Tre starka skitpoäng

Björklöven ställde ut skorna på Hovet och skorna kammade hem tre poäng. Det är också ett bevis på kvalitet.

Det var ingen vacker historia på Hovet från Björklövens sida. De inledde mycket skakig, det såg ut som allmänhetens åkning och AIK var i ärlighetens namn faktiskt bättre. Två jätteräddningar från Joe Cannata höll nollan intakt och det kändes som att John Henrion spelade varenda byte (spelade bara 10.50) för AIK och skapade gång på gång.

Björklöven har dock fortfarande seriens bästa boxplay och de har sin spets. På slutet när Pontus Andreassons lina svalnat så är det Vesel, Hutchings och Crandall som burit Löven offensivt och det var det även idag. Lite från ingenstans tog Deilert initiativet, drev på mål, sköt synligt på bortre benskydd och Crandall tryckte in 1-0. Inte alls välförtjänt, men påpassligt.

Andreasson. Vad är det som hänt där? Var stekhet innan jul, nu känns han otajmad och inte alls bekväm på isen. Kanske ska man testa att vaska om lite och flytta honom t.ex. till fjärdelinan en sväng. Samtidigt är ju Liss iskall i spelet just nu så det kanske är han man ska flytta på, men det skottet vill man ju sätta upp. Liss känns allafall otajmad just nu i själva spelet.

Inget konstigt att 1-1-målet kom. Björklöven var fortfarande sega i spelet och ägde inte matchen så att AIK, som haft sådana problem tidigare med spelvändningar, vände snabbt, Löven hamnade på hälarna och släppte in 1-1. Signifikativt att Palmquist som inte varit inne på ett ända mål bakåt var inne. Det meddelade liksom att Löven inte var påslagna.

Fagervall pratade om passningsspelet och att dåliga passningar drog ned tempot. Delvis har han nog rätt, men brist på den sista riktigt anspänningen var nog en del när du möter ett uselt AIK, men sedan var det inget som drev igång Löven. Det tacklades inte, det jagades inte, den där desperationen fanns inte riktigt. Då kan det bli så här.

Bristen på fart gjorde att Björklövens uppspel inte alls fungerade under två perioder. Det var problem med passningar bakom medspelare, rena missförstånd. Näe, inget flyt i spelet.

Nu var jag ändå aldrig riktigt orolig. Löven som haft en del problem i powerplay på slutet, såg riktigt bra ut ett par gånger. Det var intressant att höra Freddan i paus: ”De har tagit bort passningen till mig på slutet så vi ville försöka hitta Hutch istället” och det var vad Löven gjorde. Ett riktigt fint PP-mål där Palmquist spelade ned till Vesel, Crandall var i Grtesky-position, Freddan drog bevakning och Crandall smög in på bortre och sköt direkt. Jag har klagat på att Hutch är på fel sida, men här funkade det. Jag antar att Kimby/Fagge tycker att kemin är för bra mellan de tre transatlanterna för att bry sig ens i PP att alla är rightare. Det sista 5-2-målet som var i PP det med var också ett fin kombination mellan Crandall, Freddan och Hutch så som sagt. Det kan vara något bra dessa konstiga ändringar som gjorts.

Det märktes att Björklöven snackat ihop sig inför tredje för där klev Löven ut, tog tag i pucken och var mer rejäla i sitt spel. Det gav också 3-1-målet som Wiklund styrde in och 4-1-målet där Löven vände spelet snabbt och Weigel visade att han nog inte har seriens sämsta skott som han själv tror.

4-2-målet var inte så mycket att säga om. Viktor Ahlström täcker framför målet och hoppar undan med perfekt timing och skottet är välplacerat. Då är det ju Ackes femma som är grejen. Den är klart onödig. Det går att tycka att den är hård, men han ska inte sätta sig i en sådan situation i ett sånt läge i matchen. Nu blir det nog någon match avstängning där. Löven har ju alla reservbackar på lån, men det går nog att ta hem någon.

Överlag så var det här en svag, en sval insats av Björklöven och trots det vann laget klart mot AIK. Det säger både något om hur usla AIK är på att ta vara på lägen och hur starka Löven är som vinner när de är dåliga. Men en sån här insats räcker inte mot bättre lag. Dock tror jag inte att det ska behöva komma. Västervik härnäst har Löven haft svårt för och lär vara påkopplade från start.

Individuellt mot AIK måste ändå Hutch och Wiklund få beröm. De spelade med energi när andra saknade det. Sedan var Deilert bra och blir bättre för varje match. Snart kanske han är tillbaka där han började säsongen. Det kan betyda mycket mot slutet av säsongen.

16 kommentarer

 1. Lövet

  Tycker inte alls Andreasson ska flyttas på….
  Vad ger det för signaler? Att man inte ska kunna dippa lite utan att ändra formationer.

