Matchdag – Timrå borta

Efter den makalösa tredjeperioden mot Karlskoga väntar nästa topplag på bortais Timrå på fredagen. En tuff uppgift helt klart.

Under inledningen av säsongen när lagen möttes var det solklart ettan mot tvåa, då vann Björklöven matchen med 3-1 Då var kedjan med Dahlén, Lööke och Lundin  bäst i serien, Timrås powerplay slogs med Lövens i topp. Sedan har Timrå vandrat igenom en svacka, superkedjan har kallnat och de har nu kommit ur svackan på andra sidan, men befinner sig 10 poäng bakom Björklöven.

Timrå kommer från en 2-4-förlust på bortais mot Västerås, men före det hade Timrå fem raka segrar, bla.a 3-1 mot Karlskoga, men före det blev det fyra förluster på sex matcher och bara en trepoängare under samma period. Så det är inte det där supertimrå längre som Löven möter utan det är ett som fallit något. Jonathan Dahlen är fortfarande tvåa (32 poäng) och Albin Lundin trea (31 poäng) i poängligan, men deras poängsnitt har sjunkit markant på slutet och poängbästa kedjan har varit Modos med Johnsson, Tamberlini och Karlskivst istället.

Timrå öste in mål inledningsvis, men har de senaste 10 matcherna fått en mer liknande profil som när de gick upp. De stänger igen bakåt och är inte alls så sprudlande framåt. Timrå är tvåa i serien med sina 51 insläppta mål (Löven 37), men med 69 mål framåt är de klart sämst av topplagen.

Det här kommer nog att kunna bli en ganska stängd match om inte Björklöven öppnar upp den med transatlantlinan där mycket avgörs i spel med en man mer. Hur som helst en spännande match där Björklöven har chansen att gå ifrån ännu lite mer i toppen.

Laget (Preliminärt):

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

12 Brian Cooper – 8 Alexander Deilert
74 Zach Palmquist – 26 Oliver Larsen
5 Hardy Häman-Aktell – 52 August Tornberg
7 Alexander Hellström

90 Alex Hutchings – 15 Tyler Vesel – 91 Justin Crandall
77 David Lindquist – 19 Kristoffer Söder – 11 William Eriksson
96 Pontus Andreasson – 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
71 Oskar Stål-Lyrenäs

Samma lag som i segern mot Karlskoga. Lukas Ericsson skadad, Erik Rainersson och Ludvig Stenvall utanför laget.

Mina nycklar till seger:

¤ Special Teams – I en förväntad målsnål match är special teams ännu viktigare än vanligt.

¤ Transatlantlinan – Jag tror att den behövs ännu mer mot den här typen av motstånd.

¤ Hantera Dahlén – Kan Björklöven hålla Dahlén i chack är mycket vunnet mot Timrå.

Sagt från Lövenhåll: 

– Timrå är ett puckskickligt lag och spelar en hockey där pucken går kortaste vägen till motståndarens mål. Vi måste vara där de har puck och vi måste ta ner deras fart, Vi har pratat om det att fart dödar. Vår fart dödar farten och kreativiteten hos motståndarna, säger Joakim Fagervall till VK/Folkbladet.

Noterbart om Timrå:

¤ Jonathan Dahlen är lagets bästa målskytt och poängplockare på 32 (13+19) poäng före Albin Lundin på 31 (11+20). Jens Lööke 22 (9+13) saknas i den här matchen. Hetast på slutet har Sebastian Ohlsson, förre Skellefteå AIK-spelaren som uttalat sitt hat mot Löven. Han står på 18 (11+7), men har stått för 13 poäng på 12 senaste matcherna.

¤ Med 25.00 procent i powerplay är Timrå trea i serien och 88.00 i boxplay är laget tvåa i den kategorin. Dahlen, Lundin, Lööke har tillsammans 38(!) poäng i powerplay.

¤ Victor Brattström i Timråmålet står på 91.33 i räddningprocent för säsongen och 2.14 insläppta mål per match som seriens sjätte bästa målvakt.

¤ Timrå har hela fem (Löven har fyra) mål gjorda i boxplay den här säsongen. Timrå har dock släppt in nio så de är -4 i BP, Löven är 7-4, alltså -3 i BP för säsongen.

¤ Med 761 (Löven) och 760 (Timrå) är det lagen som skjuter mest på motståndarnas mål i serien som möts.

¤ Timrå har fortfarande inte vunnit en enda match där de legat under efter första perioden.

¤ Jens Lööke saknas efter att åkt på en hjärnskakning i förra matchen. Morten Madsen, Andreas Söderberg och Linus Lander saknas också.

Sagt från Timrå-håll:

– Det ska bli riktig roligt att möta Björklöven. Det är ett väldigt bra hockeylag, vi står mot en tuff uppgift, men vi vet att vi är starka hemma. Vi måste komma hem och vara starka i egen zon. Vi har tappat pucken på fel ställen i banan på slutet och det måste vi göra bättre, säger tränare Fredric Andersson till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Karl Sundström sköter sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00 Gunnar Johnsson är på plats och levererar texter samt webb-tv efter matchen.

4 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Det är klart att Löven har ju värvat Vesel, Palmquist och Weigel vilket gjort att Löven breddat forwardssidan rejält så i nuläget skulle jag säga att jag tycker Löven har bättre lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.