Matchdag – Skellefteå hemma och Oskar Steen

Sveriges hetaste träningsmatch väntar i kväll då Björklöven gästas av Skellefteå AIK.

Gustav hade börjat skriva på ett införinlägg till denna match men en glömd datorladdare nere på resa i södra Sverige gjorde att det sket sig. Därför kommer bara en kortare inför med mig nu två timmar före nedsläpp.

För Björklöven är det ju den andra matchen denna försäsong efter 2–4-förlusten mot Luleå för drygt en vecka sedan. För Skellefteå är det däremot genrepet inför SHL-starten nästa helg. Bortalaget har på försäsongen vunnit mot Modo på straffar, förlorat mot Luleå med 0–4, besegrat Modo igen denna gång med 3–1 och sedan förlorat mot Luleå igen på övertid i onsdags.

Björklöven kör med liknande lag som senast, men där Carl Grundström kliver in med Ottosson och Liss samtidig som David Eriksson blir forward tillsammans med Possler som debuterar efter skada i en kedja där Söder är center.

Laget:

Målvakter:

Poulin (Mantler)

Backpar:

Plant – Rahimi

Deilert – Norbe

Johansson – Ullman

Forwards:

Wiklund – Andersson – Selin

W. Eriksson – Andreasson – Crandall

Grundström – Ottosson – Liss

D. Eriksson – Söder – Possler

Extraspelare:

Hellström, Ekefjärd

Att hålla koll på:

¤ Självklart Carl Grundströms comeback i gröngult. Ska bli oerhört spännande att följa den kedjan med lekkamraterna Ottosson och Liss.

¤ Poulin startar igen. Småskadad i början av veckan – men ställs alltså nu på nytt mot SHL-motstånd. Klart att man hoppas på en ny fin insats från målvakten.

¤ Sedan är det ju så klart derbyt mot ärkerivalen. Det brukar ju alltid märkas att det är försäsong på dessa matcher och nu speciellt kan jag tänka mig utan en full ishall. Men spelare som Grundström, Rahimi och Ottosson måste väl ändå vara rätt taggade på trycka dit laget från Norra Västerbotten.

Övrigt:

Så får jag väl som snabbast kommentera Björklövens lån av Oskar Steen. Nödvändigt kändes det väl verkligen inte, men inte desto mindre häftigt att en så bra spelare ska starta säsongen i gröngult. Visst blir det tråkigt för de spelare som vill ha mycket istid och som redan nu inte får så mycket på grund av konkurrensen – samtidigt är detta en elitverksamhet och Björklövens mål är att gå upp till SHL. Då andra lag rustar med NHL/AHL-lån så kände väl Kenttä att han också behöver få in ytterligare förstärkning. Sedan om det gynnar Björklöven i det långa loppet är svårt att sia om, men Kenttä försöker ge sitt lag de bästa förutsättningarna för att ta steget upp och att plocka in en så vass spelare som Steen tänker han väl ska vara en bidragande faktor till detta, även om det bara blir fram till november.

I det stora hela tror jag att det är mer positivt än negativt för Lövens del att få in en sådan klasspelare.

¤ ¤ ¤

Jag är på plats i ishallen i kväll och kommer med matchtext och krönika efteråt på sportsajten (där vi skriver om båda lagen) medan jag sedan kommer med ett inlägg här på bloggen med fullt fokus på Löven. Simon Lindmark är också på plats och kommer med liverapport och videointervjuer efter mötet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.