RFSL och socialtjänsten i samarbete

I dag har Individ- och familjenämnden beslutat om att ingå ett sverigeunikt samarbete med RFSL(Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter).

Vi har gjort en gemensam överenskommelse om att förstärka utbildningen i HBTQ-perspektiv inom familjehemsvården. Överenskommelsen gäller i två år och under den tiden kommer vi såväl utbilda som rekrytera fler familjehem.

Den här satsningen har tre viktiga syften:

  • Vi utbildar handläggare och familjehem i HBTQ-perspektiv för att ge kunskaper och förstärka bemötandet av ungdomar. Utbildningen är flexibel och sker utifrån kunskapsnivå för att säkerställa att den kommer många till godo.
  • RFSL kommer att vara en ambassadör för att rekrytera familjehem till kommunen och i sina nätverk sprida vikten av fler familjehem.
  • Tillsammans hjälps vi åt att bryta normen att familjehem endast är något som är förbehållet kärnfamilj med villa, volvo och vovve. Vi vill se fler ansökningar från personer och familjer med hbtq-bakgrund.

 

Jag är mycket nöjd över detta. Nästa steg i nämndens HBTQ-arbetet kommer att vara att titta över situationen för ensamkommande flyktingar med annan sexuell läggning än heterosexuell.

 

Andreas Lundgren(s)
Ordf, Individ- och familjenämnden

En kommentar

  1. Pingback: Samarbete mellan RFSL och socialtjänsten i Umeå - Cura Nord

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv
RSS Nytt från vk.se