Veni, Vidi, Wiklund

Björklöven skulle efter sex raka segrar få visa vilka de är mot Mighty Karlskoga på bortais. Då åkte Alexander Wiklund dit, han blev arg, gjorde typ hattrick och segrade.

Björklöven rycker i tabelltoppen. Resultaten har gått med Löven på slutet. Modo föll i går mot Almtuna, Timrå slog Karlskoga senast, men föll mot Björklöven idag samtidigt som Väserås besegrade Timrå med 4-2 idag. Alla tar poäng av alla utom Björklöven. Just nu sex poängs ledning i topp. Seger mot Timrå på fredag så rycker Löven från Timrå, sedan möts Modo och Karlskoga på söndag så då tappar ju någon av de poäng. Läge att ta grepp om en topp-två-plats just nu.

Men nu var det matchen i Karlskoga vi skulle prata om. Det blev en väldigt speciell match och i två perioder stavas det utvisningar. Justin Crandall stod för en tripping, blev arg och fick direkt en tvåa för abuse. Kristoffer Söder åkte på en oerhört billig slashing. Zach Palmquist åkte på en ganska klar interference (hög klubba), Acke Hellström fick en rätt billig slashing, Fredric Weigel blev arg på att domarna stal ett friläge från Palmquist genom att ta en felaktig offside och åkte på en abuse. Lägg till en sex spelare på isen så fattar man att Löven inte fick spela så mycket fem mot fem i två första perioderna. I detalj så spelade Löven fem mot fem i 23.14 på två perioder. Svårt att få rytm då.

Det gjorde att Karlskoga förde period ett och två. Inte för att de var så mycket bättre i fem mot fem, utan för att de oftast fick spela fem mot fem från att haft ett numerärt överläga eller när Löven åkte omkring och var arga på domarna. När Löven väl ägnade sig åt att spela hockey i första två perioderna i fem mot fem så såg vi glimtar av att de var bättre, mera stabila i defensiven. Sedan gjorde Kristoffer Söder 1-0 också. David Lindqvist (1+1) idag spelade Wille Eriksson fint som sköt, träffade Söders ben vid målet som styrde in pucken. Söder har nu gjort tre mål, ett med klubban, ett med axeln och ett med benet.

Annars måste man ju imponeras av Björklövens boxplay. De stängde sex boxplay i fyra mot fem och BIK hade till och med ganska få lägen där. Alexander Wiklund och Sebastian Selin känns sylvassa varje gång de är inne i BP. De skapade tre lägen i boxplay den här matchen och på ett av dem, Wiklunds friläge kom 2-0-målet. Vilket vapen Löven har alltså.

Men 3 mot 5 är ju vad det är och där kom 1-2. Att sedan Häman-Aktell tyckte att en blind dropp i egen zon var en bra ide gjorde ju att Fredrik Forsberg kunde göra 2-2. Hyfsat onödigt att bjuda på. Han är lite av en säkerhetsrisk i egen zon Häman mot de bättre lagen.

I slutändan klev Löven ur två perioder med 14 utvisningsminuter med 17-22 i skott och 2-2 på tavlan. Det imponerar. Då blev ändå Löven bestulna på ett friläge. Det var det här med hög lägstanivå. Men sedan kom tredjeperioden. Före matchen var frågan. Vad skulle vunna. Lövens defensiv eller Karlskogas offensiv. Det första blev svaret. Visst i period ett och två hade Max Lindholm ett par lägen, Immo hade det, Eklind var bra, Fredrik Forsberg var bra, Wilhelm Westlund imponerade offensivt på mig, men i tredje perioden. Där var butiken stängd.

Björklöven höll BIK på utsidan, vann ALLA kamper, stängde blå och tvingade BIK att lyfta ned. Det var en uppvisning i försvarsspel. Samtidigt åkte Löven mer skridsko, fick med sig en helt felaktig utvisning och nätade i PP på den. Dock tog pucken på Wiklund så det skulle nog inte varit Pontus Andreassons mål.

Ju längre perioden gick desto mer insåg man att Karlskoga inte orkade. Löven som vann skotten i perioden med 10-0 bara malde ned dem. Efter ett 90-sekunderanfall där Löven fysiskt bara snurrade och vann närkamper med BIK från sida till sida kunde Alexander Wiklund slå in 4-2 på Brian Coopers utmärkta passning. Cooper som var en defensiv gigant i matchen.

Det var över. Linkan kunde sätta 5-2 och det var spiken i kistan på en makalöst stark tredjeperiod. Löven visade att de är bäst just nu. Det kanske inte är lika häftigt som de Modo visat upp, men Löven är bara riktigt, riktigt bra på att vinna matcher oavsett hur det ser ut.

Till sist några notiser:

¤ Sebastian Selin har nu 19 (9+10) poäng på 24 matcher och är på 16.e plats i hela seriens poängliga. Vem hade gissat det inför säsongen?

¤ David Lindqvist är 4 (3+1) poäng på fem matcher sedan han blev placerad i fjärdelinan. Intressant att han hittat ett sätt att producera där.

¤ Alexander Wiklund spelade 19.45 i matchen som forward. Bara Brian Cooper hade mer speltid. Visst Löven spelade mycket boxplay, men det säger något om hur bra Wiklund var idag.

9 kommentarer

 1. Kristoffer Grundström

  Det har smygit in sig ett par fel i inlägget:

  ”Då åkte Alexander Wiklund det, han blev arg, gjorde typ hattrick och segrade.”

  Hmmmmmmmmm.
  Då åkte Alexander Wiklund det?
  VAD åkte Alexander Wiklund?
  Vasaloppet?

  ”Timrå slog Karlskoga senast, men föll mot Björklöven idag samtidigt som Västerås besegrade Timrå med 4-2 idag.”

  Spelade Timrå mot både Västerås och Björklöven i samma match? 🙂

 2. Hannes

  Ligger gröngult nere nu eller är jag avstängd därifrån bara för att jag inte får säga vad jag tänker på den sidan????

 3. Hans

  Hej! Tack för ALLRA Bästa Björklöveninfon!!! Vet du om grongult fortfarande är aktiv för de som har avvikande åsikter om Björklöven eller har jag bara blivit blockad till den sighten av vissa på grongult. För övrigt saknar grongult två prickar över o:et….

 4. Hannes

  Björklöven dominerade örsta tjugo och sista tjugo. Varför klaga? Björklöven dominerade totalt i första och sista. Over and out. Please dont bring website ”grongult.se” back…

 5. Enrico

  Green Devils borde sjunga ”Huvud axlar knä & tå” för Söder 🙂

  Ifjol förväntades Wiklund & Selin vara Weigel & Crandall, i år får de vara Wiklund & Selin.

 6. linus

  Före Kenttä hade vi en sportchef/er som tog jobbet för att stanna i allsvenskan med ok lön och byggde hus för familjen etc. Med Kenttä fick vi den energi samt dessutom spelidé framåt. Cooper Andreasson var hans första nyförvärv och inte för de senare var sämre men de startade omvandlingen till ett spelade lag. Vår överbetalde tränare Fagervall som aldrig borde varit sportchef tycks dock göra ett bra jobb trots att hans värvningar som sportchef och hockeykunskap måste kännas lite som limbo.

 7. Peter Bäcklund

  Vi är på väg mot allsvensk final. Magiskt stark seger mot Karlskoga. Finns nog ett par spelare i BIK att värva om vi går upp. Max Lindholm, Tor Immo och Ahl är vassa. Trist att grongult ligger nere ????????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.