Reflektioner efter förlusten mot SSK

Det blev en strafförlust för Björklöven och en andra raka förlust. En förlust som spetsar till det lite i avslutningen av serien för Löven.

Bloggen såg fredagens match, men läggning av barn, hantering av barn m.m gjorde att det inte fanns en chans att kunna göra en adekvat analys av matchen istället för jag återge i vad jag snappat upp från matchen.

¤ William Eriksson som suttit i frysboxen ett tag fick spela 11.20 och såg riktigt pigg ut. Han har ju dock ganska solklar motivation att spela så jag var inte jätteförvånad att han stack ut och såg pigg ut. Dock säger det något om att övriga laget inte presterar på topp just nu. Synd att han inte fick näta. hade ju ett kanonläge i andra.

¤ Björklöven var ruskigt ineffektiva i andra perioden. 18-4 i skott i andra, 36-10 i avslut totalt, 69-31 i puckinnehav och galna 12.24 i puckinnehav i offensiv zon mot 2,56. Andra perioden var en kölhalning och överkörning av Löven mot seriens hetaste lag (okej Timrå kanske också är det), men SSK vann perioden med 1-0. Löven hade 5 klass A-chanser där de ska göra mål på minst 60 procent av lägena. Så normalt utdelning i perioden är 4-0 5-0 eller möjligen 4/5-1.

¤ Energimässigt och inställningsmässigt var det en klart bättre match än mot Västervik, men just att Löven inte vinner trots att de är så överlägsna i delar av matchen är illa. För säg att det blir förlust mot Timrå och mot Mora. Då går laget in med fyra raka förluster in i finalen. Det skulle vara farligt känner jag. Oavsett om det är matcher där det inte finns något att spela för. Jag har sagt det förut. Det blir bara länge och längre sedan Björklöven gjorde en riktigt, riktigt bra match.

¤ Wiklunds hooking, Hutchings holding och Deilerts tripping är återigen tre utvisningar som är mer fladdriga och onödiga än för att undvika ett mål eller så. Jag vet att Löven pratar en del om det här, jag vet att deras aggressiva spel har som nedsida att det blir någon utvisning då och då, men det skulle behöva slipas ännu lite till.

¤ Transatlantlinan visar en form som är på väg uppåt. Jag tycker att de efter en räcka matcher där de var lite osynliga, men har sedan på slutet levererat poäng varje match och spelmässigt sett bättre ut. Faktiskt även i stunder av Västerviks-matchen, sedan måste de bli mer effektiva. Dock känns kurvan rätt inför finalen.

¤ Sin bästa match på länge gjorde Pontus Andreasson och hela den linan med Linkan och Otto gjorde nog sin spelmässigt bästa match i Löven sedan linan sattes ihop. Det var kul att se. Andreasson måste steppa upp, annars hotar Wille honom om en plats tycker jag.

¤ Nu väntar alltså Timrå som går som tåget. Förlorar Björklöven möter de kanske Timrå i finalen och då med en färs förlust mot Timrå i bagaget samt minst tre förluster på sista fyra. Det borde vara tillräcklig motivation för att vinna den matchen. Visst Löven har haft svårare för Modo än Timrå den här säsongen, men ser vi till formkurva på Modo vs Timrå så skulle jag säga att det kommer att bli lika tufft mot båda lagen även om Timrås mer kontrollerade hockey passar Löven bättre. Så jag säger vinn matchen. Det finns ingen fördel med att förlora mot Timrå i min värld.

12 kommentarer

 1. Robert From

  Det är kanske inte helt fel med en förlust till även om det varit bättre med en vinst.
  Som du skriver Gustav; finns inte motivation nu mot Timrå, och det blir en torsk till, så går vi in i finalen helt fel.

 2. Magnus Larsson

  Vad håll Crandall på med? Nu kommer han med största sannolikhet bli avstängd minst 3 matcher. Eller vad tror ni?

 3. Stefan

  Så himla jävulskt onödigt av Crandall att utsätta sig för risken att bli avstängd två omgångar innan finalspelet…Hur korkad får man bli !!!! Kenttä sätt ner foten…nu jävlar behlver det bli skärpning…annars kommer finalspelet att vara över efter 3 omgångar…och hur historiken ser ut för dom som förlorar finalen vet vi, dom är döda/borta, säsongen är SLUT!!!!!

 4. Mangan

  Vill Löven till SHL så lägger man sig mot klyktattarna. Timrå är ett lättare motstånd än MoDo i finalen.

 5. Lasse

  Hoppas Crandall får en lång avstängning, så djäkla fult att köra upp klubban mellan benen. Dessutom är det ingen förlust för laget eftersom han spelar sin sämsta hockey nu mera.

 6. Daniel

  Den här matchen skulle bara inte kunna förlora. Det spel övertag löven hade i andra perioden skulle normalt sett avgjort matchen i 2a.

 7. Magnus

  Har inte läst om nån avstängning för Crandall. Så han verkar ha klarat sig. Vilka får vi möta i finalen o vilka skulle passa oss bäst. Tycker Modo är vassare framåt än Timrå som i mitt tycke förlitar sig mest på Dahléns femma. Men samtidigt släpper Modo in ganska mycket mål. Oavsett så måste vi höja oss rejält efter några i mitt tycke sämre matcher.

 8. Daniel

  Jag hade varit mer orolig om löven inte hade skapat något. Men när jag såg Lövens match mot Södertälje och speciellt 2a perioden då det skapade hur mycket som helst. Jag är övertygad att löven kommer att vara väl förberedd när den allsvenska finalen börjar. Jag hade gärna sett att löven möte Modo i finalen. Och visa vilka som är bäst.

 9. Daniel

  Gustav jag ställde frågan i liverapporten men fick inget svar. Vilka har löven 4 raka segrar mot?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.