Budgetfullmäktige

Dags för budgetfullmäktige i Umeå.
Socialdemokraterna och Miljöpartiets budget innehåller en mycket tydlig prioritering på skolan, äldreomsorgen och socialtjänsten. Mot detta står en rad splittrade alternativ. De borgerliga partierna lägger varsin budget där Moderaterna särskiljer sig med att i ett svårt ekonomiskt läge ändå föreslå en skattesänkning.
På den andra kanten är den så kallande ”riktiga oppositionen” bestånde av (v), (fi) och den politiska vilden Ellika Nordström inte så samlad längre. Feministiskt initiativ har nämligen valt att lägga en egen budget och inte längre gå ihop med Vänsterpartiet. Det är faktiskt tämligen anmärkningsvärt efter att dessa partier i princip röstat identiskt de första 2,5 åren av mandatperioden.  Feministiskt initiativ ligger betydligt närmare (s) och (mp) i sitt förslag än (v).
För egen del kommer jag vara upp och berätta om vår investering i skyddat boende, vad prioriteringen av Individ- och familjenämnden samt yrka bifall till ett antal uppdrag. Bland annat föreslår vi socialdemokrater att ta fram en övergripande handlingsplan för den sociala barn- och ungdomsvården. Nu hoppas vi kommunfullmäktiges ledamöter är kloka och röstar ja till detta.
Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se