Paulsson lämnar

I går onsdag, gjorde Christer Paulsson(s) sitt sista sammanträde som ordförande för tekniska nämnden. Christer har varit viktigt för socialdemokraterna och var med och bröt marken för ett framgångsrikt trafiksäkerhetsarbete i början av 2000-talet när debatten rasade om vägbulor och 30-skyltning. Han har också varit en profil som föregått med gott exempel i miljöfrågor och varit känd för många som en inbiten cyklist året om. Christer, du ska ha ett stort tack för din insats.

Från och med måndag tillträder jag som ny gruppledare för socialdemokraterna i tekniska nämnden tillika 2:e vice ordförande. Vi kommer att fortsätta det arbete som Christer varit med och lagt grunden till och arbeta utifrån de ambitioner socialdemokraterna i Umeå lagt fast för mandatperioden.

En viktig del i vår politik är att det offentliga rummet ska präglas av ett jämställdhetstänkande från kommunens sida. Därför har vi redan nu begärt en omarbetning av de kvalitetsdeklarationer från kommunens sida som gäller för det offentliga rummet. Vare sig det gäller myndighetsutövning, offentlig renhållning, park eller gatudrift så ska det vara tydligt gentemot dig och mig som medborgare att vi alltid har med oss jämställdhet i det arbete som kommunen bedriver.

Jag vill att vi ska ha ett offentligt rum i Umeå som är böj- och töjbart samt tryggt och attraktivt för oss kommunmedborgare. Har du funderingar eller synpunkter kring hur vi skapar det så får du gärna höra av dig till mig!

Skriv ett mejl till kommunadressen [email protected] eller varför inte kontakta mig via facebook?

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Dennis Larsson

    Verkligen ingen lätt uppgift att ersätta Christer, fast jag tror att du har det som krävs. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se