Lucas vardag

Lite smått och gott som jag bjuder på - smågodis surt och sött, samt lite salt

Begravningsdags

Ja då var det dags snart. Begravning av min mor.
Känns inte så verkligt – än.
Hon bodde ju i Södertälje och vi bor ju här i Västerbotten.
Men jag har väl gjort lite praktiska saker såsom ringt några vänner och bekanta och släktingar för att meddela att hon dött.
Då har jag ju pratat med nån jag inte träffat och pratat med på väldigt länge.
När jag då lagt på luren så har jag direkt tänkt ”Jag måste ju ringa mamma och berätta om han/hon”..

Idag fick jag mail om hur många som kommer på begravningen – ja då tänkte jag att jag skulle ringa henne och säga att det blir si och så många.

Människan är allt bra underlig..

När någon dör så blir det som att man påminns om att man finns ju bara här ett tag – till låns.

Nåja jag hoppas det blir bra med resa ner och upp till begravningen att den blir så bra den nu kan bli.

En del som kommer har jag ju inte träffat sen pappas begravning 2003.

Det är väl så att jag kommit upp i den åldern att man bara träffar släkten på begravningar eller??

Hur som helst så får man hoppas på att allt går bra.

Må ni leva och må!

3 kommentarer

 1. Maggan

  Det är väl klart att det går bra. En begravning är ju först och främst ett avsked av en älskad person. En fin cermoni med fin musik som ni valt och vackra tal med minnen osv. Den efterföljande ”minnesstunden” när man får träffa många nära och kära är ju nästan en ”glädjestund” och ett tillfälle att få träffas efter många år.
  Tänker på dig i din stora sorg.

 2. Birgitta

  Önskar dig en bra resa till Södertälje och hoppas ni får en fin dag. Trots anledningen till att ni träffas så är det trevligt att vara tillsammans, alla har ju olika minnen av den som dött, och man hinner också prata lite om hur livet förändras och vad man gör idag. Många av deltagarna har nog precis som du fått barnbarn och dessa vill man junockså prata om! ha en fin dag

 3. Micke

  Jo..är 9 år sedan mor min gick bort..och än idag får jag tanken på att ringa henne…underligt.
  Men jag tror hon finns kvar här och håller ett vakande öga.

  Kram Lucas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.