Matchdag – Kristianstad borta

Efter 1-0-segern mot Almtuna väntar Kristianstad som det första av två matcher på en bortaturné för Björklöven. En helt klart tuff historia.

Björklöven har haft det ganska svårt med nykomlingen Kristianstad. Seriens kanske fulaste och mest provocerande lag är inte bara grisiga utan även väldigt intensiva och det har passat Björklöven ganska illa.

I första mötet tappade Björklöven 1-0-ledning till 1-2, enda gången Björklöven förlorat en match under full tid när de gjort första målet. I andra mötet vann Björklöven med 3-1 efter två tidiga mål av Löven som tog dem till seger, men spelmässigt var det en frustrerande historia där KIK förstörde matchen ganska effektivt.

Kristianstad har varit en kaxig nykomling som ett tag var uppe och högg på en topp sju-placering. De har tappat på slutet och ligger nu 11:a med 34 poäng och det mesta talar för att laget kommer att få slåss för att undvika negativt kval i slutändan.

De kommer närmast från en 4-0-seger borta mot Västervik, men för det hade laget fem raka förluster. Pinsamma 0-2 mot jumbon AIK, 3-7 mot Karlskoga, 0-3 mot Tingsryd, 1-3 mot Timrå och 1-5 mot Almtuna. Tar vi bort Karlskoga-matchen är det två mål framåt på fyra matcher. Det är också lagets svaghet, att de bara gjort 68 mål framåt.

Vi kan förvänta oss en tuff match igen. Kristianstad spelar med ruskig frenesi, Björklöven kommer att som alltid vilja vara spelförande. De är lite frustrerade med ”bara” ett mål senast och inte briljant spel direkt. Ett powerplay som inte fungerat på slutet. Så därför är det två lag som kommer att köra, spela fysiskt och det troliga är att Björklöven för matchen och får de utdelning tidigt är mycket vunnet.

Men oavsett är det 60 minuter hockey som gäller. Annars kan KIK klättra tillbaka eller ännu värre. Någon onödig skada kan komma. Fokus, fokus.

Laget (Preliminärt):

Så här ser laget ut: (Preliminärt)

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper
26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist
52 August Tornberg – 5 Hardy Häman-Aktell
7 Alexander Hellström

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings
29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
44 Olle Liss – 22 Fredric Weigel – 96 Pontus Andreasson
79 Emil Lundberg – 19 Kristoffer Söder – 77 David Lindquist
53 Lukas Ericsson

Samma lag som senast mot Almtuna lutar det mot. Fagervall kastade visserligen om något på slutet där, men ändå förväntat att starta så här. Av de frånvarande är Wille Eriksson på väg tillbaka. Han förväntas vara tillbaka från sin hjärnskakning efter jul. Om han tar en plats det vill säga.

Bloggens fokuspunkter för Löven:

¤ Första målet – Gör att KIK måste spela ännu mer ovårdat. Då kan det blir som i Umeå.

¤ Special Teams – Mot seriens mest utvisade lag måste det straffa sig att möta Löven.

¤ Fokus 60 minuter – Oavsett ledning eller underläge. Sluta aldrig spela mot KIK.

Sagt från Lövenhåll: 

– Kristianstad spelar ganska lika hemma som borta så vi möter ett fysiskt lag som gillar att åka och smälla på. Det gäller att ta kampen, men hålla huvudet kallt, säger Björklövens tränare Joakim Fagervall till VK/Folkbladet.

Noterbart om Kristianstad:

¤ Backen Amil Krupic leder interna poängligan på 19 (4+15) poäng, spelar mest i laget och är viktigaste spelaren. Han är dessutom med sina +2 i plus/minus en av få med plusstatistik där i laget.

¤ Johan Lundgren är tvåa med 18 (9+9) vilket gör honom till bästa målskytt ihop med Anton Heikkinen på 9 mål. Fredrik Hansson är trea med 18 (6+12) poäng och namnkunnige Dennis Svensson fyra med 15 (5+10).

¤ Med 11.71 procent i powerplay är KIK näst sämst i serien. De står på 84.31 procent i boxplay vilket är femma i serien. Det är bra för att med 12.70 utvisningsminuter per match är KIK värst i serien.

¤ Skador har gjort att KIK använt hela fem målvakter under säsongen. Tänkta ettan Joel Gistedt är långtidskadad. På slutet har Antti Lehtonen stått med 90.26 i räddningsprocent och 2.66 insläppta mål per match.

¤ Modotalangen Linus Pettersson har gått på lån till KIK resten av December. Han har en härlig offensiv potential och kan helt klart bli nyttig för KIK.

¤ KIK saknar flera spelare till matchen. Gustav Willman-Borvik, Viktor Wahlden, niomålsskytten Anton Heikkinen och Joel Werner. Däremot är Kalle Miketinac tillbaka från skada.

Sagt från Kristianstadhåll:

– VI kommer med en härlig seger i ryggen. Det kommer att krävas 60 minuters hårt jobb och noggranhet över hela banan. Det är ju serieledaren vi möter, säger backen Amil Krupic till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Karl Sundström sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.