Är hockeyallsvenskans bästa spelare

I onsdags gjorde jag en liten genomgång om Carl Grundström då han skrivit på sitt nya NHL-kontrakt. Sent på lördagskvällen blev det då också klart att han börjar säsongen med moderklubben Björklöven, dit han lånas ut av Los Angeles Kings fram till deras säsong startar.

I och med detta så kommer Björklöven, om nu inget annat händer innan seriestart, ha allsvenskans på papperet bästa spelare i Grundström. Och av det man har sett av 22-åringen på träningen så känns det som att han också kommer att vara det. Bäst alltså.

Timrås Jonathan Dahlén har ju varit seriens stora stjärna men jag tror att Grundström är snäppet vassare. Svårt att jämföra rakt av så klart, men ser man på säsongen 18/19 så hade Grundström ett bättre poängsnitt i AHL jämfört med Dahlén som också spelade där då. Och ytterligare en säsong i en NHL-organisation borde väl ha gjort att Carl Grundström tagit ännu fler kliv. Samtidigt så kan Jonathan Dahlén hockeyallsvenskan utan och innan, men väljer ändå Grundström före här.

Oavsett så får Björklöven i alla fall in en oerhörd spets. Nu är det ju bara fram till säsongen med Kings startar men vi får passa på att njuta av Grundström i Björklöven till dess.

Forwarden har bevisat att han kan göra mål i NHL och är en vass målskytt på SHL- och AHL-nivå. Jag kommer ihåg efter en träning inför förra säsongen där han retfullt enkelt stod och smackade in backhandskott efter backhandskott i krysset, hårt och välplacerat. Och av det vi sett av Grundström denna försäsong med Löven så känns det som att han är bättre än någonsin.

Ser man till träningarna så är det inte omöjligt att han kommer att stoppas in tillsammans med Pontus Andreasson och Justin Crandall innan den sistnämndes radarpartners anländer (om nu Wallson väljer att köra med samma succékedja som i fjol). William Eriksson spelade där mot Luleå. Blir i sådana fall en väldigt rolig kedja att följa i matchen mot Skellefteå. Tycker att de gjorde det bra mot Luleå och med Grundström som extra krydda kan det bli väldigt trevligt.

Att sedan Björklöven väljer att plocka in Carl Grundström trots att det bara blir fram till NHL-campen startar tycker jag ändå är rätt. Flera andra lag har redan gjort det och att få möjlighet att visa upp fansen en av sina bästa egna produkter är en chans man ska ta. Det kommer att öka konkurrensen för de andra, men förhoppningsvis kan de andra spelarna bara gynnas av att ha en lagkamrat som knackar på dörren till NHL. Och när Grundström sedan lämnar misstänker jag att Kenttä står redo att plocka in en ersättare, sportchefen var ju inte dålig på under-säsongen-värvningar förra vintern.

Förväntningarna är som ni läser höga på Carl Grundström och med all rätt. Och jag tror att han kommer leva upp till dem – för att komma så väl förberedd som möjligt inför säsongen i Nordamerika.

Och att det är en kille som verkar brinna för sin moderklubb är ju förstås inte fel i sammanhanget.

 

2 kommentarer

  1. Kristoffer Grundström

    Man är stolt att ha samma efternamn fast vi INTE är släkt (?) då hans släktband tydligen är i Örnsköldsvik och mitt är i Sorsele/Ammarnäs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.