Rekordsegern i Nobellhallen

Det blev två poäng i Nobellhallen. Rekordet är klart, Liss, Plant och Otto lyser, men det är ändå något som gnager.

Det var härligt att vara ute på vägarna igen. Det är något speciellt med att vara på plats. Jag har varit många gånger i Nobellhallen, men nu var det ett tag sedan och varje gång jag kommer tillbaka så blir jag påmind om hur det är. Hur enögd publiken är, hur tjafsigt det blir. Det spelar nästan ingen roll hur många lirare de har i BIK, hur många mål de öser in. Tjafsigt ska det bli. Vi får se hur det blir den dagen Daggen och Berglund inte är kvar om Boforsandan dör då.

Undra förresten hur det är att komma till Umeå om supportrarna framstår lika galna och enögda där om man kommer utifrån. Säkert.

Björklöven har nu alltså slagit det allsvenska rekordet. De är uppe på 111 poäng. De har sju poäng till för att nå alla tiders rekord oavsett serie, SHL som Hockeyallsvenskan. Det lär Löven faktiskt ta. Jag ser inte varför de skulle sakta ned nu, få dåliga vanor, få kalla däck som Fagervall uttrycker det. Ganska roligt uttryck det där med kalla och varma däck. Man fattar vad han menar.

Det är naturligtvis oerhört imponerande med rekordet, hatten av för det, men vem bryr sig om att AIK tangerade rekordet i fjol när de inte gick upp? Ingen!!

Fråga Weigel, Deilert, Cooper hur mycket de ger för det rekordet.

Matchen då. Det var ganska tillknäppt från start. Björklöven fick inte riktigt till sitt presspel, Karlskoga tog sig förbi, det blev inte lång anfall åt något håll. Det blev istället utvisningar och åter utvisningar. Det började med en onödig crosschecking av Crandall, en tvåa av Freddan i BP. Fredrik Forsberg hade ett läge från två meter, men missade, Björklövens boxplay fick jobba rejält mot seriens bästa powerplay.

Sedan blev det lite mer kaos. Utvisning på BIK i PP, Otto åker på en mycket billig utvisning för putt i ryggen och sen en late hit på BIK. Det kändes som att domarna tappade matchen lite. Det blev som ett kaos och samtidigt var det snack efter varje avblåsning. Speciellt rolig var Calle Berglunds dust med Hutchings som fick Berglund att lipa rejält i båset. Crandall gav sig in i den och det var rätt bra tv-underhållning.

Berglund: ”I now i´m teriible. Why don´t you do it (fight me). You are a fucking chicken all the time. Im right here” till Alex Hutchings.

Crandall: ”That’s our best player, why would he fight you?! That’s a terrible trade of for us. Well obviously, you dumb shit! Our best player to your worst player. It makes no sense”

Berglund: ”Make your fucking money and go back home”

Grinigt helt klart och på ett sätt var det lite kul, men på ett annat sätt drogs Löven med i Karlskogas spel och Lövens styrka är när lagen får spela fem mot fem över tid, när tempot, bredden får ta ut sin rätt. Nu blev det ryckigt istället.

Löven tog dock vara på sitt powerplay. Olle Liss på fel sida, det var inte tanken att de skulle hamnar så, slog till med ett mäktigt skott mellan benen. Som Ottosson sa när jag intervjuade honom ”Det är ju bara att ge honom pucken så får man en assist”.

Näe, men hela PP2 synkar väldigt bra. Trots det över hela matchen hade PP1 mer speltid i PP. Jag förstår inte det. Sedan gillar jag att Hutch är tillbaka på sin kart, Weigel på sin, Vesel framför målet, Crandall bakom och framför, Deilert på point. Hade någon pratat med mig innan säsongen hade jag trott att det powerplayet skulle ösa in mål. Nu blir det fortfarande lite väl kladdigt.

Andra perioden kändes även den väldigt sönderryckt. Det var lite utvisningsbingo ett tag, men Löven glimtade till med transatlantlinan. Crandall hade ett fint släpp till Vesel som satte den i stolpen. Det var en del nära för transatlantlinan som det varit på slutet. Nära, men inte så självklart som det varit tidigare under säsongen. Med den i lite bättre form så hade det blivit tre poäng idag.

