med är avblåst och man inte kan reglerna… det är lite halvdåligt, säger KIK-tränaren Mikael Gath till Kristianstadbladet efter att varit rejält arg efter att Vita Hästen fått ta en time-out efter en icing som strider mot reglerna och sedan avgjorde matchen.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 15.00. Jag själv är är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

2 kommentarer

  1. Ronny Edvardsson

    En fråga till dig Gustav!
    Har alla spelarna från förra säsongen blivit mycket bättre i år än i förra året??
    Tack på förhand samt ha en bra dag Alla.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.