Otto med Linkan och troligen Andreasson, sen!

Björklöven tränade idag med Axel Ottosson ihop med gamla radarpartnern David Lindqvist samt varierat med Lukas och William Ericsson. Björklöven börjar ha en sanslös bredd på forwardssidan.

Bloggen har varit på konferens i Västerås och missade ett par intensiva dagar där Axel Ottosson blev aktuell och klar för Löven, Joakim Fagervall ryktades till Malmö och Björklöven brände chansen till klubbrekord i antalet segrar för andra gången den här säsongen. Lägg till Brian Coopers skada och det vara en himla röra.

Nu är bloggen tillbaka igen och vi tar det en och en.

Axel Ottosson var en drömvärvning inför säsongen. Jag vet att många hoppades att Löven skulle kunna låna honom från Färjestad, men då kom Vesel istället in som center. Sedan har Björklöven värvat in Weigel och stackat upp en del på centersidan. Nu var Otto tillgänglig och då är det ju bara att hugga om medlen finns. Han känns inte som en spelare som kommer in och förstör dynamiken i gruppen heller så med hans fart och skicklighet på den här nivån blir det en klar tillgång.

På fredagen tränade Axel Ottosson med David Lindquist och Lukas Ericsson samt Wille Eriksson i Lövens fjärdelina. Alltså med Wiklund, Andersson, Selin som första, Andreasson (med Crandall avstängd), Vesel och Hutchings i andra och Liss, Weigel, Lundberg i tredje.

När Crandall är tillbaka utgår jag ifrån att han tar tillbaka sin plats och då hamnar Andreasson med Ottosson och Linkan. Hyfsad fjärdelina det där. . Med Ottosson i laget har Björklöven den största bredd ett lag någonsin haft i allsvenskan. Modo som inledde med bästa bredden är låååångt efter nu skulle jag säga.

På backsidan så är Brian Cooper dag för dag. Han tränade inte under ordinarie träning utan gick på is efter att de andra tränat klart. Vi får nog utgå ifrån att han inte spelar mot KHK. Utan att det är Acke/Stenvall, Hardy/Tornberg, Palmquist/Larsen som är backpar för Löven. Nu är visserligen Brian Cooper snart tillbaka sett till att han är på is, men med Deilert borta 3-5 veckor till så tycker jag att det borde vara aktuellt för en back till att plockas in innan transferfönstret stänger.

Sedan var det då Joakim Fagervall. Malmö ryktas dra i Fagge och när kvällstidningarna kommer med sådana uppgifter är det nästan aldrig utan grund. Fagervall säger ju att han inte hört något om det, inte heller Kenttä säger sig känna till det, men jag har själv mycket svårt att se Fagge skriva ett kontrakt med Malmö under pågående jakt mot SHL med ett nybyggt hus utanför Umeå och där han själv säger sig både trivas bra i Umeå och där han säger att diskussioner inletts om en förlängning i Umeå.

Skulle Björklöven gå till SHL så vore det ju bara konstigt om Fagervall inte skulle få ett nytt kontrakt och jag tror att det är resa Fagervall skulle vilja vara med på, alltså med Björklöven i SHL. Blir det inte så och Kenttä väljer att gå vidare med en annan tränare tror jag inte att Fagge har några problem att få jobb efter den här säsongen med sin meritlista och den här säsongen ovanpå det. Så oavsett hur intresserade Malmö är av Fagervall tror jag att det inte ska behöva bli ett störningsmoment på något sätt.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.