  Upp på hästen igen Andreasson.
  Det är allt.

 2. KaLLe aNka

  Det var den sämsta matchen jag sätt med löven den här säsongen, AIK vill så klart vinna och nu vet man att det inte gör något om man förlorar. AIK kommer oavsätt tok sist. Så bra spelat av AIK och synd att man möter ett lag i medvind som löven.

  Ska bli intressant och se om inte AIK kan vinna nästa match, eller om man faller pladask igen.

  Vilken tur att löven ens vinner så dålig som man var. Men som sagt när det går bra kan det vara nog med 10 minuter bra spel.

  Pinsamt oavsätt 3 poäng, skulle man spela så här i en final så kan man glömma SHL!

  Som tur är för löven är att alla lag gör dåliga matcher i bland. Men mot Västervik vill jag se mer vilja eller så blir det torsk!

  Men pinsamt, pinsamt, pinsamt. Hoppas ni skäms grabbar, nä bara att glömma och gå vidare. Ps en liten tröst är två bra pp. 😉

  • Ruune Haako

   Lite väl hård i kritiken, kanske? En till slut solklar seger och tre poäng att ta med på bussen hemåt. Mitt i serielunken. Helt ok med en liten dipp, särskilt om man ändå vinner.

   • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

    Så är det, men matchen var ju både och. Både starkt att ta tre poäng, men ändå en skitmatch. Den säger mycket om hur bra Löven verkligen är.

 3. Löve

  Är Lukas E helt utanför laget eller är han skadad igen.
  Tyckte Kimby sa att de inte hade några skador.

 4. Mike Modärno

  Allmänhetens åkning var en väldigt bra beskrivning av matchbilden.
  Jag satt och var orolig precis hela tiden. Det kan inte bara vara knepigt, utan även direkt farligt att spela hockey på halvfart då man ofta kommer in lite fel i situationer och tajmingen blir lite off.

  Sen kommer ju Acke undan med 5 + game, ingen automatisk avstängning således, men ärendet kan ju fortfarande dyka upp hos disciplinnämnden…

  Men hur i hela friden skall AIK lyckas mobilisera krafter för att klara av ett negativt kval?
  Vore ju grymt trist om de trillade ner i 1:an…

 5. Nisse

  AIK hade 7 spelare borta men ändå skakade dom Lönnlöven dom har tur att Cannata står i målet annars skulle dom förlorat igen mot lag som spelar samma spelsystem som Lönnlöven

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

     Det vet jag, men de har inte mött AIK vad jag vet senaste tiden. Nisse verkar inte ha koll…

     • Mike Modärno

      Hej Gustav!
      Jag försår att du vill undvika att censurera inlägg och att det är viktigt att alla får utrycka sina åsikter.
      Själv tycker jag att det är uppfriskande och bra att enögda supportrar från alla föreningar, inte bara Björklöven får framföra sin talan. Men vissa inlägg den senaste tiden kan jag tycka ligger på en aldelens för barnslig niva för att de skall bidra till något intressant över huvud taget.

      En väldigt stor del av mitt liv har ägnats till hockey, så den här sporten ligger mig varmt om hjärtat.
      Jag tycker det är intressant att läsa om allas åsikter och idéer om hockey och hur den bör spelas, inte en massa fjanterier och barnsligheter…

      Barnsliga personer kommer alltid att finnas, men de behöver nödvädigtvis inte alltid få komma till tals varenda gång?
      Jag vet inte, det kanske bara är jag som blivit gamal och trött?

     • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag är lika trött på tramset faktiskt. Får kanske neka lite trams.

 6. Nisse

  Gustav du kommer med livlig fantasi och du hetsar ju alla Lövenfans till att tro att det blir SHL nästa säsong det är inte konstigt att folk reagerar på det du skriver för folk som har kännedom om saker och ting inom hockeyns värld som kan så mycket mera än du blir irriterade ,,Jag har sett Lövens KK och fall och denna säsong så har ni köpt spelare som ett SHL lag och går ni inte hela vägen så är det KK igen för är du inte uppdaterad se AIK som satsade stora pengar för att nå SHL och dom som kan lite om hockey såg hur det gick och skadeglädje är det bästa folk vet så ta och tagga ner det blir enorm tändvätska för andra lag att sänka LönnLöven en gång för alla då du hetsar fansen ,,,,,,,,Modo kommer att ta SHL platsen men hoppas LÖVEN hänger på

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Björklöven kommer inte att gå i KK. Du har ingen som helst insyn i detta och bara slänger ur dig. Det är bara gissningstrams från din sida. Jag är fortfarande övertygad att Björklöven slår ut Modo i finalen, att de sedan går till SHL och att Modo blir kvar i allsvenskan. Vi får se i vår.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.