(s) vill rädda Brandkåren

Följande gick ut sent igår kväll efter vår gruppöverläggning.

 

Pressmeddelande

 

Socialdemokraterna vill rädda brandkåren

Socialdemokraterna i tekniska nämnden vill rädda deltidsbrandkåren i Tavelsjö. Och även säkerställa utryckningsstyrkan nivå vid station 10 i Umeå så brandkåren kan utföra sina uppgifter.

Många människor har efterfrågat var vi står. Vi har behövt vänta med besked och gå igenom vad som är möjligt då ekonomin är oerhört ansträngd, säger Andreas Lundgren, gruppledare för socialdemokraterna och 2:e vice ordförande i tekniska nämnden.

Vi förstår den oro man känt ibland annat Tavelsjö och vår första prioritet har hela tiden varit brandförsvarets förmåga. Oavsett om man bor i stan eller på landsbygden ska man få hjälp när man är i behov av det, säger Andreas Lundgren.

Socialdemokraterna kommer att använda sin tyngd som största parti att driva igenom lindrade besparingskrav på Brandförsvaret när tekniska nämnden sammanträder på torsdag. Umeå kommun har ett kostnadseffektivt brandförsvar som håller hög klass och det vill partiet värna.

Vi är inte helt klara i budgetprocessen ännu men har goda förhoppningar att sy ihop en bred överenskommelse i nämnden. Vi vill med det här beskedet vara tydliga för vår del var vi står. Socialdemokraterna kommer att göra det vi kan, avslutar Andreas Lundgren.

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se