Matchdag – KHK hemma

Efter förlusten mot Mora väntar Karlskrona på hemmaplan. Jag räknar med ett revanschsuget Löven som kommer ut stenhårt.

Björklöven missade att slå klubbrekordet med nio raka segrar för andra gången den här säsongen, senast när de föll mot Mora. Det är väl en sak, men däremot att Löven genomförda kanske den sämsta perioden på säsongen i starten på matchen mot Mora. Det gör att jag räknar med ett rejält revanschsuget lag.

Karlskrona var tippade i botten, men har överraskat och slagits kring slutspelssträcket. Nu med 54 poäng så ligger KHK åtta, men sett till Södertäljes form lär de dra ifrån och då blir det en kamp med Tingsryd (som jag tror faller) och ett formstarkt Mora om sista slutspelsplatsen. Tvingas jag tippa tror jag att Mora tar den.

För om vi tittar på Karlskronas form är den lite skakig. De kommer närmast från 1-2 mot AIK (!), 2-6 mot Karlskoga, 0-2 mot Västervik. Tre raka förluster, men före det 4-3 mot Tingsryd och 1-2 mot Hästen. Så fyra förluster på senaste fem matcherna.

Björklöven har lite dubbel revansch att ta på KHK. Delvis på sig själva efter Moramatchen, men även då Karlskrona vann senaste mötet med 3-0 när lagen möttes den 4:e December. Föra det har Björklöven en 5-2-seger i Umeå och en 5-1-seger i preimiären nere i Blekinge. Så det här är fjärde och sista mötet för säsongen.

Björklöven har sett över alla matcherna haft lätt att skapa lägen mot KHK så jag räknar med att det blir ett rejält tryck mot gästerna och får Löven hål på KHK tidigt kan det bli en slakt. Skulle första perioden bli en frustrerad historia har KHK chansen så den blir i mina ögon extra viktig.

Laget: (Ej bekräftat)

35 Joe Cannata (30 Mattias Pettersson)

7 Alexander Hellström – Ludvig Stenvall
74 Zach Palmquist – 26 Oliver Larsen
5 Hardy Häman-Aktell – 52 August Tornberg

29 Alexander Wiklund – 13 Fredric Andersson – 40 Sebastian Selin
90 Alex Hutchings – 15 Tyler Vesel – 96 Pontus Andreasson
44 Olle Liss – 22 Fredric Weigel – 79 Emil Lundberg
77 David Lindquist – 18 Axel Ottosson – 11 William Eriksson
Lukas Ericsson/Kristoffer Söder

Crandall är avstängd, Deilert skadad 3-5 veckor till och Cooper är skadad day-to-day. Ottosson in i laget.

Bloggens nycklar:

¤ Starten – Full fart från start, ta initiativet och tryck ned KHK i egen zon.

¤ Målvaktsspelet – Har inte varit riktigt på topp på slutet. Dags för en riktigt bra prestation.

¤ Uppspelen – Utan Deilert och Cooper är backbesättningen lite svagare. Då blir det ännu viktigare att uppspelen inte ger bort en massa puckar.

Sagt från Lövenhåll inför matchen:

– Vi ska ta med oss så lite som möjligt från den matchen och kliva på spåret och se nästa match som en jättebra utmaning och spela vårt spel. Jag är inte orolig för att vi inte är på banan imorgon, säger Joakim Fagervall.

Noterbart om KHK:

¤ Bästa poängplockare är lagkapten Niklas Johansson med 31 (9+22) poäng varav 10 i powerplay. Backen Daniel Norbe är tvåa på 26 (9+17) poäng och trea är Viktor Liljegren med 21 (13+8) som bästa målskytt. Se även upp med Jesper Persson 16 (6+10) som ibland blixtrar till.

¤ Med 16.43 procent i powerplay är KHK 11:a i serien och med 73.13 i boxplay är laget sämst i allsvenskan i spelformen.

¤ Fyra målvakter har stått för KHK under säsongen, men Marcus Hellgren och Tanner Jaillet har stått på slutet. Jaillet är dock tänkt etta och har fina 92.08 i räddningsprocent och 2.28 insläppta mål som seriens näst bästa förstamålvakt bakom Joe Cannata. Jaillet var dock skadad senast och då stod Hellgren som haft 88.55 i räddningsprocent och 2.88 insläppta mål per match.

¤ KHK är väst i serien på att släppa in mål med fler spelare på isen med fem insläppta mål i powerplay.

¤ Frågetecken för Tanner Jaillet, Hampus Karlsson och Ludvig Jardeskog saknas.

Sagt från KHK-håll inför matchen:

– De har gjort det bra och leder serien av en anledning. Det är alltid kul att spela mot dem i Umeå inför mycket folk. Det blir tufft, men vi har allt att vinna. Det är inte många som tror på vinst förutom vi själva. Vi spelade riktigt bra i 60 minuter och låste ner dem bra senast vi möttes. Vi hade hugg hela tiden, spelade enkelt och de tröttnade på vårt spel. Så ska vi spela igen den här gången, säger backen Daniel Norbe till Sydöstran.

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Emanuel Otterhall sköter eller via Cmore. Matchstart 18.00. Gunnar Johnsson och Emanuel Otterhall är på plats levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.