Matchdag – Tingsryd hemma

Björklöven kliver in i elden igen efter juluppehållet mot Tingsryd inför fullsatta läktare. Kanske laget Björklöven har allra enklast för.

Björklöven har mött Tingsryd två gånger den här säsongen och vunnit båda. 4-0 och 3-0. Björklöven har alltså inte släppt in ett enda mål mot Tingsryd den här säsongen. Överlag har Björklöven haft lätt mot TAIF och då speciellt på hemmais. De har vunnit 4 av de 5 senaste och gjort 6, 3, 6, 4 mål i de segrarna så Löven brukar måla mot TAIF.

Annars har Tingsryd som var tippade i botten gjort en bra säsong med en sjundeplats just nu. Känslan är dock att laget har få offensiva hot och deras målvakt måste storspela varje match. Jag har misstänkt att de ska falla länge, men nu sedan de fick in Oskar Ståhl-Lyrenäs som avgjort tre matcher så har de hittat sin målskytt och börjat vinna igen.

Tingsryd kommer från en 1-2-förlust efter straffar mot Västervik. men före det 5-2 mot AIK, en rimlig 0-2-förlust mot BIK, 2-1 efter straffar mot Tingsryd, 1-2 mot Hästen efter förlängning och 3-0 mot Kristianstad. TAIF har alltså tagit poäng i fem av de senaste sex matcherna.

Björklöven går in i matchen som favoriter, skyhöga sådana och jag räknar med att de för matchen. Det hotet jag ser är att Löven inte får hål tidigt och tappar tålamodet. Annars tror jag på en solklar seger inför storpublik. Löven är bara för bra helt enkelt över fyra linor.

Laget: (Bekräftat)

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

8 Alexander Deilert – 12 Brian Cooper

26 Oliver Larsen – 74 Zach Palmquist

52 August Tornberg – 7 Alexander Hellström

91 Justin Crandall – 15 Tyler Vesel – 90 Alex Hutchings

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin

44 Olle Liss– 22 Fredric Weigel – 77 David Lindquist

79 Emil Lundberg – 19 Kristoffer Söder – 53 Lukas Ericsson

11 William Eriksson

Pontus Andreasson och Hardy Häman-Aktell är sjuka. William Eriksson är tillbaka i laget som extraforward. Lukas E går in i fjärdelinan, Acke bildar backpar med Tornberg och Linkan tar platsen istället för Andreasson.

Bloggens nycklar:

¤ Fart – Björklöven måste trycka upp tempot. Då hinner inte TAIF med över tid.

¤ Special teams – Björklöven har överlägsen statistik och ska vinna den kampen mot TAIF:

¤ Publiken – Använd energin från en fullsatt hall till att skölja över motståndarna.

Sagt från Lövenhåll: 

– Det känns väldigt bra att spela. Det är jättekul att spela i en fullsatt hall så det ser vi fram emot. Det gäller att vara ödmjuk och göra sitt allra yttersta. Vi har satt oss i en bra position, men det gäller att göra ett bra jobb. Farten blir nyckeln mot Tingsryd, säger Joakim Fagervall till klubbens hemsida. 

Noterbart om Tingsryd:

¤ Anton Svensson (saknas idag) är bästa poängplockare för TAIF med 18 (8+10) poäng. Robin Carlsson 17 (9+8) poäng är tvåa och bästa målskytt. Felix Olsson har även han 17 (7+10) poäng och Gustav Olhaver har 16 8+8) poäng. Bästa poängsnittet har Oskar Ståhl-Lyrenäs med sina 6 (5+1) poäng på 6 matcher.

¤ Med 13.59 procent i powerplay är TAIF tredje sämst i serien och med 76.00 procent i boxplay är TAIF 10:a.

¤ Arvid Söderblom i TAIF-målet är trea i serien med sina fina stats på 92.74 i räddningsprocent och 2.23 insläppta mål per match.

¤ Med 44.59 procent på tekningar är TAIF överlägset sämst i serien. Björklöven är numera sexa på 50.77 där.

¤ Tingsryd saknar Albin Johansson och Anton Svensson på grund av skada och William Fransson samt Filip Owesson på grund av sjukdom.

Sagt från Tingsryd:

– Björklöven har ett skickligt lag så det gäller att vi är med från start och att vi är påkopplade. Vi får inte ge något gratis, säger Oskar Ståhl-Lyrenäs till klubbens hemsida.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som jag själv sköter eller via Cmore. Matchstart 15.15. Jag själv är är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.