Mer pappa!

Inte ofta regeringspartierna förtjänar beröm men idag är en sådan dag. Gårdagens utspel från Folkpartiet om en tredje pappamånad är en positiv signal. Nya jämställdhetsministern Maria Arnholm har bara med detta utspel redan tagit fler steg i rätt riktning än vad Nyamko Sabuni(fp) gjorde på samma post under sex år.

Nu ska den här frågan först upp på Folkpartiets landsmöte i höst för beslut. Sedan ska den manglas mot regeringen och chansen att förslaget får gehör där är lika med noll om nu inte Anders Borg eller någon annan moderat tycker detta passar in i den senaste trianguleringen.

Hursomhelst är det bra att fler partier ser behovet av ett jämnare uttag av föräldraförsäkringen. Det finns inga vettiga argument mot detta när vi ser hur stor vinsten skulle kunna vara för att kvinnor ska sluta diskrimineras. Bra av Folkpartiet.

2 kommentarer

  1. Licentiaten

    Sverige har nästan världens högsta skattetryck. Pappamånader är ett praktexempel på socialistisk halvdiktatur, där politiker tar skattepengar från alla och ger till de familjer som beter sig politiskt korrekt.

    Till alla er som försöker tvinga fram ideologiskt korrekt beteende: Kan ni möjligen tänka tanken att även i framtiden kommer vissa yrken (t ex brandmän och sjuksköterskor) ha kraftig övervikt för män resp kvinnor. Detta beror på biologi, inte på kultur.

    Tack för ordet.

    • Andreas Lundgren (inläggsförfattare)

      Jaha minsann, kvinnor är alltså biologiskt bundna att vara hemma mest med barnen annars är det socialistisk halvdiktatur. Men se på tusan, En enkel empirisk studie visar att pappamånader ökar mäns hemarbete och ingen har kallat det för diktatur. Hälsa 1800-talet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se