Det var ganska mycket fram och tillbaka mot slutet av perioden och då klev Joe Cannata fram och såg länge ut att bli en matchvinnare. För i tredje perioden där Björklöven tappade puck lite väl enkelt så var det ju Karlskoga som tog över. Om Björklöven tidigare hade haft någon slags kontroll över röran så var det mer försvara hem segern som gällde i tredje.

Det såg ändå ut som att det skulle kunna gå för Karlskoga kom inte alls åt returerna utan det handlade om att skjuta hål på Cannata när han ser avsluten och det är inte så lätt. Fredrik Forsberg gjorde dock det från ingen vinkel alls och det är inte så mycket att säga om det avslutet. Ett sjukt mål. Det kändes snöpligt. Det hade varit kul med en totalt sweep, 12 av 12 poäng mot BIK. Nu blev det ”bara” 11.

En sak jag inte förstod i inledningen av förlängningen var att Freddans lina inledde. Den är ju rätt kall just nu. Liss och Otto eller Liss och Weigel känns logiskt ihop med Cooper. Nu kom det ju efterhand. Jag trodde Liss skulle avgöra när han klev in så majestätiskt centralt i slottet och sköt, men Juel räddade. Det blev istället Otto som satte dit den och jag måste säga att han har smugit sig till 8 (2+6) poäng på 8 matcher den gode Otto. Han så att säga imponerar utan att imponera så mycket.

Mycket har naturligtvis varit att ge pucken till Liss i rätt lägen, men det ska göras också. Känslan är att Liss/Otto blir en hyfsad tillgång i slutspelet.

Två poäng i slutändan. Rekordet i hamn, 11 poäng ned till Modo, 15 kvar att spela om, två segrar till krävs för att säkra seriesegern.

Så slutligen lite detaljer. Vad tar vi med oss?

¤ August Tornberg imponerar på mig. Vad rörlig och positionssäker han har blivit i defensiven. Sedan gör det honom gott att spela med Adam Plant. Jag såg Plant som en offensiv back när han värvades in, men nu inser jag att han är ruskigt bra defensivt med sina skridskoåkning primärt.

¤ Joe Cannata är lysande på allt förutom målet idag. Ibland glömmer man bort hur grundstabil målvakt Björklöven har. Han gjorde egentligen ingen supermatch. Han spelade bara på sin vanliga nivå. Dock är det så att med 94.13 i räddnignsprocent måste han axa lite för att ta hem rekordet som Johan Fransson har på 94.20.

¤ Justin Crandall behöver göra mål snart. Nu väntar AIK. Ett utmärkt läge att göra det. Jag tycker inte ens att han kommer till lägen att göra mål just nu. Hans lina gör det ja, men Huctch och Vesel främst. Crandall måste upp ett snäpp. Fredric Andersson skulle också gärna få göra mål, men han är en ledare, spelar väldigt bra i boxplay, gör ett jobb även när han inte öser in poäng framåt. Crandall ska ösa in poäng framåt. Punkt!

¤ Jag undrar hur störd Alexander Deilert är av sin skada för han ser inte helt hundra ut just nu. Träffar orent i skotten, kommer lite fel positionellt ibland.

¤ Mest speltid idag? Oliver Larsen 21.43. Han är en härlig spelare Larsen som hittar så kreativa lösningar. Ibland blir det en pass bakåt mellan benen in till nästan friläge för motståndarna, men det är värt det med alla gånger då han löser situationerna så att Löven kan sätta igång anfall som annars inte blivit av.

3 kommentarer

 1. Göran Bylund

  Välskrivet! Tack. Såg matchen på TV men som du skriver
  inte som att se den på plats. Nu får vi hoppas på ett
  kliv upp i systemet!!

 2. Ronny+Edvardsson

  Hej alla Lövensupporter!
  Det var premiär för mig i denna Arena i Värmland.
  Vi var Fyra stycken som åkte hit från Skaraborg och stöd i Lövenklacken, trevligt….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.