Varför ljuger Ågren?

Jag blir inte klok på kommunalrådet Anders Ågren(m). I media har de senaste dagarna det cirkulerat en massiv kampanj från Moderaterna över Socialdemokraternas förslag att slopa den halverade arbetsgivaravgiften för unga upp till 26 år. Man hävdar att detta blir dyrare för kommuner och landsting.

Detta är en komplett lögn och något som bland annat Lennart Holmlund bemött på sin blogg.

Trots det fortsätter Anders Ågren(m) skriva på sin blogg den 23 augusti:

”De glömmer att berätta hur extremt mycket Umeå kommun förlorar på andra förslag från de rödgröna. Vi skulle kunna nämna att de fördubblar arbetsgivaravgiften för alla unga som Umeå kommun har anställda”

Sanningen är ju att redan i vårbudgeten avserade Socialdemokraterna att kommuner och landsting skulle få full kompensation för detta enligt finansieringsprincipen som vi värnar dvs statens beslut ska vara finansierade.

Då, i april, var diskussionen högljudd från regeringsföreträdare om just den här kompensationen. Jan Björklund(fp) uttalade sig då kritiskt liksom andra regeringsföreträdare om varför man ansåg att sitt förslag om halverad arbetsgivaravgift var bättre än kompensationen.

Men nu fyra månader senare har kritiken återkommit men i helt annan form! Nu vill plötsligt (s) inte kompensera kommuner och landsting säger Moderaterna land och rike runt. Till och med Ågren som jag trott bättre om än så här faller för grupptrycket att mångla ut de interna particirkulärens propaganda.

Varför vill man medvetet dra demokratin i smutsen med dessa påståenden? Kan vi inte få ha en valrörelse som handlar om politik istället för fulspel.

En kommentar

  1. Erik

    Staten Andreas. Staten är väl ingen outömlig källa.Vem finansierar Staten? Kan företagen också räkna med kompensation från Staten för att behålla alla ungdomar när ni genomför skattehöjningen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se