11,9 och 14 miljoner är budgeten och kostnaden

Björklöven sände live under torsdagen 12.30 på Facebook och då avslöjade Per Kenttä var Björklövens spelarbudget var.

Ni hittar livesändningen i repris här:

Bloggen har ju spekulerat i två inlägg kring Björklövens spelarbudget. Först av ren nyfikenhet efter Adam Johanssons intervju med Per Kenttä och sedan efter VLT:s påstående att Löven skulle ha 17-18 miljoner, troligen mer i budget.

Jag tippade på att alla nyförvärven under säsongen hade kostat två miljoner, inklusive Hutchings och det visade sig vara helt rätt. ’

Däremot velade jag lite ifall grundbudgeten var 14 miljoner eller 12 miljoner. I mitt första inlägg skrev jag 12 miljoner och i mitt andra föll jag i Mittmedia-fällan och trodde på 14 mijoner. Det visade sig att jag skulle hållit kvar vid det första för budgeten var 11.9 miljoner när Björklöven gick in i säsongen. Nu är med nyförvärven kostnaden uppe på 14 miljoner som slutkostnad där externa finansiärer gått in med 1,5 miljoner och fansen med 500 000kr plus att Löven fått in pengar på spelare som lämnat samt spelare som varit långtidsskadade.

Så det vi kan konstatera då är återigen att det är oerhört effektivt ekonomiskt att värva under säsongen. 1,5 miljoner plus sjuklönepengar och pengar för de som lämnat för Vesel, Liss, Palmquist, Ottosson, Weigel och Plant är ju rena kaffepengar för vad du får.

Intressant också att Björklöven går mot ett plusresultat på 2-3 miljoner, (kan bli ännu mer om Löven går hela vägen) att det primärt handlar om publiktillströmningen och intäkterna därifrån. Det är resultaten som ligger bakom allt egentligen. Det är resultaten, de Per Kenttä fått Löven att prestera, som även räddat ekonomin. Det hade vi ju alla förstått, men nu har vi fått det bekräftat också.

Omsättningsrekordet från 2017-18 på 26,3 miljoner för Björklöven AB kommer att slås och även det känns ju helt naturligt. Det tapp som skedde på partnersidan i fjol i resultatredovisningen lär ju vara uppätet och publiken skickar upp omsättningen rejält.

VD Anders Blomberg berättade att Björklöven lämnat in ett delårsbokslut för 31 December till licensnämnden med ett plusresultat på 2 miljoner. Så de utifrån som som pratar om att Löven värvar ihjäl sig den här säsongen och kommer att konka. Antingen har ni ingen aning om något eller så står alla de tre herrarna Blomberg, Salomonsson och Kenttä och ljuger. Jag tror att de talar sanning.

Enkelt kan vi säga att Per Kenttä har lyckats helt sanslöst bra med den här inte alls överdådiga budgeten att bygga det bästa laget genom alla tider i allsvenskan och det är det som ligger bakom allt annat. Nu ska bara Löven nå SHL också.

Intressant vidare i sändningen var det intressant att Kenttä pratade om 12-13 spelare som han tror blir kvar i klubben ifall laget går upp till SHL. 9 spelare har kontrakt. Blir inte så många till då.

Slutligen måste jag bara säga att det här var imponerande transparent av Björklöven att göra på det här sättet. En mycket bra aktion av Löven som visar att de förstått vikten av att äga informationen. Sedan ska det sägas att det är klart enklare att ställa sig så här på barrikaderna och prata om publikrekord, vinstsiffror och framgångar. Att göra samma sak i motgång. Det är klart tuffare, men det är ju som det här.

3 kommentarer

  1. Stefan

    Dom som säger att Löven ska konka gör det ju bara för att försöka svartmåla föreningen…och förmodligen också av ren avundsjuka av att det går så bra för Löven, då de förmodligen håller på något annat lag!! De har noll koll….

  2. Lennart Holmlund

    Jag tycker det var bra att du tog upp detta och visade sanningen mot alla som på alla sätt försöker djävlas för Björklöven. Jag slapp nu blogga om detta för det har inte varit någon hemlighet. Det har också förklarats vid varje tillfälle att man haft en sponsor. Vi i gamla Lövare har också sålt mycket mer 50/50 lotter och det kommer att ge en bra mycket större slant till ungdomsverksamheten. Vill du har reda på hur vi ligget till kan du söka Dallas som är vår nuvarande ordförande i Gamla Lövare han ger dig nog uppgifter. Mycket folk ger fler försålda lotter och bättre ekonomi för föreningen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.