Reflektioner efter förlusten mot SSK

Det blev en strafförlust för Björklöven och en andra raka förlust. En förlust som spetsar till det lite i avslutningen av serien för Löven.

Bloggen såg fredagens match, men läggning av barn, hantering av barn m.m gjorde att det inte fanns en chans att kunna göra en adekvat analys av matchen istället för jag återge i vad jag snappat upp från matchen.

¤ William Eriksson som suttit i frysboxen ett tag fick spela 11.20 och såg riktigt pigg ut. Han har ju dock ganska solklar motivation att spela så jag var inte jätteförvånad att han stack ut och såg pigg ut. Dock säger det något om att övriga laget inte presterar på topp just nu. Synd att han inte fick näta. hade ju ett kanonläge i andra.

¤ Björklöven var ruskigt ineffektiva i andra perioden. 18-4 i skott i andra, 36-10 i avslut totalt, 69-31 i puckinnehav och galna 12.24 i puckinnehav i offensiv zon mot 2,56. Andra perioden var en kölhalning och överkörning av Löven mot seriens hetaste lag (okej Timrå kanske också är det), men SSK vann perioden med 1-0. Löven hade 5 klass A-chanser där de ska göra mål på minst 60 procent av lägena. Så normalt utdelning i perioden är 4-0 5-0 eller möjligen 4/5-1.

¤ Energimässigt och inställningsmässigt var det en klart bättre match än mot Västervik, men just att Löven inte vinner trots att de är så överlägsna i delar av matchen är illa. För säg att det blir förlust mot Timrå och mot Mora. Då går laget in med fyra raka förluster in i finalen. Det skulle vara farligt känner jag. Oavsett om det är matcher där det inte finns något att spela för. Jag har sagt det förut. Det blir bara länge och längre sedan Björklöven gjorde en riktigt, riktigt bra match.

¤ Wiklunds hooking, Hutchings holding och Deilerts tripping är återigen tre utvisningar som är mer fladdriga och onödiga än för att undvika ett mål eller så. Jag vet att Löven pratar en del om det här, jag vet att deras aggressiva spel har som nedsida att det blir någon utvisning då och då, men det skulle behöva slipas ännu lite till.

¤ Transatlantlinan visar en form som är på väg uppåt. Jag tycker att de efter en räcka matcher där de var lite osynliga, men har sedan på slutet levererat poäng varje match och spelmässigt sett bättre ut. Faktiskt även i stunder av Västerviks-matchen, sedan måste de bli mer effektiva. Dock känns kurvan rätt inför finalen.

¤ Sin bästa match på länge gjorde Pontus Andreasson och hela den linan med Linkan och Otto gjorde nog sin spelmässigt bästa match i Löven sedan linan sattes ihop. Det var kul att se. Andreasson måste steppa upp, annars hotar Wille honom om en plats tycker jag.

¤ Nu väntar alltså Timrå som går som tåget. Förlorar Björklöven möter de kanske Timrå i finalen och då med en färs förlust mot Timrå i bagaget samt minst tre förluster på sista fyra. Det borde vara tillräcklig motivation för att vinna den matchen. Visst Löven har haft svårare för Modo än Timrå den här säsongen, men ser vi till formkurva på Modo vs Timrå så skulle jag säga att det kommer att bli lika tufft mot båda lagen även om Timrås mer kontrollerade hockey passar Löven bättre. Så jag säger vinn matchen. Det finns ingen fördel med att förlora mot Timrå i min värld.