Löven, Lundberg, Liss, Cooper och Otto hetast just nu

Säsongens närmar sig sitt slut och det är dags att positionera sig även för spelarna. Så här är formen för Löven just nu.

Björklöven har inte riktigt spelat på topp på slutet, men sanningen är att om vi kikar på formtabellen så är Löven trots allt kvar i topp:

Det spelar nästan ingen roll om vi kikar på senaste 5, 10 eller 15 matcherna. Löven är där. Just på senaste fem så är Timrå före då Löven tappat hela en poäng på senaste fem och Timrå ingen.

Det är lätt att kika på hur Södertälje tagit kliv i tabellen och konstatera att de är stekheta just nu och visst 33 poäng på 15 matcher senaste, 22 på tio senaste och 13 på fem senaste är riktigt, riktigt bra, men Björklöven är före hela tiden. Egentligen är Lövens jämnhet som de haft under säsongen helt osannolik.

Intressant annars är ju Modo som är sjua i serien på de fem senaste och fyra över den 10 senaste. Det är ganska tydligt att de hamnar i en svacka och det är ju därför Timrå har chansen att snuva dem på den allsvenska finalen. Modo har dock tre poängs försprång och klart bättre målskillnad så jag skulle nog säga att Modo fortfarande är favorit att ta den platsen.

Av lagen i slutspelsserien så är det ju Södertälje och Timrå som kommer in med bäst form (om den håller i sig) så det borde stå mellan dem vem som tar sig vidare från slutspelsserien.

Individuellt i Björklöven ser det ut så här över senaste matcherna:

Senaste fem matcherna:

Olle Liss 8 (3+5) poäng
Brian Cooper 6 (2+4) poäng
Emil Lundberg 5 (3+2) poäng
Axel Ottosson 5 (0+5) poäng
Alexander Wiklund 4 (3+1) poäng
Alex Hutchings 3 (1+2) poäng

Senaste tio matcherna:

Olle Liss 13 (6+7) poäng
Emil Lundberg 9 (4+5) poäng
Fredric Weigel 8 (1+7) poäng
Brian Cooper 7 (2+5) poäng
Alexander Wiklund 7 (4+3) poäng
Tyler Vesel 7 (3+4) poäng
Alex Hutchings 7 (2+5) poäng
Axel Ottosson 6 (1+5) poäng (på sju matcher)
David Lindquist 6 (1+5) poäng
Sebastian Selin 6 (3+3) poäng
Zach Palmquist 5 (2+3) poäng
Hardy Häman-Aktell 5 (1+4) poäng

Enkelt kan vi konstatera att Olle Liss är stekhet och att han varit det över ganska många matcher nu. Det är också bara att inse att hela den linan med Lundberg, Weigel och Liss är riktigt bra just nu. Lundberg har gjort 15 poäng på 33 matcher, men 9 på senaste 10, 6 på de 23 före det. Men Lundberg som fått en del skit tidigare på säsongen ska ha beröm nu. Vilket uppvaknande av honom sent på säsongen. Imponerande.

Även Cooper och Otto som spelar i samma PP som Liss är heta just nu och alla som spelar med Liss verkar bara ösa in poäng. Den som sticker ut annars är Alexander Wiklund som fortsätter att göra poäng oavsett vad omgivningen står för. Freddan Andersson är helt iskall med 1+1 senaste 10 matcher, Wiklund levererar ändå. Selin har varit iskall senaste fem. Wiklund levererar ändå.

David Lindqvist sticker också ut. Sedan han fick spela med Ottosson igen så har han stått för 6 poäng på 7 matcher. De två har klickat ganska bra så att säga.

Negativt sticker Justin Crandall med 1+1 över senaste 10 matcherna ut. Han var avstängd tre av matcherna så två poäng på sju matcher är mer sanningen. Även Tyler Vesel som var hetast i laget efter jul har svalnat sista fem mactherna. Just därför är det imponerande att Hutchings ändå fortsätter att hyfsat stabilt göra poäng även när hans lina kallnat något.

På backsidan stod Häman-Aktell för fem poäng på fem matcher för ett tag sedan, nu har han gått skadad efter det. Då när även Deilert varit skadad och Palmquist kallnat så har Cooper istället tagit över backproduktionen istället. Det verkar vara en back i taget som producerar.

Så vilka vill vi då ha igång som är lite kalla just nu inför slutspelet?

Det är nog Justin Crandall som är den viktigaste att få igång tycker jag och efter det Alexander Deilert.

Av de som är heta just nu tror jag att det blir viktigast att hålla Liss och Ottosson heta samt även Wiklund med sin kraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.